Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NBA legenda Kobe Bryantas gavo „Oskarą“: už ką ir kodėl tai papiktino žiūrovus?

Nors „Oskarai“ tradiciškai laikomi kino aktorių ir kūrėjų švente, tačiau joje pirmadienio naktį pergalingai triumfavo ir NBA legenda Kobe Bryantas (39 m.). Už kokius nuopelnus karjerą baigęs krepšininkas gavo „Oskarą“ ir kodėl tai papiktino žiūrovus?
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau apie „Oskarų“ apdovanojimų ceremoniją bei nugalėtojus skaitykite ČIA

Legendinis „Los Angeles Lakers“ krepšininkas buvo nominuotas geriausio trumpametražio animacinio filmo kategorijoje kartu su „Disney“ animatoriumi Gleanu Keanu už jųdviejų kartu sukurtą filmą „Dear Basketball“ (liet. „Brangus krepšini“).

Penkių minučių trukmės filmas yra sukurtas pagal Kobe Bryanto eilėraštį tokiu pat pavadinimu, su kuriuo jis 2015-ųjų lapkritį paskelbė apie savo, kaip profesionalaus krepšininko, karjeros pabaigą. Tame filme pats Kobe Bryantas įgarsina savo eilėraštį, o animatorius Gleanas Keanas jam suteikė ir vaizdinę formą.

Dueto varžovais buvo seniai kino industrijoje dirbantys profesionalai, tačiau skelbiant nugalėtoją ištartas „Dear Basketball“ pavadinimas. Atsiimdamas „Oskarą“ Kobe Bryantas sunkiai galėjo suvokti, kas vyksta – juk paprastai niekas iš krepšininkų nesitiki, kad jie kurtų eilėraščius, o juo labiau pretenduotų į „Oskarus“.

Giliai įkvėpęs, jis tarė: „Nežinau, ar tai įmanoma. Turiu omeny, kad iš mūsų, kaip krepšininkų, tikimasi, kad užsičiauptume ir tiesiog varytume kamuolį. Bet aš esu labai laimingas, kad mes darome ir šį tą daugiau.“

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas ir Glenas Keane'as
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas ir Glenas Keane'as

Dar prieš apdovanojimų ceremoniją žurnalistų paklaustas, ką jam reikštų, jei iš tiesų laimėtų „Oskarą“, Kobe Bryantas atsakė: „Tai man reikštų daug daugiau nei visi kiti apdovanojimai.“

Ir nors po Kobe Bryanto pergalės socialiniuose tinkluose pasipylė jį sveikinančios žinutės iš besižavinčių gerbėjų, tačiau lygiai taip pat netrūko ir pasipiktinusių žmonių. „Holivudas dar kartą pasirodė esąs veidmainis“ – tokia nuomonė vyravo tarp pastarųjų. Mat kai „visas Holivudas“ šiuo metu vienbalsiai smerkia seksualinius priekabiautojus ir prievartautojus, „pamiršo“, jog tas pats Kobe Bryantas 2003 metais buvo teisiamas už 19-metės kambarių tvarkytojos išžaginimą, ir lyg niekur nieko plojo jam atsistojęs.

15min primena, kad tąkart byla buvo nutraukta, nes nukentėjusioji galiausiai atsisakė liudyti prieš savo skriaudiką teisme, o pats Kobe Bryantas savo kaltės niekada nepripažino – tvirtino, kad lytinis aktas vyko abipusiu sutarimu ir prievarta nebuvo naudojama.

Kobe Bryantas su „Los Angeles Lakers“ komanda žaidė 20 sezonų ir penkis kartus tapo NBA čempionu.

VIDEO: „Atsarginiai“: J.Valančiūno karjeros momentas, Lebrono vilionės ir „sunaikinimas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius