-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išeivio iš Lietuvos receptas išradingai pritaikytas gimtinėje

Lietuviams vis labiau tampa įprastas mėgavimasis kadaise egzotiškais atrodžiusiais ar tiesiog visiškai nežinomais patiekalais. Tarp tokių produktų – ir ypatinga pastrami mėsa, kurią pirmasis Lietuvoje pasiūlė burgerių restoranas „Drama Burger“. Šie talentingi maisto kūrėjai kartu su „Sakiškių alumi“ neseniai pristatė ir dar vieną naujieną – pastrami alų.
Drama Burger Smokehouse
„Drama Burger Smokehouse“ / Drama Burger nuotr.

Norint suprasti, kaip mėsos ruošime naudojamas receptas gali pasitarnauti ir kuriant alų, būtina žinoti pastrami kilmę. Pastrami mėsos receptą XIX a. antroje pusėje į JAV atvežė žydų kilmės imigrantai iš Besarabijos ir Rumunijos. Pirmasis pastrami sumuštinius Niujorke 1887 m. pradėjo siūlyti emigrantas iš Lietuvos Sussmanas Volkas, mėsos paruošimo receptą gavęs iš rumuno už tai, kad pasaugojo jo turtą.

Drama Burger nuotr./Drama Burger Smokehouse
„Drama Burger“ nuotr./„Drama Burger Smokehouse“

Naujas patiekalas akimirksniu užkariavo niujorkiečių širdis. Sussmanas buvo priverstas parduotuvę paversti restoranu, į kurį žmonės plūsdavo paragauti įdomiai suderinto, puikaus skonio ir aromato sumuštinio.

Po daugiau nei šimto metų litvako sukurtas patiekalas pasiekė ir gimtinę. „Mes laikomės klasikinių pastrami ruošimo principų, todėl procesas užtrunka savaitę, – pasakoja „Drama Burger“ vadovas Simas Slabačiauskas. – Iš pradžių jautienos krūtininė marinuojama gausiame prieskonių mišinyje, tada šaltai rūkoma, o galiausiai verdama labai žemoje temperatūroje“.

Mes laikomės klasikinių pastrami ruošimo principų, todėl procesas užtrunka savaitę

Šio kruopščiai prižiūrimo proceso rezultatas – išraiškingo skonio, itin švelni mėsa. Ruošiant sumuštinius, ji yra plonai suraikoma ir dedama tarp dviejų sumuštinių duonos riekių, gausiai pertepant garstyčiomis bei į viską įterpiant vieną kitą marinuotą agurką. Tai yra klasikinis Niujorko pastrami sumuštinis, tačiau „Drama Burger“ galima paragauti ir kitokių šefo sukurtų variantų.

„Dėl ilgo paruošimo laiko iš pradžių mėgautis pastrami galėdavome pakviesti tik kartą per savaitę. Tačiau neseniai „Ogmios mieste“ atidarytas „Drama Burger | Smokehouse“ nuo šiol leidžia mėgautis pastrami kasdien. Be to, tik šiame restorane eksperimentuojame ir pastrami ruošiame vis iš kitokios mėsos. Šiuo metu tai antiena. Paruoštą pastrami mėsą taip pat pjaustome ir parduodame išsinešti“, – kalbėjo S.Slabačiauskas.

Drama Burger nuotr./Drama Burger Smokehouse
„Drama Burger“ nuotr./„Drama Burger Smokehouse“

Anot burgerių meistrų, prie išraiškingo maisto dera išraiškingas alus. Būtent taip atsirado idėja išvirti pastrami alų, kurią įgyvendino „Sakiškių alus“. Alaus pagrindu tapo vokiškas, bukmedžiu rūkytas salyklas ir tradiciškai pastrami gamyboje naudojami prieskoniai.

„Alus buvo verdamas naudojant juoduosius ir rožinius pipirus, lauro lapus, gvazdikėlius, cinamoną, taip pat kalendros, pankolio ir garstyčių sėklas bei chalapos papriką. Prieskoniai susijungia su lengvu dūmiškumu ir taurėje sukuria skysto pastramio iliuziją“, – teigė „Drama Burger“ direktorius S.Slabačiauskas.

Visų pastrami patiekalų ir gėrimų paragauti galite Vilniuje, „Ogmios mieste“, neseniai atidarytame restorane „Drama Burger | Smokehouse“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius