Dabar populiaru
Publikuota: 2019 birželio 7d. 19:00

Ant grilio – vaisių užkandžiai ir desertai: kepame ananasą, arbūzą, iešmelius

Ant grilio kepti vaisiai
Vida Press nuotr. / Ant grilio kepti vaisiai

Vasarą ant grilio galima paruošti turtingiausią meniu – nuo užkandžių iki desertų, o pastariesiems nuostabiai tinka vaisiai. Galbūt nemažai kas ant grotelių jau yra kepę bananus ar ananasus, tačiau šiam tikslui tinka ne tik jie. Panaršykite receptų rinkinį ir pasisemkite idėjų!

Kaip pranešime žiniasklaidai teigia „Maximos“ masto gamybos ekspertas Aidas Poleninas, grilyje kepti vaisiai patiks ne tik suaugusiems, bet ir mažiesiems gurmanams. Šie receptai tikrai nustebins įvairių skonių mėgėjus. Dar vienas privalumas – tokių desertų gamyba užtruks vos keletą minučių.

Keptas ananasas su cinamono ir medaus padažu

Gaminimas:

1. Pirmiausia supjaustykite ananasą pailgais griežinėliais. Įkaitintame grilyje kepkite juos apie tris minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinio kaitrumo.

2. Iškepusius ananasų griežinėlius apliekite cinamono ir medaus padažu. Dar karštus ananasų griežinėlius valgykite kartu su šaltais vaniliniais ledais, kurie tik išryškins keptų ananasų skonį.

Vida Press nuotr./Desertas su ananasais
Vida Press nuotr./Desertas su ananasais

Keptas arbūzas su feta sūriu, mėta ir balzaminio acto glazūra

Šis patiekalas puikai tiks kaip pirmasis patiekalas, kuris numalšins alkį, kol pagrindinis patiekalas bus paruoštas. Jeigu norisi keptą arbūzą naudoti desertui, fetą galite pakeisti greitinėle, o balzaminio acto padažą – karamelės ar kitu saldžiu padažu.

Gaminimas:

1. Arbūzą supjaustykite trikampėmis skiltelėmis (šiukštu nenupjaukite žievės!).

2. Kiekvieną skiltelę ištepkite plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu ir kepkite ant vidutinio kaitrumo keletą minučių iš abiejų pusių, kol atsiras grilio įspaudai.

3. Iškeptą arbūzo skiltelę patiekite su nedideliais fetos sūrio gabalėliais, apšlakstykite kreminės konsistencijos balzaminio acto padažu ir pagardinkite patiekalą mėtos lapeliais.

Vida Press nuotr./Perpjautas arbūzas
Vida Press nuotr./Perpjautas arbūzas

Keptas vaisių iešmelis

Gaminimas:

1. Medų, citrinos sultis ir cinamoną sumaišykite nedideliame dubenyje. Mišinį pašildykite mikrobangų krosnelėje apie 10 sekundžių, kad medus būti skystesnis.

2. Ant iešmų sumaukite įvairių vaisių nedidelius kvadratėlius: ananaso, arbūzo, persiko, kivio. Užmauti ant iešmo galite nepjaustytų braškių, vynuogių.

3. Apliekite padažu ir kepkite grilyje apie 2-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol pradės formuotis grilio žymės.

123RF.com nuotr./Vaisių ir uogų iešmeliai
123RF.com nuotr./Vaisių ir uogų iešmeliai

O štai ir dar daugiau receptų:

Receptai
Receptas: Kepti persikai
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 3
Kaip gaminti

1. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, atsargiai, kad nepažeistumėte puselių, išimkite kauliukus.

2. Melisų lapelius ir čiobrelio šakelę labai smulkiai sukapokite, tada šiek tiek pagrūskite.

3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su vynuogių kauliukų aliejumi, apelsinų sultimis, grūstais prieskoniais.

4. Viską labai gerai išmaišykite, gautu mišiniu apšlakstykite persikus ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad padažas įsigertų. Tada apverskite persikus kita pusele ir dar pusvalandžiui palikite, kad pastovėtų.

5. Taip paruoštus persikus iš abiejų pusių po kelias minutes, kad neištižtų, o tik sušiltų, apkepkite ant grotelių arba keptuvėje.

Apšlakstytus pikantiško skonio balzaminiu padažu galima valgyti vienus arba tiekti kaip garnyrą prie paukštienos bei žvėrienos patiekalų.

Be padažo tokius persikus galima tiekti su ledais, trintomis šviežiomis uogomis ir trapios tešlos pyragais.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Persikai: 3.00 vnt. (gerai prinokę)
Vynuogių kauliukų aliejus 3.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Citrininė melisa (keli švieži lapeliai) 5.00 g
Čiobreliai: 1.00 vnt. (šakelė)
Balzaminis padažas (natūralaus apelsinų arba persikų skonio) 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį stambiai maltų)
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt. (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ananasai ant grotelių
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 5
Kaip gaminti
  1. Ananasą nuplaukite, galus nupjaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir išskobkite kietą šerdį.  
  2. Nedideliame indelyje medų sumaišykite su citrinų sultimis ir romu.
  3. Pagal skonį įberkite gvazdikėlių, cinamono, supilkite kokosų pieną ir gerai išmaišykite.
  4. Supilkite į plokščią dubenį, sudėkite ananasų griežinėlius ir vis pavartydama marinuokite apie valandą.
  5. Gerai nuvarvintus ananasų griežinėlius kepkite ant grotelių apie 6 min. Kol kepa, ananasų riekeles vis pašlakstykite likusiu marinatu.
  6. Iškepusias sudėkite į lėkštę ir supjaustykite ketvirčiais. Tiekite su mėtos lapeliu, jei norite, galite užbarstyti miltelinio cukraus.
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt. (nedidelio gerai prinokusio)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Romas: 2.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - maltų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - nutarkuotų žievelių ir pusės citrinos sulčių)
Medus: 3.00 valg. š.
Kokosų pienas: 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptų persikų, fetos ir cikorijų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Persiką supjaustome į keturias dalis. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į grill keptuvę arba ant grotelių lauke. Kepame neilgai, nes persikas turi išlaikyti savo formą.

2. Susmulkiname šviežias mėtas.

3. Į dubenėlį pilame citrinos sultis, raudonojo vyno actą, alyvuogių aliejų, medų ir pusę susmulkintų mėtų. Viską gerai išmaišome, beriame druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Į paruoštą užpilą dedame cikorijos lapus ir viską gerai išmaišome.

4. Cikorijas paskirstome į dvi lėkštes, dedame šiltus persikus, užbarstome fetos sūriu ir likusiomis mėtomis.

Ingredientai
Cikorija: 1.00 vnt. (jei nerandate cikorijos, galite keisti į mažų standžių salotų gūželę, pvz., gem lettuce)
Persikai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 50.00 g
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Vyno actas: 1.00 arbat. š. (raudonojo vyno)
Medus: 0.25 arbat. š.
Mėtos: 1.00 valg. š. (smulkintų šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 1
Kaip gaminti

1. Ananasą perpjaukite pusiau, išskobkite jo vidų ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite sausoje keptuvėje nuolat maišydami.

2. Ištirpinkite medų kartu su sojų padažu ir vandeniu.

3. Pakeptus ananaso kubelius sudėkite į išskobtą ananaso puselę, pašlakstykite sojų padažu ir įdėkite ledų. Papuoškite šviežiomis mėtomis.

Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt.
Ledai: 200.00 ml
Medus: 50.00 g
Sojos padažas: 50.00 ml (nesūraus)
Vanduo: 50.00 ml
Mėtos: 5.00 vnt. (šakelės šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną ir romą, sudėkite ir maskarponės sūrį, labai gerai viską išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kol bus paruošti bananai.

2. Nenuluptus bananus dėkite ant grilio ir kepkite ant intensyvios ugnies 8–12 min. Geriau, jei kepant neatsitrauktumėte nuo ugnies ir bananus nuolat vartytumėte. Jie bus iškepę, kai visa žievė pajuos ir jausite, jog bananas viduje suminkštėjo.

3. Patiekite bananus lėkštėje nenuluptus, tik gerokai įpjovę odą (kad matytųsi iškepęs vaisius) ir uždėję po didelį šaukštą kremo.

Pasiūlymas Nr. 1: Jei norite daugiau skonio, vos tik bananams iškepus, kol dar karšti, prapjaukite žievę ir ant minkštimo uždėkite smulkinto juodojo šokolado – tegul jis išsilydo. O tada patiekite, kaip aprašyta anksčiau.

Pasiūlymas Nr. 2: Jei neturite maskarponės sūrio, galite patiekti bananus su ledais, nebus taip subtilu ir netikėta, tačiau derinys taip pat išeis puikus.

Ingredientai
Bananai: 8.00 vnt. (nedideli)
Maskarponės sūris: 250.00 g
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Romas: 1.00 valg. š. (jei neturite, nenaudokite, tačiau su romu desertas skanesnis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Komentarai: 3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria

Video

21:38
00:33
00:52

Visi į lauką!

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką