-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinės minutės idėjos: 5 pagardai keptai žuviai

Prikepėte Kūčių ar Kalėdų vaišėms žuvies, bet nesumojate, kuo ją pagardinti? Siūlome keletą greitų pagardų idėjų. Pasiruoškite bent kelis padažus ir akimirksniu turėsite kelis skirtingus žuvų patiekalus.
Kepta žuvis su padažu
Žuvis su padažu / Shutterstock nuotr.

► Raudonasis padažas


Reikės: didelio pomidoro, ryšelio petražolių, vidutinio dydžio svogūno, kivio, 1 arbat. š. balzaminio acto, 3 valg. š. alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos ir pipirų.

Kaip gaminti: pomidorą nuplikykite ir nulupkite odelę. Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki vientisos tyrės. Jeigu neturite jo – ne bėda: galite smulkiai sutarkuoti ar supjaustyti. Palikite padažą valandai, o vėliau galite naudoti pagal poreikį.


► Garstyčių padažas


Reikės: citrinos sulčių, 2 valg. š. bet kokio augalinio aliejaus, 1 valg. š. garstyčių, 2 valg. š. vandens, druskos pagal skonį, vidutinio dydžio svogūno.

Kaip gaminti: visus ingredientus, išskyrus svogūną, sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir sumaišykite su padažu. Galite pagardinti petražolėmis, krapais ar kitais žalumynais.


► Pagardas su grybais


Reikės: 50 g pievagrybių, didelės morkos, vidutinio dydžio svogūno, saujos džiovintų slyvų, pagal skonį druskos, pipirų, aliejaus kepti.

Kaip gaminti: grybus nuplaukite, morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais, slyvas nuplaukite po tekančiu vandeniu. Visus ingredientus perkelkite į keptuvę ir apkepinkite. Gautas pagardas puikiai tinka prie silkės ir keptos žuvies.


► Pagardas su džiovintais pomidorais


Reikės: 10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, 2 skiltelių česnako, 2 valg. š. mėgstamų riešutų, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. vyno acto, po 1 valg. š. šviežių bazilikų ir petražolių.

Kaip gaminti: sudėkite visus ingredientus į indą ir susmulkinkite iki vientisos tyrės.


Riešutų užpilas


Reikės: 0,5 stikl. graikinių riešutų, 2 valg. š. sojų padažo, 2 valg. š. balzaminio acto, 1 svogūno, 2 valg. š. medaus, 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, saujelės razinų.

Kaip gaminti: razinas nuplaukite ir šiek tiek pamirkykite vandenyje. Riešutus ir svogūnus kiek apkepinkite aliejuje ir sumaišykite su sojų padažu, balzaminiu actu, medumi ir razinomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius