Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: Kaišiadorių „Centro picerijos“ namų tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Kaišiadorių „Centro picerijos“ namų tortas
Kaišiadorių „Centro picerijos“ namų tortas / Picerijos archyvo nuotr.

Ingredientai:

torto biskvitams:

  • 4 kiaušiniai;
  • 2 stiklinės cukraus;
  • 2 stiklinės grietinės;
  • 2 stiklinės miltų;
  • 4 arbat. šaukšt. krakmolo;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 30 g kakavos;
  • 60 g aguonų;
  • 80 g razinų;
  • 80 g riešutų.

kremui:

  • 340 g sviesto;
  • 340 g desertinės varškės;
  • 1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno.

Iškepkite biskvitus:

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sukrėskite grietinę ir gerai išmaišyti.

2. Supilkite birius produktus ir išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Padalinkite tešlą į 4 lygias dalis.

3. Į vieną dalį dėkite kakavą, į antrą – aguonas, į trečią – razinas ir į ketvirtą – riešutus.

4. Tešla pilkite dalimis į pasirinktą formą: rekomenduotina 8 cm skersmens. Kiekvienas lakštas kepamas 180 laipsnių temperatūroje po 20 min.

5. Iškepusius biskvitus apšlakstykite saldžia arbata.

Paruoškite kremą:

1. Kremui sviestą išlydykite, lėtai išmaišykite su kondensuotu pienu, sudėkite desertinę varškę, viską išmaišykite.

Surinkite tortą:

1. Lakštus pertepkite kremu, pasiliekant šiek tiek jo šonų aptepimui.

2. Tortą aptepkite kremu. Viršų galima aplieti šokoladiniu glaistu, kuris pagaminamas ištirpinus vonelėje ant garų 50 g sviesto ir 200 g juodo šokolado.

3. Puoškite gėlėmis.

Picerijos archyvo nuotr. /Kaišiadorių „Centro picerijos“ namų tortas
Picerijos archyvo nuotr. /Kaišiadorių „Centro picerijos“ namų tortas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius