-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po žinios apie Kate Middleton vėžį – naujas karališkosios šeimos kreipimasis

Penktadienį pasaulį apskriejo daugelį sujaudinusi žinia apie Velso princesės Catherine vėžio diagnozę. Praėjus kelioms dienoms po viešo pranešimo apie sveikatos būklę, Kensingtono rūmų atstovai patvirtino, kad Catherine ir Velso princas Williamas yra nepaprastai laimingi sulaukę gausių palaikymo žinučių, skelbia BBC.
Velso princesė Catherine
Velso princesė Catherine, Kensingtono rūmai / Vida Press nuotr.

Pasaulį apskriejus žiniai apie vėžiu sergančią Velso princesę Catherine, internete pasipylė žmonių reakcijos. Kensingtono rūmų pranešime skelbiama, kad Velso princas Williamas ir princesė Catherine yra nepaprasta dėkingi ir tikisi, kad bus atsižvelgta į jų prašymą dėl privatumo.

„Princas ir princesė yra nepaprastai dėkingi už visas malonias žinutes, kurių sulaukė ne tik iš britų, bet ir viso pasaulio. Jie sujaudinti visuomenės šilumos ir palaikymo. Taip pat dėkoja už supratingumą dėl privatumo“, – skelbiama Kensingtono rūmų pranešime.

Vida Press nuotr./Velso princesė Catherine
Vida Press nuotr./Velso princesė Catherine

Taip pat skelbiama, kad viešoji vėžio diagnozės pusė baigėsi. Paskelbus apie ligą, pora dabar tikisi visiškos ramybės. BBC.com teigimu, šis padėkos pranešimas yra paskutinis karališkosios poros žodis, siekiant išvengti įvairių internete paplitusių spekuliacijų.

Britų žiniasklaida atkreipia dėmesį, kad šiuo mokiniams prasidėjusios Velykų atostogos. Todėl Velso princesės Catherine ir princo Williamo vaikų visuomenė neišvys iki pat balandžio galo. Princas George’as, princesė Charlotte ir princas Louisas į mokymosi įstaigą sugrįš tik balandžio 17 dieną.

Viena iš pagrindinių britų karališkosios šeimos Velykinių tradicijų yra Velykų sekmadienio pamaldos, kurios vyksta Vindzoro Šv.Jurgio koplyčioje.

Vida Press nuotr./Charlesas III, Camilla, Velso princesė Catherine
Vida Press nuotr./Charlesas III, Camilla, Velso princesė Catherine

Princas Williamas ir Catherine jau pranešė anksčiau, kad šiais metais jose nedalyvaus. Tačiau kol kas iki galo nėra aišku, ar jose dalyvaus taip pat vėžiu sergantis karalius Charlesas III. Jis ne kartą viešai išreiškė paramą Catherine ir džiaugėsi turintis tokią marčią.

Britų žiniasklaida spėja, kad karalius su Catherine ir Williamu susisiekė privačiai, tačiau į jos diagnozę sureagavo ir išplatindamas viešą pranešimą, kuriame linkėjo sveikatos bei ramybės.

Karališkosios šeimos apžvalgininkas Paddy Harversonas, kuris anksčiau buvo oficialus Williamo ir Catherine atstovas spaudai, BBC sakė nemanantis, kad karališka šeima kaip institucija yra „trapesnė“ dėl pastarųjų ligų.

Vida Press nuotr./Velso princas Williamas, Velso princesė Catherine
Vida Press nuotr./Velso princas Williamas, Velso princesė Catherine

BBC laidai „Sunday With Laura Kuenssberg“ jis sakė: „Tiesiog turime susitaikyti su nauja realybe – šiuo metu dirbančių karališkosios šeimos atstovų jų yra mažiau.

„Visi turi suprasti, kad jie vis tiek kažką darys ir su visais darbais susitvarkys. Esu labai įsitikinęs, kad karalius, kurį gerai pažįstu, yra nepaprastai stiprus, labai ištvermingas, puikus dvasingas žmogus, todėl aš manau, kad jis su viskuo susitvarkys. Tas pats galioja ir princesei Catherine. Manau, kad ji ištvers ligą ir neužilgo visi grįšime į normalų gyvenimą“, – BBC sakė P.Harversonas.

Žmonės.lt primena, kad penktadienį Velso princesė Catherine pranešė, kad jai diagnozuotas vėžys. Išplatintame vaizdo įraše princesė sakė, kad liga buvo aptikta pilvo operacijos metu sausio mėnesį.

„Sausio mėn. Londone man buvo atlikta didelė pilvo operacija ir tuo metu buvo manoma, kad mano būklė nėra vėžinė. Operacija buvo sėkminga. Tačiau po operacijos atlikus tyrimus buvo nustatytas vėžys. Mano medikų komanda man patarė atlikti profilaktinį chemoterapijos kursą ir šiuo metu esu pradiniame šio gydymo etape“, – sakė Velso princesė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius