Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bumbulinių festivalyje Pakruojo dvare – nuo bebrienos iki įmantrių desertų

Pakruojo dvare antrus metus iš eilės vyksiantis Bumbulinių festivalis žada dar daugiau linksmybių. Kepta bebriena lėkštėje, lietuviškas, latviškas ir belgiškas alus bei jungtinis orkestras su 300 muzikantų – į šias ir kitas pramogas rugsėjo 14-16 dienomis kviečia pasinerti festivalio organizatoriai.
Bumbulinių festivalis
Bumbulinių festivalis / Organizatorių nuotr.

Istorija byloja, kad Bumbulines praėjusiame šimtmetyje rengdavo Pakruojo dvaro Baronas. Paprastai jos vykdavo rugsėjį, mat Baronas norėdavo vienu šūviu nušauti du zuikius: atsidėkoti pavaldiniams už vasaros triūsą ir motyvuoti juos rudens darbymečiui. Taigi Bumbulinėse netrūkdavo pramogų, o svečių laukdavo naminis alus ir ant laužo kepti valgiai, rašome pranešime žiniasklaidai.

Pakruojo dvaras atgaivino tradiciją. Rugsėjo 14-16 dienomis čia antrus metus iš eilės vyks Bumbulinės, kurių papročiai atgims XXI amžiaus kontekste.

Organizatorių nuotr./Bumbulinių festivalis
Organizatorių nuotr./Bumbulinių festivalis

Ypač svarbus šventės akcentas – ugnies gastronomija. Tiesa, lietuviams įprastus, ant laužo keptus šašlykus pakeis dvariški patiekalai: bebriena, stirniena, žemėje kepta aviena ir kiti neįprasti valgiai. Ne tik alumi ir sočiais patiekalais vaišins Baronas. Pakruojo dvare bus įrengta saldžioji erdvė, – „salle des desserts“ – kurioje skambės kamerinė muzika, eilėraščiai, bus galima paskanauti kava ir įmantriais desertais.

Organizatorių nuotr./Bumbulinių festivalis
Organizatorių nuotr./Bumbulinių festivalis

Festivaliai neatsiejami nuo linksmų orkestrų melodijų. Tad rugsėjo 15-tąją nuo 15 iki 17 val. Bumbulinėse orkestrai pristatys keturias skirtingas programas: „Žemaitiška dūdų muzika“, „Žydų tradicinė muzika“, „Tarpukario Lietuvos orkestrų muzika“ ir „Dvarų muzika“. Šeštadienio vakarą vainikuos Didžiųjų orkestrų lenktynių „Vario audra 2018“ baigiamoji dalis, kuri suvienys per 300 muzikantų. Jie atliks žinomiausius lietuviškus šlagerius.

Per Bumbulines nebus apsieita be žaidimų: festivalio lankytojai lenks rankas, kilnos svarsčius ir žais simultaną su šachmatų didmeistre Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Organizatorių nuotr./Bumbulinių festivalis
Organizatorių nuotr./Bumbulinių festivalis

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje. Čia atkuriamas XIX a. pab.-XX a. pr. dvaro gyvenimas. Lankytojai tampa praeities dvaro gyventojais, iškalbingoje ir kūrybingoje atmosferoje išgyvenantys dvariškus užsiėmimus ir akimirkas.

Organizatorių nuotr./Bumbulinių festivalis
Organizatorių nuotr./Bumbulinių festivalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius