-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„30 geriausių restoranų Lietuvoje“: kaip pasigaminti restoranų patiekalus namuose

Kol šalies restoranai priversti užverti duris dėl antrojo karantino, geriausių restoranų šefai siūlo restoranų patiekalus pasigaminti namuose ir nepraleisti progos pasidžiaugti rudens sezono gėrybėmis.

Šiame video „30 geriausių restoranų Lietuvoje” reitingo du kartus iš eilės geriausiu pripažinto restorano „Džiaugsmas“ šefas Martynas Praškevičius parodys, kaip skaniai paruošti savo mėgstamiausią rudens daržovę – saliero šaknį – ir kaip ją gražiai pateikti lėkštėje. Patiekalas įkvėptas klasikinio itališko makaronų patiekalo „cacio e pepe” ir jį pasigaminti namie gana paprasta.

Rudens sezono įkvėpti receptai, kuriuos pristato šalies geriausių restoranų šefai trumpuose video – kas savaitę naujienų portale 15min.


Saliero šaknis su sūrio ir juodųjų pipirų padažu

Martynas Praškevičius, restoranas „Džiaugsmas”
4 asmenims

  • Didelė saliero šaknis 1 vnt. Druska
  • Alyvuogių aliejus

Salierą supjaustykite plonais lakštais japoniška daržovių pjaustymo mašinėle. Jei tokios neturite, salierą kepkite visą ir supjaustykite porcijomis po to, kai jis iškeps. Supjaustytus salierų lakštus sluoksniuokite tarsi lazaniją. Kiekvieną lakštą apibarstykite druska. Sluoksniuotus lakštus patepkite aliejumi, sukite į foliją ir kepkite iki +180 C įkaitusioje orkaitėje 40 min. (jei salieras nepjaustytas, kepti reikėtų ~5 min ilgiau). Salierus atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Sūrio padažas

  • Tarkuotas kietasis arba puskietis sūris 200 g
  • Grietinėlė 500 g
  • Druska

Į Termomix dėkite sūrį ir grietinėlę ir plakite 4 greičiu, kol temperatūra pasieks +80 C. Jei Termomix neturite, padažą nuolat maišydami kaitinkite puode ant mažos ugnies, kol ištirps sūris, rankiniu trintuvu pertrinkite iki vientisos masės.

Padažą pagardinkite druska, atvėsinkite.

Salierų šaknies pateikimas
1 porcija

  • Kepta saliero šaknis 120 g
  • Sūrio padažas 100 g
  • Grūsti juodieji pipirai 2 g
  • Marinuoti šeivamedžių žiedai (arba kaparėliai)
  • Valyti, smulkinti ir kepinti lazdynų riešutai
  • Alyvuogių aliejus

Iš salierų lakštų suformuokite saliero porciją ir dėkite į įkaitusią keptuvę su aliejumi. Apkepkite iš abiejų pusių kol apskrus iki aukso spalvos. Apkeptą salierą nusausinkite popierine šluoste ir atidėkite į šoną.

Kitoje sausoje keptuvėje apkepkite pipirus, kad dingtų aštrumas ir atsiskleistų pipirų kvapas, dėkite sūrio padažą ir maišydami išlydykite. Jeigu padažas labai sutirštėjo, įpilkite truputį vandens.

Į pateikimo lėkštę pilkite padažą, ant padažo padėkite salierą, pagardinkite aliejumi. Patiekalą papuoškite marinuotais šeivamedžių žiedais (juos taip pat galima keisti kaparėliais). Pabarstykite smulkintais lazdynų riešutais.

VIDEO: „30 geriausių restoranų Lietuvoje“: kaip pasigaminti restoranų patiekalus namuose

„30 geriausių restoranų Lietuvoje” – Lietuvos gastronomijos ekspertų kasmet sudaromas restoranų reitingas šiemet dėl koronaviruso pandemijos buvo atidėtas iki 2021 metų pavasario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius