Dabar populiaru
Publikuota: 2013 liepos 22d. 12:57

3 labai gardžių čatnių receptai

Obuolių padažas
Fotolia nuotr. / Obuolių padažas

Čatnis (angl. „chutney“) – tai garnyras (padažas), atkeliavęs iš populiariosios indiškos virtuvės, dažniausiai patiekiamas kaip papildomas maistas prie kitų patiekalų.

Čatniai paprastai skirstomi į saldžius ir aitrius. Jiems gaminti gali būti naudojami patys įvairiausi produktai: vaisiai, daržovės, įvairios žolelės, prieskoniai, riešutai....

Paprastai čatnis troškinamas ir gardinamas cukrumi, druska. Taip pat labai populiarūs ir dažni pagardai yra imbierai, kalendros, kuminai, karis ir pan..

Tradiciškai Indijoje čatniai būdavo (daug kur ir tebėra) grūdami akmeninėje piestoje, tačiau pas mus niekas taip nesivargina – jiems sutrinti naudojamos elektrinės trintuvės.

Siūlome paįvairinti savo valgiaraštį – išsirinkti ir pasiruošti gardų čatnį. Jūsų dėmesiui – 3 nesudėtingi variantai.

Receptai
Receptas: Kriaušių čatnis
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 21
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite ir keptuvėje pakaitinkite kriaušes, svogūną, česnaką ir imbiero šaknį.
  2. Kai viskas suminkštės, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, cukrų, sezamo sėklas, razinas, įpilkite citrinų sulčių, suberkite druską ir viską kaitinkite tol, kol dalis skysčio nugaruos.

Plačiau skaitykite „3 labai gardžių čatnių receptai“

Ingredientai
Kriaušės: 500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Razinos: 1.00 sauja (besėklės)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosų čatnis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 3
Kaip gaminti
  1. Elektriniu plakikliu pasmulkinkite gabalėlį kokoso riešuto, svogūną ir aitriąją papriką.
  2. Gautą masę krėskite į puodelį su trupučiu vandens, suberkite cukrų, druską ir juoduosius pipirus, supilkite citrinos sultis.
  3. Masę pavirkite 3 minutes ir atvėsinkite.
  4. Pagardinkite kapotais kalendrų lapeliais ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.    

Plačiau skaitykite „3 labai gardžių čatnių receptai“

Ingredientai
Kokosas: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai spaustos sultys)
Kalendros: 1.00 valg. š. (lapeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žemės riešutų čatnis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti
  1. Žemės riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sutrinkite.
  2. Svieste pakepinkite cukrų, žuvų padažą, supilkite žaliosios citrinos sultis ir suberkite džiovintas aitriasias paprikas.
  3. Kai prieskoniai pakvips, suberkite žemės riešutus, viską gerai išmaišykite.
  4. Čatnį nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite smulkintais šviežiais kalendrų lapeliais.

Plačiau skaitykite „3 labai gardžių čatnių receptai“

Ingredientai
Žemės riešutai: 1.00 sauja (be žievelių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Žuvų padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sultys)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (džiovintos)
Kalendros: 1.00 valg. š. (švieži lapeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Esports namai

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką