-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: konditerijos cecho „SweetTime“ tortas „Trys šokoladai“

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Tortas „Trys šokoladai“
Tortas „Trys šokoladai“ / Bendrovės archyvo nuotr.

Ingredientai

pagrindui:

  • 90 g sviesto;
  • 140 g saldinto sutirštinto pieno;
  • 250 g sausainių „Gaidelis“;
  • 15 g kakavos miltelių.

kremui:

  • 120 g sviesto;
  • 500 g grietinėlės;
  • 150 g cukraus;
  • 200 g juodojo šokolado;
  • 200 g pieniško šokolado;
  • 200 g baltojo šokolado;
  • 120 g brinkintos želatinos;
  • citrinos rūgšties.

Paruoškite pagrindą:

1. Sausainius dėkite į maišelį, užriškite jį ir kočėlu sutrinkite sausainius iki grikių dydžio trupinių.

2. Mikrobangų krosnelėje išlydykite sviestą.

3. Berkite į dubenį sausainių trupinius, pilkite sviestą ir sutirštintą pieną. Ranka viską išmaišykite, kad trupiniai sudrėktų ir iš jų būtų galima lipdyti pagrindą.

4. Išklokite formą kepimo popieriumi.

5. Suverskite trupinius į formą ir spaudžiant suformuokite lygų tvirtą pagrindą. Dėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.

Pagaminkite kremą:

1. Į maišyklę supilkite grietinėlę ir suberkite cukrų. Plakite 5 minutes, kol grietinėlė taps puri. Baigiant plakti įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties arba įpilkite truputį citrinos sulčių.

2. Atskirose garų vonelėse išlydykite skirtingus šokoladus, į kiekvieną įdėkite po 40 g sviesto.

3. Padalinkite plaktą grietinėlę į tris dalis: 250 g, 200 g, ir 180 g. Tada į lydytą baltąjį šokoladą sukrėskite 250 g grietinėlės, į pienišką – 200 g grietinėlės, į juodąjį – 180 g grietinėlės. Kremus maišykite mentele arba ranka, kol šokoladas tolygiai pasiskirstys.

4. Tam, kad šokoladiniai kremai nesustingtų, šokoladą su grietinėle maišykite palaipsniui: į šokoladą pirmiausia įkrėskite tik vieną didelį šaukštą plaktos grietinėlės ir ją išmaišykite, tada – dar vieną ir vėl išmaišykite. Galiausiai galite sukrėsti visą likusią grietinėlę – taip sumažėja rizika dėl temperatūrų skirtumo sugadinti kremus.

5. Išbrinkinkite želatiną santykiu 1 su 10, t.y. 11 g želatinos miltelių ir 110 g vandens.

6. Išbrinkusią želatiną pašildykite (tik neužvirinkite) mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų. Pravėsusią želatiną pilkite į kremus: į baltojo šokolado – 50 g, į pieniško – 40 g, į juodojo – 30 g. Išmaišykite ranka, kad neliktų sušokusios želatinos gabaliukų. Nuo želatinos kremas turi suskystėti.

Formuokite tortą:

1. Iš šaldytuvo ištraukite sustingusį pagrindą. Imkite kepimo popieriaus atraižą, suformuokite iš jos kraštelį ir pritvirtinkite prie torto formos – taip ją paaukštinsite.

2. Pirmiausia pilkite ant pagrindo juodojo šokolado kremą, išlyginkite jį, tada – pieniško ir galiausiai – baltojo šokolado kremą.

3. Tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų arba per naktį.

Bendrovės archyvo nuotr. /Tortas „Trys šokoladai“
Bendrovės archyvo nuotr. /Tortas „Trys šokoladai“

Konditerijos cecho „SweetTime“ kolektyvas šį tortą pataria puošti savo nuožiūrą, pagal norimą stilių.

Pirmasis rytietiško stiliaus viešbutis Lietuvoje „Flores“ įsikūręs Druskininkuose. Jame jau gegužės 26 d., šeštadienį, vyks projekto „100 tortų Lietuvai“ baigiamasis renginys, subursiantis jo dalyvius ir sukviesiantis miesto gyventojus bei svečius. 48 kambarių rytietiško stiliaus viešbutyje architektai ir dizaineriai sukūrė išskirtinį interjerą. Svečių kambariuose puikuojasi iš bananų lapų supinti kilimai, iš tolimųjų Rytų atplukdytos apdailos detalės, o žiemos sode ir SPA centre kiekviena detalė svečius tarsi nukelia į Balio salą Indonezijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius