Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gegužės 16d. 19:30

„100 tortų Lietuvai“: konditerijos cecho „SweetTime“ tortas „Trys šokoladai“

Tortas „Trys šokoladai“
Bendrovės archyvo nuotr. / Tortas „Trys šokoladai“

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!

Ingredientai

pagrindui:

  • 90 g sviesto;
  • 140 g saldinto sutirštinto pieno;
  • 250 g sausainių „Gaidelis“;
  • 15 g kakavos miltelių.

kremui:

  • 120 g sviesto;
  • 500 g grietinėlės;
  • 150 g cukraus;
  • 200 g juodojo šokolado;
  • 200 g pieniško šokolado;
  • 200 g baltojo šokolado;
  • 120 g brinkintos želatinos;
  • citrinos rūgšties.

Paruoškite pagrindą:

1. Sausainius dėkite į maišelį, užriškite jį ir kočėlu sutrinkite sausainius iki grikių dydžio trupinių.

2. Mikrobangų krosnelėje išlydykite sviestą.

3. Berkite į dubenį sausainių trupinius, pilkite sviestą ir sutirštintą pieną. Ranka viską išmaišykite, kad trupiniai sudrėktų ir iš jų būtų galima lipdyti pagrindą.

4. Išklokite formą kepimo popieriumi.

5. Suverskite trupinius į formą ir spaudžiant suformuokite lygų tvirtą pagrindą. Dėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.

Pagaminkite kremą:

1. Į maišyklę supilkite grietinėlę ir suberkite cukrų. Plakite 5 minutes, kol grietinėlė taps puri. Baigiant plakti įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties arba įpilkite truputį citrinos sulčių.

2. Atskirose garų vonelėse išlydykite skirtingus šokoladus, į kiekvieną įdėkite po 40 g sviesto.

3. Padalinkite plaktą grietinėlę į tris dalis: 250 g, 200 g, ir 180 g. Tada į lydytą baltąjį šokoladą sukrėskite 250 g grietinėlės, į pienišką – 200 g grietinėlės, į juodąjį – 180 g grietinėlės. Kremus maišykite mentele arba ranka, kol šokoladas tolygiai pasiskirstys.

4. Tam, kad šokoladiniai kremai nesustingtų, šokoladą su grietinėle maišykite palaipsniui: į šokoladą pirmiausia įkrėskite tik vieną didelį šaukštą plaktos grietinėlės ir ją išmaišykite, tada – dar vieną ir vėl išmaišykite. Galiausiai galite sukrėsti visą likusią grietinėlę – taip sumažėja rizika dėl temperatūrų skirtumo sugadinti kremus.

5. Išbrinkinkite želatiną santykiu 1 su 10, t.y. 11 g želatinos miltelių ir 110 g vandens.

6. Išbrinkusią želatiną pašildykite (tik neužvirinkite) mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų. Pravėsusią želatiną pilkite į kremus: į baltojo šokolado – 50 g, į pieniško – 40 g, į juodojo – 30 g. Išmaišykite ranka, kad neliktų sušokusios želatinos gabaliukų. Nuo želatinos kremas turi suskystėti.

Formuokite tortą:

1. Iš šaldytuvo ištraukite sustingusį pagrindą. Imkite kepimo popieriaus atraižą, suformuokite iš jos kraštelį ir pritvirtinkite prie torto formos – taip ją paaukštinsite.

2. Pirmiausia pilkite ant pagrindo juodojo šokolado kremą, išlyginkite jį, tada – pieniško ir galiausiai – baltojo šokolado kremą.

3. Tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų arba per naktį.

Bendrovės archyvo nuotr. /Tortas „Trys šokoladai“
Bendrovės archyvo nuotr. /Tortas „Trys šokoladai“

Konditerijos cecho „SweetTime“ kolektyvas šį tortą pataria puošti savo nuožiūrą, pagal norimą stilių.

Pirmasis rytietiško stiliaus viešbutis Lietuvoje „Flores“ įsikūręs Druskininkuose. Jame jau gegužės 26 d., šeštadienį, vyks projekto „100 tortų Lietuvai“ baigiamasis renginys, subursiantis jo dalyvius ir sukviesiantis miesto gyventojus bei svečius. 48 kambarių rytietiško stiliaus viešbutyje architektai ir dizaineriai sukūrė išskirtinį interjerą. Svečių kambariuose puikuojasi iš bananų lapų supinti kilimai, iš tolimųjų Rytų atplukdytos apdailos detalės, o žiemos sode ir SPA centre kiekviena detalė svečius tarsi nukelia į Balio salą Indonezijoje.

100 tortų Lietuvai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Skandalas Lietuvos pašte: kliento duomenis pasisavinusi darbuotoja pasiėmė greitąjį kreditą

Gyvenimas

Supermamyčių norai: gimtadienių rengėja – apie tortą už 170 eurų ir vaikišką šampaną

24sek

Įspūdinga Šaro ir Željko šachmatų partija: kodėl ją reikėtų rodyti mokyklose

Kultūra

Mirė garsus Lietuvos skulptorius Romualdas Kvintas

Aktualu

Edwardas Snowdenas jau nebesijaučia saugus jį priglobusioje Rusijoje

„Vieni vartai“ su LFF vadovu: Tomo Danilevičiaus planas gelbėti Lietuvos futbolą ir raudona kortelė

Interviu 24sek

Šaro ypatingų žodžių sulaukęs A.Milaknis: „Šiek tiek trūko iki laimingos pabaigos“

Vardai

Moteriškos Eglės Straleckaitės atostogos Italijoje su mama ir dukra: kelionėje laikėsi ledų „dietos“

Gazas

Dėl kelio darbų ties įvažiavimu į Jonavą nuo Kauno pusės susidarė spūstys

Aktualu

Ingridos Šimonytės reitingai auga kaip ant mielių: aplenkė ir Saulių Skvernelį

Aktualu

Policijos fokusas: kaip alaus butelio vagį paversti visoje Lietuvoje ieškomu nusikaltėliu

Aktualu

Regina Statkuvienė: Kaip aklą Temidę keičia visamatanti Horo akis

Vardai

Advokatas G.Černiauskas siekia nušalinti D.Didžiūnaitytės bylos prokurorą A.Saunorių

Gazas

Nufilmavo, kas nutinka, kai automobilio oro pagalvės išsiskleidžia ne laiku

Gyvenimas

Prašo paramos penkiamečiui Vėjui: su tokia liga – vienintelis visoje Lietuvoje

Aktualu

Saudo Arabija prisipažino: žurnalistas J.Khashoggi žuvo per muštynes Stambulo konsulate

N-18 Vardai

Kim Kardashian akių šešėlius reklamuoja savo stiliumi – nuoga

Gazas

Ateitis jau čia pat. Kada išauš autonominių automobilių era?

Gazas

Mobilumo ekspertė: Vilnius kol kas patogiausias 35 metų vyrui

Aktualu

Per sprogimus prie balsavimo punktų Kabule nukentėjo dešimtys žmonių

Naujienos

Sportas

Skandalas Portugalijoje: kaukėti fanai įsiveržė į treniruotę ir sumušė „Sporting“ futbolininkus

Aktualu

Per audras Niujorko valstijoje žuvo du žmonės, dešimtys tūkstančių liko be elektros

24sek

L.Lekavičius solidžiai pradėjo Graikijos pirmenybių atkrintamąsias

Gazas

Lietuvoje jau galima pamatyti naująjį „Bentley Bentayga V8“, pasiekiantį 290 km/val. greitį

Mokslas.IT

„Cambridge Analytica“ dalijosi surinktais duomenimis su Rusija: buvęs įmonės analitikas

Aktualu

Savaitgalį Kaunas taps žaliai baltas: penktadienį prasidės „Hanzos dienos“

15min iš Kanų Kultūra

71-asis Kanų kino festivalis. Aštuntoji diena: Larso von Triero psichoterapija ir 52 minutės kino magijos

Aktualu

Už 370 tūkst. eurų pasisavinimą nuteistas advokatas mano esąs nepriekaištingos reputacijos ir siekia tęsti darbą

Aktualu

„MG Baltic“ kreipėsi į teismą dėl VSD duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės

Vardai

Kauno mero sūnus, lenktynininkas Dainius Matijošaitis tapo tėvu: mylimoji Monika pagimdė sūnų

Aktualu

Perėja Vilniaus miesto širdyje nusidažė vaivorykštės spalvomis

Deuce

Karštai aistruolių palaikomas Novakas Džokovičius startavo pergale Romoje

Mokslas.IT

Esate mieguisti, bet dar turite dirbti? Mokslininkai siūlo patikrintą žvalumo grąžinimo receptą

Aktualu

Estijoje sulaikyti rekordinės amfetamino partijos gamintojai

Deuce

Rafaelis Nadalis įspūdingai pradėjo pasirodymą Romoje

Aktualu

Liudininkė apie vakaro gaisrą Vilniuje: „Pasigirdo sprogimas, pasirodė juodi dūmai“

Žmonės rizikavo gyvybe, dėl šuns stabdydami eismą greitkelyje, o pareigūnai šįkart praleido progą „Ginti. Saugoti. Padėti.“ Nuo savaitgalio klajojantis čiau čiau dar nerastas.
Aktualu

Sumaištis dėl čiau čiau šuns Kaune: greitkelyje stabdytas eismas, kaltinimai visoms tarnyboms ir aistros feisbuke

Gazas

Girulių kelio rekonstrukcija: keliaujančių į pajūrį laukia sumaištis

Aktualu

JAV Senato komitetas patvirtino kontroversišką Haspel kandidatūrą į CŽV vadovo postą

Aktualu

Slovakiška „žiniasklaidos laisvė“: pareigūnai tardė nužudyto J.Kuciako kolegę ir konfiskavo jos mobilųjį

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką