-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 lengvų ir greitų pietų idėjų vaikams

Laukiate iš mokyklos ar darželio pargrįžtančios atžalos ir sukate galvą, ką gi jai paruošus greito ir skanaus? Siūlome keletą patiekalų, kurie patinka daugeliui vaikų.
Maistas
Maistas / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Patiekalai Receptai

Retas vaikas įvertina visokiausias gurmaniškas vingrybes, įmantrius padažus ir  nežinomus ingredientus. Vaikams viskas turi būti paprasta ir aišku. Taigi, taip ir gaminkime – greitai, lengvai ir paprastai. Kad būtų sotu, lengvai virškinama ir, svarbiausia, skanu vaikui. Juk tikriausiai visi mes kai kuriuos vaikystės patiekalus iki šiol prisimename su nostalgija. Taip, kaip gamindavo mama, nepagamins joks restoranas...

Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais
Receptas: Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 47
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g (ilgagrūdžių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (fermentinio)
Bazilikai: 20.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną.

2. Suberkite ryžius, truputį pakepinkite ir po stiklinę supilkite karštą sultinį.

3. Po 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar maždaug 20 min.

4. Gatavą košę pagardinkite likusiu sviestu, jei reikia, pasūdykite, išdėliokite į lėkštes ir iš karto apibarstykite tarkuotu sūriu. Puoškite šviežiais bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Amerikietiški blyneliai
Receptas: Amerikietiški blyneliai su bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 112
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml (arba kefyro)
Miltai: 400.00 g (kvietinių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bananai: 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.

2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.

Suskleisti
Leistinukai su spirgučiais
Receptas: Leistinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 56
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanduo: 100.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š. (lydyto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išplakite su vandeniu, lydytu sviestu ir žiupsneliu druskos.

2. Plakdama įberkite maždaug stiklinę miltų (turi išeiti grietinės tirštumo tešla).

3. Leistinukai gali būti įvairių formų, nelygu kaip tešlą sudėsite į verdantį vandenį.

4. Jei pilsite srovele, išeis tarsi virvelės. Jei dėsite šaukštu – gumuliukai.

5. Kai leistinukai iškyla į paviršių, užtenka pavirti vos 3 min.

Leistinukai gali būti atskiras patiekalas arba jais galite gardinti sriubą. Pastaruoju atveju leistinukus dėkite į jau beveik išvirusią sriubą, kad nepervirtų.

Plačiau apie leistinukus: kulinarijos pamokėlė: gaminame leistinukus

Suskleisti
Žalia košė
Receptas: Žalia košė
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 39
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Porai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Visas daržoves išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Visiškai nenupilkite vandens ir sutrinkite. Galima vandenį nupilti visai ir pagardinti košę užvirtu pienu bei sviestu.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

Suskleisti
Lietiniai blynai su varške ir persikais
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 80.00 g (kvietinių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Varškė: 350.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Persikai: 150.00 g (konservuotų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba vanilės pagal skonį)
Barstomos karamelės (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Lietinių tešlai sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą, pusę stiklinės pieno, 1 šaukštą cukraus bei miltus.

2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus, pilkite į keptuvę 2 šaukštus tešlos, paskirstykite per visą keptuvės plotą ir gražiai apkepkite blyną iš abiejų pusių. Taip iškepkite visą tešlą.

3. Įdarui sumaišykite varškę su grietine, likusiu cukrumi bei vanile. Ant kiekvieno iškepto blyno dėkite po maždaug 2 šaukštus paruošto įdaro, 4-5 skilteles persiko, tuomet suvyniokite ir apibarstykite karamele (pabarstukais).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Bulviniai piršteliai
Receptas: Bulviniai piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 183
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Malta mėsa 200.00 g
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų - piršteliams apvolioti)
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite į košę, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną, mėsą, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį.

2. Masę gerai išmaišykite ir suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliuose.

3. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Apkepas „Spalvota vaikystė“
Receptas: Apkepas „Spalvota vaikystė“
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 31
Receptas
Ingredientai
Varškė: 360.00 g (2 pakeliai po 180 g)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kefyras: 100.00 ml
Bananai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Džiovinti vaisiai (sauja ananasų, vyšnių, greipfrutų ir pan.) 50.00 g
Miltai: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 4.00 g
Kaip gaminti

1. Bananus sutrinkite šakute. Sumaišykite su varške ir kefyru, įmuškite trynius, baltymus palikite atskirai.

2. Suberkite cukrų, džiovintus vaisius, cinamoną, miltus ir viską išmaišykite.

3. Baltymus išplakite atskirai ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.

4. Kepimo formą patepkite sviestu, supilkite varškės masę ir kepkite pusvalandį 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Virti bulvinukai
Receptas: Virti bulvinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 152
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (virtų)
Miltai: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 100.00 g
Sviestas: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Išvirkite bulves sūdytame vandenyje ir dar šiltas sutrinkite.

2. Į bulvių masę berkite miltus, įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite, kočiokite pailgomis juostelėmis, supjaustykite ir virkite truputį pasūdytame vandenyje apie 10 min.

Tiekite su grietinės ir sviesto padažu.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Varškėčiai
Receptas: Varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 128
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g (9% riebumo)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 1.00 st. (0,5)
Aliejus: 50.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Varškę su cukrumi, druska ir atskirtu kiaušinio tryniu išplakite iki purumo. Įmaišykite miltus.

2. Kiaušinio baltymą išplakite ir įmaišykite į tešlą. Jeigu ji per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų ir gerai išmaišykite.

3. Rankas pamirkant į šaltą vandenį suformuokite varškėčius (galima pavolioti džiūvėsiuose) ir iškepkite įkaitintame aliejuje.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Tradiciniai varškėtukai
Receptas: Tradiciniai varškėtukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 508
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 500.00 g
Miltai: 1.00 st. (0.5)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 50.00 g (padažui)
Sviestas: 50.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

2. Rankomis iš tešlos suformuokite ilgas „gyvatėles“, patieskite jas ant miltais pabarstyto stalo, šiek tiek suplokite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Jei neturite laiko, galite iš tešlos formuoti nedidelius varškės kukulaičius. Tiesiog imkite iš dubens po gniužulėlį tešlos, formuokite rankimis apvalų kukuliuką ir leiskite tiesiai į verdantį vandenį.

3. Varškėtukus dėkite įpasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils. Tada dar pora minučių pavirkite ir išgriebkite kiaurasamčiu.

4. Paruoškite padažą:ant silpnos ugnies puode ar metaliniame dubenėlyje ištirpdykite sviestą, sukrėskite į jį grietinę, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

5. Su varškėtukais puikiai ir uogienė, trintos šaldytos uogos, taip pat grietinės padažas  arba saldus vanilinis padažas.

Kulinaro pastaba. Jei norite, kad varškėtukai būtų dar maistingesni, galite į jų tešlą įmaišyti saujelę linų sėmenų, bolivinių balandų ar burnočių. Puikiai dera.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius