-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėsos gaminiai, padėsiantys pasitikti šaltus rudens vakarus: ką pasirinkti?

Ogmios mieste įsikūrusi mėsos gaminių krautuvėlė „Kadaginė“ – tradicinių lietuviškų patiekalų gerbėjų rojus. Čia gaminami produktai išsiskiria ypatingu skoniu, dūmo kvapu, o ne vieną nukelia ir į vaikystę. Jos įkūrėjai Birutė ir Valeras Tamošiūnai turi kuo pasigirti – kiekviena dešra ar kumpelis čia yra gaminami tik pagal senuosius močiučių receptus, naudojant tradicinius prieskonius ir druską.
Rūkytas kiaulienos kumpis su lašinuku
Rūkytas kiaulienos kumpis su lašinuku / Partnerio nuotr.

Krautuvėlės šeimininkai pastebi – keičiantis sezonams, keičiasi ir klientų norai bei pasirinkimai. Kas tampa aktualiausia rudenį? Į kokius mėsos gaminius reikėtų atkreipti dėmesį būtent dabar? Apie tai kalbamės su „Kadaginės“ atstove Aušra Matekone.

Pasirinkimo kovą laimi kaloringesni gaminiai

Pasak pašnekovės, rudenį, atšalus orams, pirkėjai pirmiausiai užsinori sotesnių, sunkesnių produktų, tad ir didžioji dalis gamybos proceso yra perorientuojama į juos. „Bene populiariausios tampa įvairios dešros. Labai mėgstama mūsų pirkėjų tarpe yra „Babos“ dešra – paprasta kiaulienos dešra, kurios receptas šeimoje keliauja iš kartos į kartą. Mėgstantiems tradicinį lietuvišką prieskonį nuo visų ligų, česnaką, patiks „Česnakinė“ kiaulienos dešra, na o „Skilandinė“ skirta mėgstantiems įdomesnį skonį – tai kapotos kiaulienos kumpio mėsos dešra su rankomis pjaustytais lašinukais“, – pasakoja A.Matekonė ir priduria, jog ne mažesnio dėmesio sulaukia ir kiaulienos kumpis. Tikras, kaimiškas, su lašiniu, kurį labiausiai mėgsta vyresni pirkėjai, šį skonį pažįstantys nuo pat vaikystės.

Partnerio nuotr./Babos dešra
Partnerio nuotr./Babos dešra

Moteris pažymi, jog, norintiems ko nors sotesnio, visuomet siūlo paragauti „Kadaginės“ sūdytos ar rūkytos šoninės, kuri yra itin universalus produktas. „Mano mama savo šaldytuve būtinai visuomet turi rūkytos šoninės gabaliuką. Naudoja ją dažnai ir vieną, ir pakepintą su kiaušiniene, ir spirgučių padaže. Savos gamybos šoninę ruošiame pagal senuosius receptus, ilgai laikome sausoje druskoje, dažnai vartome, todėl ji būna minkšta, nesitampo ir tirpsta burnoje“, – tikina A.Matekonė.

Partnerio nuotr./Sūdyta kiaulienos šoninė
Partnerio nuotr./Sūdyta kiaulienos šoninė

Mėgstami ir tradiciniai lietuviški gaminiai

Anot pašnekovės, rudenį į populiariausių gaminių gretas grįžta visi tradiciniai, lietuviški patiekalai, kuriuos ne gėda būtų ir ant šventinio stalo padėti, ir svečius vaišinti. Vienas jų – karka, įdaryta marinuota sprandine, jau tapusi „Kadaginės“ reprezentaciniu gaminiu, kurį pamatę, gamintoją atpažįsta visi mėsos mėgėjai. Taip pat, didelio pasisekimo sulaukia virti, rūkyti jautienos liežuviai. „Žmonės grįžta prie tradicinio, šiek tiek primiršto patiekalo – jautienos liežuvis, žirneliai ir gera juoda duona. Taip pat, kalbant apie tradicijas, negaliu nepaminėti kiaulienos kepeninio ir priklausomybę sukeliančio vištienos kepenėlių pašteto su daug sviesto, grietinėlės ir šlakeliu brendžio“, – teigia moteris.

Žinoma, „Kadaginė“ siūlo ir tradicinės šaltienos, pagamintos iš kiaulienos karkų mėsos ir šiek tiek vištienos. Kadangi šio patiekalo gamybos procesas itin ilgas, o kartais suvalgyti nori daugelis, skubantys čia jos įsigyti gali tiek, kiek reikia.

Partnerio nuotr./Šaltiena
Partnerio nuotr./Šaltiena

„Kadaginės“ gaminių įsigyti galima jų parduotuvėje Ogmios mieste (Verkių g. 29B, Vilnius) ir el. parduotuvėje https://kadagine.lt/store/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius