Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Kilnus Kanye Westo poelgis: apmokės nužudyto George'o Floydo dukters mokslus koledže

Reperis Kanye Westas pasiūlė visiškai apmokėti JAV policininkų nužudyto George'o Floydo dukters Giannos būsimus mokslus koledže, CNN pranešė jo atstovas.
George'o Floydo dukra Gianna Floyd su mama Roxie Washington, Kanye Westas
George'o Floydo dukra Gianna Floyd su mama Roxie Washington, Kanye Westas / Vida Press nuotr.

Kanye Westas paaukojo 2 mln. dolerių George'o Floydo, Ahmaudo Arbery ir Breonna'os Taylor šeimoms, taip pat afroamerikiečiams verslininkams gimtojoje Čikagoje.

Atlikėjas, kaip skelbia užsienio žiniasklaida, taip pat apmokės Gianna'os Floyd, 6-erių George'o Floydo dukters mokslus koledže.

Kaip rašo Dailymail.co.uk, paskutinį kartą mergaitė matyta konferencijoje ant dėdės rankų.

„Tėtukas pakeitė pasaulį“, – tada sakė ji.

Kartu su Gianna buvusi jos mama Roxie Washington susirinkusiems žurnalistams pasakojo, kad dukra norėjo sužinoti, kaip mirė George'as Floydas. Moteris atsakė, kad dėl to, jog negalėjo kvėpuoti.

Vida Press nuotr./George'o Floydo dukra Gianna Floyd
Vida Press nuotr./George'o Floydo dukra Gianna Floyd

Kanye Westas – vienas iš daugybės žinomų užsienio pramogų industrijos atstovų, prašančių užbaigti sisteminį rasizmą, policijos smurtą ir aktyvesnio politinių lyderių įsitraukimo.

Jis taip pat dalyvavo proteste Čikagoje. Kaip rašoma Nbcchicago.com, atlikėjas prisijungė prie miesto gatvėmis žygiuojančių vienos mokyklos mokinių, reikalaujančių, kad ugdymo įstaigose nebeliktų policijos pareigūnų.

„Nėra nieko, apie ką kalbėdamas su policijos pareigūnu, pasijusiu geriau, – sakė vienas protestuotojas. – Jei patyriau traumą, ar kenčiu matydamas mirštančius afroamerikiečius, kaip turėčiau jaustis policijos pareigūną sutikdamas koridoriuje?“

TAIP PAT SKAITYKITE: Buvęs Kanye Westo apsauginis apie darbą reperiui: jis ir Kim Kardashian patys išsikviečia paparacus

Minimas Ahmaudas Arbery vasario 23 d. buvo nušautas bėgiojantis, nes atitiko ieškomo nusikaltėlio apibūdinimą. Dėl jo mirties sulaikyti trys įtariamieji.

Breonna Taylor taip pat mirė nuo pareigūnų rankų. Medicinos srityje dirbusi mergina kovo mėnesį buvo sušaudyta savo namuose Kentukyje jėga į butą įsiveržusių policininkų, teigusių, jog ieškojo įtariamojo narkotikų prekeivio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius