Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo legendai Julie Andrews – 85-eri: mamos žodžių paveikta aktorė iš pradžių jautėsi neverta šlovės

Legendinė Holivudo aktorė Julie Andrews spalio 1-ąją pasitiko garbingą 85-ąjį gimtadienį. Žiūrovai ją pamilo iš tokių filmų kaip „Merė Popins“, „Muzikos garsai“ ar „Princesės dienoraštis“, tačiau nedaugelis žino, kad Julie kelias iki sėkmės viršūnės nebuvo lengvas, o ištarti mamos žodžiai pasėjo nepasitikėjimą savimi.
Julie Andrews
Julie Andrews / „Scanpix“, Vida Press nuotr.

Tikriausiai daugelį nustebins britų aktorės, kurios karjera trunka septynis dešimtmečius, prisipažinimas, kad ji nesijautė verta šlovės. Kaip rašo express.co.uk, Holivudo žvaigždė, kuriai ką tik sukako 85-eri, kovojo su nepasitikėjimu savimi, slegiančiais motinos žodžiais ir vaidybos industrija, kuri garsėja tuo, kad sunaikina daugelio svajones dar net nespėjus pradėti joms pildytis.

Vida Press nuotr./Aktorė Julie Andrews
Vida Press nuotr./Aktorė Julie Andrews

Atrodo, kad savo filmografijoje ne vieną didžiulio pripažinimo sulaukusį filmą turinti J.Andrews turėtų didžiuotis savo darbu. Tačiau iš tiesų ji – griežta perfekcionistė.

„Kartais stabteliu prie kurio nors iš savo darbų ir pagalvoju – Dieve, norėčiau, kad tai būčiau padariusi geriau“, – prisipažino Julie.

Nuo vaikystės muzikuojančios legendinės aktorės karjera prasidėjo ne kine, o muzikiniame teatre. Tačiau 1964-aisiais pasirodęs „Disney“ miuziklas „Merė Popins“, pastatytas pagal Pamelos Travers romaną, kuriame Julie atliko pagrindinį auklės vaidmenį, padėjo jai pakilti į Holivudo žvaigždes.

„Tai buvo geriausias filmas pradėti mokytis filmų kūrimų amato“, – neslepia J.Andrews, už „Merę Popins“ gavusi „Oskarą“.

VIDEO: Feed The Birds - Mary Poppins (Julie Andrews)

Tuomet ji iš arti susipažino su kino pasauliu – pamatė, kad scenos filmuojamos nebūtinai iš eilės. Pavyzdžiui, nufilmuojama pradžia, o iškart po jos – pabaiga.

„Filmuodamas kiekvieną atskirą sceną tu galvoje turi turėti visą filmą“, – NPR yra sakiusi aktorė.

Netrukus ji suvaidino dar vienoje kino klasika tapusioje juostoje „Muzikos garsai“, pasirodžiusioje 1965-aisiais. Tiesa, priimdama šį pasiūlymą iš pradžių bijojo, kad bus tapatinama su vienu vaidmeniu, tačiau galiausiai sutiko ir ją dar labiau pamilo žiūrovai.

VIDEO: "Do-Re-Mi" - THE SOUND OF MUSIC (1965)

Kalbant apie žiūrovų meilę, anksčiau, dar prieš karjerą kine, kai vaidino tik miuzikluose, J.Andrews buvo sunku suvokti ir priimti visus pagyrimus – nors ir įdėdavo daug talento bei darbo, nesijautė verta šlovės.

„Buvau įsitikinusi, kad žiūrovams atrodysiu nuobodi. Tačiau laikui bėgant nusprendžiau, kad tai kvailas mąstymas ir kad turiu su tuo kovoti. Ir man pavyko“, – pridūrė Julie.

Todėl kai 1956-aisiais pasirodė Brodvėjaus miuzikle „Mano puikioji ledi“, įvyko persilaužimas ir J.Andrews jau mokėjo tinkamai vertinti savo įgūdžius.

„Staiga supratau, kad ne tik pasirodau, bet ir dovanoju žiūrovams puikų vakarą. Galbūt grįžus namo juos pasitinka problemos – ar tai vaikas peršalęs, ar tai mokesčiai laukia. Bet bent tas tris valandas aš jiems leidžiu jaustis puikiai“, – pasakojo Julie.

Vida Press nuotr./Christopheris Plummeris ir Julie Andrews
Vida Press nuotr./Christopheris Plummeris ir Julie Andrews

Duodama interviu žurnalui „Glamour“ ji svarstė, kad seniau ją kankinęs nepasitikėjimas savimi, nesugebėjimas priimti komplimentų galimai kilo iš vaikystės. Mat kai būdavo jauna, motina ją visada perspėdavo: „Nedrįsk manyti, kad esi geriausia!“

J.Andrews tada apmąstė motinos žodžius ir rimtai juos priėmė. Tik praėjus daugeliui metų suprato, kokį didelį poveikį tie žodžiai jai padarė.

Kartą terapeutas Julie pasakė: „Moterie, ar tu nenori būti laiminga?“ Ir nors tuomet ji dar manė, kad didžiuotis savo pasiekimais egoistiška, galiausiai suprato, kad taip nėra.

Užtat dabar J.Andrews be galo džiaugiasi tuo, kaip susiklostė jos karjera. „Manau, kad esi labai laimingas, jei mėgsti tai, ką darai. Ir Dievas žino, kad šiuo klausimu man pasisekė“, – kalbėjo J.Andrews.

„Scanpix“ nuotr./Dickas Van Dyke'as ir Julie Andrews „Disney“ filme „Merė Popins“
„Scanpix“ nuotr./Dickas Van Dyke'as ir Julie Andrews „Disney“ filme „Merė Popins“

Deja, likimas Julie negailėjo išbandymų. Juostose „Merė Popins“ ir „Muzikos garsai“ pamilome ne tik jos vaidybinius sugebėjimus, bet ir angelišką balsą, tačiau XX amžiaus pabaigoje padaryta gydytojų klaida smogė negailestingai – išoperavus nevėžinius gerklės darinius aktorė šio balso neteko.

„Tai yra didžiausias mano gyvenimo nusivylimas“, – neseniai duotame interviu prisipažino ji.

Nepaisant to, J.Andrews karjera nesustojo – netekusi angeliško balso aktorė ėmė labiau tobulinti savo vaidybos įgūdžius, suvaidino „Princesės dienoraštyje“, įgarsino personažus tokiuose animaciniuose filmuose kaip „Šrekas“ ar „Bjaurusis aš“.

Ir dabar, būdama 85-erių, aktorė savo talentu karts nuo karto prisiliečia prie kino ar televizijos ir pradžiugina gerbėjus. Tiesa, prieš porą metų gautą pasiūlymą suvaidinti epizodinį vaidmenį „Merės Popins“ tęsinyje garbingai atmetė, nes nenorėjo atimti dėmesio iš Emily Blunt – naujosios Merės Popins. Nors ištikimiausi originalaus filmo gerbėjai tvirtina, kad Julie – tikroji Merė Popins ir kitos tokios nebebus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Miuziklų žvaigždės Julie Andrews karjeros vos nesugriovė gydytojų klaida

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius