-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kruasanų testas: kokius ir už kiek kepa prekybos centrai ir tinklinės kepyklos?

Nors kruasanų, dar žinomų kaip prancūziški ar sviestiniai rageliai, skanaujame ir vasarą, jų, kaip ir kitų kepinių, matyt, daugiau suvalgome atvėsus orams, kai apie ledus šalta net pagalvoti. Prasidėjus rudeniui, 15min ir tinklaraštininkės Strelkabelka.lt ragavo ir vertino, kokių kruasanų galima rasti prekybos centruose ir tinklams priklausančiose kepyklose.
Įvairių prekybos centrų ir kepyklų kruasanai
Įvairių prekybos centrų ir kepyklų kruasanai / Strelkabelka nuotr.

Pernai tinklaraštyje Strelkabelka.lt pateikėmė kruasanų testą, kuriame lyginome kruasanus iš populiarių kepyklų/konditerijų. Šiemet nusprendėme skirti dėmesio prekybos centrų produkcijai bei tinklinėms kepykloms, kurios turi daug prekybos taškų arba tiekia produkciją kavinių tinklams.

Taigi į mūsų pirkinių krepšį pateko „Iki“, „Rimi“, „Maxima“, „Lidl“, „Markizetė“ (tiekianti kruasanus kavinių tinklams „Vero cafe“, „Coffeine“ ir keliems mažiems kavos namams Vilniuje) bei „Crustum“ (vien Vilniuje turinti 12 prekybos taškų).

Žinoma, galima buvo priskirti dar keletą kitų prekių ženklų (pvz. „Mon Ami“, kuri turi nemažai prekybos taškų, arba „Mindaugo kepyklą“, kuri tiekia „Šviežiai kavai“), tačiau nenorėjome kartotis.

Pirmas į akį krintantis dalykas yra kainų spektras – prekybos centrų kruasanai kainuoja perpus mažiau nei specializuotų kepyklų, ir tai yra normalu (masto ekonomija padeda sumažinti kaštus), tačiau mums buvo smalsu, kiek ryškūs skonio skirtumai. Taigi apie visus iš eilės.

Strelkabelka nuotr. /Įvairių prekybos centrų ir kepyklų kruasanai
Strelkabelka nuotr. /Įvairių prekybos centrų ir kepyklų kruasanai

Rimi kruasanas. Ne taip jau reta, kad prekybos centruose kruasanai kartais būna normalios spalvos, o kartais perdėm apskrudę. Šįkart ir čia teko rinktis iš pernelyg rudos partijos. Paragavę konstatuojam, kad apkepimas neturėjo įtakos sausumui – kruasanas pakankamai drėgnas, porėtas, tačiau paviršinis degėsiukas vis tiek duoda skonio niuansų. Vertinant bendrai, skonis net geresnis, nei tikėjomės, be to, šie kruasanai išsiskiria mažiausia lyginamąja kaina.

Svoris 57 g, kaina – 0,29 EUR, lyginamoji 50 g kaina – 0,25 EUR.

Strelkabelka nuotr. /RIMI kruasanas
Strelkabelka nuotr. /RIMI kruasanas

Maxima kruasanas. „Maxima“ nebūtų „Maxima“, jei jos kruasano kaina nebūtų mažiausia, tačiau jis yra ir mažiausio svorio, taigi kainodaros triuką išryškina lyginamoji kaina. Kokybė ir skonis – neutralūs – nei labai blogai, nei labai gerai, galima konstatuoti tik tai, kad valgyti galima, ypač jei naudojame sumuštiniui su įvairiais ingredientais.

Svoris 48 g, kaina – 0,27 EUR, lyginamoji 50 g kaina – 0,28 EUR.

Strelkabelka nuotr. /MAXIMA kruasanas
Strelkabelka nuotr. /MAXIMA kruasanas

Lidl kruasanas. „Žemų kainų rojuje“ kruasanai nėra pigiausi nei žvelgiant į vieneto kainą, nei į lyginamąją kainą, tačiau lyginant su kitų prekybos centrų kepiniais, šis kruasanas yra puriausias (tai išduoda dydžio ir svorio santykis) bei drėgniausias. Kokybiškai jis panašiausias į specializuotos kepyklos.

Svoris 52 g, kaina – 0,29 EUR, lyginamoji 50 g kaina – 0,28 EUR.

Strelkabelka nuotr. /LIDL kruasanas
Strelkabelka nuotr. /LIDL kruasanas

Iki kruasanas. Gali būti, kad liaudyje vis dar gaji „Iki“ sąsaja su Prancūzija ir puikiomis jos gastronominėmis tradicijomis, bet ji nebeturi jokio pagrindo. Taigi su jų kruasanais nutiko tas pats, kas pernai su „Boulangerie Thierry“ – kruasanas sausas, vizualiai matyti sukietėjęs išorinis luobas. Galbūt mums nepasisekė, ir lentynoje gulėjo vakarykščiai, bet čia ne vertintojų bėdos, juolab kad pirkome ne kokioje miesto pakraščio parduotuvėje, o vėlyvą šeštadienio rytą miesto centre.

Svoris 53 g, kaina – 0,39 EUR, lyginamoji 50 g kaina – 0,38 EUR.

Strelkabelka nuotr. /IKI kruasanas
Strelkabelka nuotr. /IKI kruasanas

Crustum kruasanas. Vitrinoje ant etiketės parašyta „sviestinis ragelis“, taigi atrodė panašu į pernykštį „Stiklių“ atvejį. Nors iki kruasano standarto netempia, tačiau šis ragelis vis tiek nėra mielinė bulka, o sluoksniuotas, pakankamai gero skonio kepinys. Kaina vidutinė, bet nežinia, kodėl kas nors galėtų norėti būtent šio kepinio.

Svoris 71 g, kaina – 0,99 EUR, lyginamoji 50 g kaina – 0,70 EUR.

Strelkabelka nuotr. /CRUSTUM kruasanas
Strelkabelka nuotr. /CRUSTUM kruasanas

Markizetė/La Marquise kruasanas. Atrodo galingai – šis kruasanas didžiausias, sunkiausias ir brangiausias iš visų (ypač jei perki ne jų firminėje, o kavinėje). Kokybiškai tai geras pasirinkimas – porėtas, drėgnas, ne per sunkus ir ne per riebus. Turėtų tikti tiems, kam „Mindaugo kepyklos“ per riebūs (nors tai ne trūkumas, o skonio reikalas).

Svoris 76 g, kaina – 1/1,4 EUR, lyginamoji 50 g kaina – 0,66/0,92 EUR.

Strelkabelka nuotr. /MARKIZETĖ/LA MARQUISE kruasanas
Strelkabelka nuotr. /MARKIZETĖ/LA MARQUISE kruasanas
Nr. Prekės ženklas Svoris (g) Kaina (EUR)

Lyginamoji kaina
(EUR) už 50 g

1. RIMI 57 0,29 0,25
2. MAXIMA 48 0,27 0,28
3. LIDL 52 0,29 0,28
4. IKI 52 0,39 0,38
5. CRUSTUM 71 0,99 0,70
6.

LA MARQUIZE/MARKIZETĖ

76 1 (1,4) 0,66 (0,92)

Taigi apibendrinus: iš prekybos centrų mums geriausias skonio ir kainos variantas – „Lidl“ kruasanas, o iš kepyklų (įtraukiant ir pernai metų išvadas) – „Markizetė“/“La Marquise” (ypač perkant firminėje konditerijoje).

Beje, visko brangimo kontekste, neprasmuko pro akis ir pernai vertintų kruasanų kainos: pavyzdžiui „Mon Ami“ kaina pakilo nuo 1,19 iki 1,29 EUR (tačiau akivaizdu, kad kruasanas riebesnis, o jie ir patys skelbia, kad pakeitė receptūrą su daugiau sviesto), „Mindaugo kepyklos“ – nuo 0,87 iki 1 EUR, „Sugamour“ padavėja sakė, kad šią savaitę kruasanas brangsta iki 1,50 EUR (buvo 1,2 EUR).

Strelkabelka nuotr. /RIMI, MARKIZETE, CRUSTUM kruasanai
Strelkabelka nuotr. /RIMI, MARKIZETE, CRUSTUM kruasanai

Kviečiame pasidalinti įspūdžiais, kurio prekybos centro ar kepyklos kepami kruasanai labiausiai patinka JUMS!

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Strelkabelka nuotr. /IKI, MAXIMA ir LIDL kruasanai
Strelkabelka nuotr. /IKI, MAXIMA ir LIDL kruasanai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius