Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 05 20, 16:20

Grilyje kepta dorada – tobulas patiekalas be jokio vargo

„Kokį marinatą naudoti? O kokius prieskonius? Kaip kepti, kad nebūtų sausa? Kepkite doradą ir nebus problemų“, – juokauja 15min skaitytoja Meilutė, atsiuntusi mums savo receptą. Jis paprastas, bet garantuoja puikų rezultatą, tad kviečiame išbandyti ir jus!
Grilyje kepta dorada
Grilyje kepta dorada / Asmeninio arch nuotr.

Jums reikės:

  • doradų (kiekvienam valgytojui - po žuvį),
  • citrininių prieskonių,
  • žiupsnelio druskos,
  • šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

Pirmiausia doradą išdarinėjame. Nuskutame žvynus ir labai atsargiai prapjauname pilvą, kad nepažeistume tulžies ir ji neišsilietų, nes tokiu atveju valgydami jausime kartumą.

Išdarinėtą žuvį nuplauname ir nusausiname. Ištriname citrininiais pipirais, druska ir aliejumi. Dedame į šaldytuvą pasimarinuoti valandžukei.

Kepame ant grotelių, vis pavartydami, maždaug 20 minučių.

Patiekiame su žaliomis daržovėmis. Skonis fantastiškas!

Dėkojame Meilutei už receptą!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką