-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mergaitę „Šindlerio sąraše“ vaidinusi Oliwia dabar padeda Ukrainos pabėgėliams

Garsiajame 1994 m. filme „Šindlerio sąrašas“ suvaidinusi mažą mergaitę su raudonu paltu, dabar 32-ejų Oliwia Dabrowska padeda žmonėms, bėgantiems iš karo draskomos Ukrainos. Ji neslepia, kad semiasi įkvėpimo ir iš savo įkūnytos veikėjos. „Dalykas, kurio mums šiuo metu labiausiai reikia, yra viltis“, – tikina Oliwia.
Oliwia Dabrowska dabar ir filme „Šindlerio sąrašas“
Oliwia Dabrowska dabar ir filme „Šindlerio sąrašas“ / Instagram, Vida Press nuotr.

Steveno Spielbergo istorinėje juostoje Oliwia Dabrowska pasirodė būdama dar visai maža, tačiau jos trumpa scena vėliau buvo pripažinta viena iš labiausiai gąsdinančių kino istorijoje.

Vida Press nuotr./Oliwia Dabrowska filme „Šindlerio sąrašas“
Vida Press nuotr./Oliwia Dabrowska filme „Šindlerio sąrašas“

Garsiojoje scenoje Oliwios įkūnijama mergaitė bėga Krokuvos geto gatvėmis, kai naciai renka gyventojus egzekucijai. Nors beveik visas filmas nespalvotas, jos vilkimas paltas yra ryškiai raudonas, todėl žiūrovai atkreipia dėmesį į mergaitę, kuri, desperatiškai bandydama pabėgti, juda per minią, rašo metro.co.uk.

Vida Press nuotr./Oliwia Dabrowska filme „Šindlerio sąrašas“
Vida Press nuotr./Oliwia Dabrowska filme „Šindlerio sąrašas“

Praėjus beveik 30 metų nuo filmo pasirodymo ir dešimtmečiams nuo Holokausto siaubo, Oliwia dabar tarsi atkartoja juostos herojaus, žydų gelbėtojo Oskaro Schindlerio veiksmus, nes padeda žmonėms pabėgti iš nuniokotos Ukrainos.

Nuo vasario mėnesio, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė pradėti plataus masto invaziją į Ukrainą, iš šios šalies išvyko milijonai pabėgėlių. Oliwia – viena iš savanorių, padedančių žmonėms, bėgantiems per sieną į Lenkiją.

Lenkijos ir Ukrainos pasienyje, kurį kasdien kerta daugybė nuo karo siaubo norinčių pabėgti žmonių, dirbanti O.Dabrowska visuomenę apie padėtį informuoja ir savo instagramo paskyroje, kur kreipėsi į internautus su prašymu.

„Mums reikia jūsų pagalbos čia, Lenkijos ir Ukrainos pasienyje.

Mums reikia materialinių ir finansinių aukų, taip pat galite savanoriškai padėti asmeniškai. Padėtis dramatiška. Aš taip pat esu savanorė čia, pasienyje, ir mačiau tai savo akimis“, – rašė moteris.

Oliwia taip pat neslepia, kad semiasi įkvėpimo ir iš savo pačios sukurto personažo filme „Šindlerio sąrašas“.

„Ji visada buvo vilties simbolis. Tegul ji vėl juo tampa“, – pasidalijusi paveikslėliu, kuriame įkūnytas jos personažas, rašė buvusi aktorė.

Be to, O.Dabrowska papasakojo apie itin sunkią situaciją, kai praėjusį mėnesį ji ir kiti savanoriai pasienyje išgelbėjo motiną su dviem mažamečiais vaikais – šeima prašė jų pagalbos, kad galėtų patekti į Vokietiją.

„Paprastai mes gabename pabėgėlius savo teritorijoje, bet šį kartą negalėjome tiesiog pasakyti „ne“. Jie labai norėjo patekti pas savo seserį. Tie vaikai... Dieve mano, vos sulaikiau ašaras“, – prisiminė Oliwia.

Neseniai O.Dabrowska atskleidė, kad organizuoja labdaros renginį „Viltis Ukrainai“, ir dar kartą paragino žmonės aukoti pabėgėliams, nes „dalykas, kurio mums šiuo metu labiausiai reikia, yra viltis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius