Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnny Deppas teisme prabilo apie mamos smurtą: „Porą kartų buvo nueita per toli“

Duodamas parodymus teisme prieš buvusią žmoną Amber Heard dėl tariamo jos šmeižto, Johnny Deppas papasakojo ir apie savo sunkią vaikystę. 58 metų aktorius teigė, kad jo motina Betty Sue Palmer, kuri dabar jau yra mirusi, vaikystėje buvo „smurtaujanti“ ir „žiauri“ jo atžvilgiu, todėl jis „stengėsi nesiartinti prie jos“, rašo „People“.
Johnny Deppas ir jo motina Betty Sue Palmer
Johnny Deppas ir jo motina Betty Sue Palmer / Scanpix, Vida Press nuotr.

Kai kurie jo motinos smurto atvejai, J.Deppo teigimu, buvo „peleninės“, „aukštakulnių“ ar „telefono“ metimas. Žinomas vyras sakė, kad ji smogdavo savo vaikams į galvą ir „sugebėjo būti tokia žiauri, kokia tik gali būti“.

Vida Press nuotr./Johnny Deppas ir jo motina Betty Sue Palmer
Vida Press nuotr./Johnny Deppas ir jo motina Betty Sue Palmer

„Žodinė prievarta, psichologinis smurtas buvo beveik blogiau nei mušimas. Mušimas buvo tik fizinis skausmas. Su fiziniu skausmu išmokstama susidoroti. Išmokstama su juo susitaikyti“, – sakė J.Deppas.

Tuo metu aktoriaus tėvas J.Deppas vyresnysis, „yra labai malonus“, „tylus“, „drovus“ ir „jokiu būdu nekonfliktiškas žmogus“, pasakojo aktorius.

„Kai Betty Sue, mano motina, užsipuldavo mano tėvą – ir, žinoma, vaikų akivaizdoje, nes jai tai nebuvo svarbu – jis, stebėtina, išlikdavo labai stoiškas ir kol ji jam darydavo baisius dalykus, jis stovėdavo ir tiesiog žiūrėdavo į ją“, – teisme tęsė aktorius.

J.Deppas pridūrė, kad „nebuvo nė vienos akimirkos, kai tėvas būtų praradęs kontrolę ir užsipuolęs motiną, mušęs ją ar net pasakęs jai blogą žodį“.

„Porą kartų buvo nueita per toli, kai mačiau, kaip jo akys ašaroja, kai jis žiūrėjo į ją ir nieko nesakė. Daugiausia, ką jis galėjo padaryti, tai trenkti į sieną. Kartą mačiau, kaip jis trenkė į sieną ir susilaužė ranką, nes tai buvo ne gipso kartono plokštė, o tikras betonas... Bet vis tiek niekada jos nelietė, niekada su ja nesiginčijo. Jis išliko džentelmenas, – pasakojo kino žvaigždė. – Man, kaip penkiamečiui berniukui, vis kildavo klausimas, kodėl jis tai priima? Kaip jis tai priima? Ir kodėl jis jos nepalieka? Bet jis to nepadarė. Jis sugebėjo išlaikyti ramybę ir santūrumą. Jis sugebėjo išlaikyti santykius su savo vaikais... Jis yra geras žmogus."

Vida Press nuotr./Johnny Deppas ir jo motina Betty Sue Palmer, Vanessa Paradis
Vida Press nuotr./Johnny Deppas ir jo motina Betty Sue Palmer, Vanessa Paradis

J.Deppas šiuos komentarus išsakė praėjus savaitei po to, kai jo sesuo Christi Dembrowski teisme liudijo, kad vaikystėje taip pat buvo skriaudžiama B.S.Palmer. Balandžio 12 d. duodama parodymus, K.Dembrovski teigė , kad ji ir J.Depas „bėgdavo ir slėpdavosi“, matydami, kaip jų mama smurtauja prieš jų tėvą, kuris, pasak jos, į žmonos protrūkius nereagavo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Christi Dembrowski
AFP/„Scanpix“ nuotr./Christi Dembrowski

61-erių Ch.Dembrowski pridūrė: „Ji mus mušdavo. Ji mėtydavo daiktus.“

Paklausta, ar J.Deppas kada nors smogė mamai, kai ji smurtaudavo, aktoriaus sesuo patikino, kad ne: „Jis niekada iki to nepriėjo.“

Ch.Dembrowski įsitikinusi, kad brolis negalėjo smurtauti prieš buvusią žmoną Amber Heard, nes vaikystėje pats patyręs smurtą, pažadėjo niekada nekelti rankos prieš kitą.

„Nė vienas dėl to, kas vyko mūsų namuose, nesijautė gerai. Taigi, kai tapau vyresnė, iš tikrųjų abu su Johnny nusprendėme, kad išėję, kai tik turėsime savo namus, niekada ir niekaip neketinsime pakartoti nieko panašaus į savo vaikystę. Mes tai darysime kitaip“, – teigė žvaigždės sesuo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Christi Dembrowski
AFP/„Scanpix“ nuotr./Christi Dembrowski

Pasak Ch.Dembrowski, jos ir J.Deppo motina „sušvelnėjo“, kai tapo vyresnė. Ji mirė 2016 m. gegužę, sulaukusi 81-erių, likus kelioms dienoms iki to momento, kai A.Heard pateikė prašymą skirtis su J.Deppu.

Aktorius teismo posėdyje taip pat prisipažino, kad būdamas vos 11-os pradėjo vartoti narkotines medžiagas. Jis teigė tai daręs norėdamas numalšinti skausmą.

„Mano „piktnaudžiavimo narkotinėmis medžiagomis“ apibūdinimas, kurį pateikė ponia Heard, yra labai pagražintas ir, atsiprašau, kad turiu tai pasakyti, bet daug kas iš to yra paprasčiausia netiesa. Aš nesu maniakas, kuriam nuolat reikia būti apsvaigusiam ar apsvaigusiam.

Metams bėgant, su pertraukomis ir be pertraukų, vartojau šias medžiagas, norėdamas numalšinti vaiduoklius, šmėklą, kuri dar buvo su manimi nuo jaunystės. Iš esmės tai buvo savigydos vaistai, vienas iš tų momentų, kai norisi pabėgti“, – kalbėjo garsenybė.

„Scanpix“/AP nuotr./Johnny Deppas
„Scanpix“/AP nuotr./Johnny Deppas

J.Deppas į teismą kreipėsi dėl tariamo A.Heard šmeižto – 2018 m. laikraštyje „Washington Post“ išspausdinto straipsnio apie smurtą šeimoje, nors publikacijoje Amber niekur neminėjo Johnny vardo. Aktorius teigė, kad ne jis, o A.Heard smurtavo prieš jį – esą 2015 m. moteris metė degtinės butelį ir vyrui buvo nukirstas pirštas. 2019 m. kovo mėn. Johnny pateikė 50 mln. dolerių (46 mln. eurų) ieškinį ir teigė, kad dėl to, jog buvo vaizduojamas kaip smurtautojas, nukentėjo jo karjera Holivude.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amber Heard
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amber Heard

Pastaruoju metu sutuoktiniai asmeniškai dalyvavo teismo posėdžiuose, klausydamiesi bylos nagrinėjimo. Teismo procesas, kuriame jau kalbėjo tokie J.Deppo liudytojai kaip buvęs poros santuokos konsultantas, Johnny asmeninis gydytojas ir kiti, yra tiesiogiai transliuojamas per įvairias televizijas.

Praėjusią savaitę A.Heard advokatas Benas Rottenbornas per įžanginę kalbą sakė, kad įrodymai parodys, jog moteris iš tiesų patyrė J.Deppo smurtą, kuris „pasireiškė įvairiomis formomis“, įskaitant fizinį, emocinį, žodinį ir psichologinį, taip pat seksualinį smurtą. J.Deppo atstovas spaudai paneigė šiuos kaltinimus, pavadindamas juos „išgalvotais“.

Vis dėlto teisme buvo perskaitytos šiurpios J.Deppo rašytos žinutės, kuriose jis kalba apie „pūvantį Heard lavoną“. Tuo metu poros terapeutas apibūdino buvusius sutuoktinius kaip užsiimančius „abipusiu smurtu“.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius