Dabar populiaru
Publikuota: 2018 vasario 5d. 13:52

Aštri pomidorinė sriuba su mėsa

Pomidorinė sriuba
123RF.com nuotr. / Pomidorinė sriuba

Paspaudus šaltukui norisi susišildyti karštu maistu, o virusus pagąsdinti aštriais prieskoniais. Šiandien siūlome patį tinkamiausią šiam reikalui patiekalą – aštrią pomidorinę sriubą.

Reikės:

  • nedidelio svogūno,
  • 500 g maltos jautienos,
  • 400 g skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse,
  • 2 arb. š. čili,
  • 1 arb. š. druskos,
  • 1/2 arb. š. kumino,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 1/4 arb. š. druskos,
  • 2 valg. š. rudojo cukraus,
  • 500 g konservuotų pupelių,
  • saujos tarkuoto kietojo sūrio,
  • žiupsnelio petražolių,
  • kelių valg. š. grietinės sriubai pagardinti.

Gaminimas:

Svogūną pakepinkite kartu su malta jautiena ant nedidelės kaitros, kol mėsa pašviesės, o svogūnas taps skaidrus. Suberkite į puodą, kuriame virsite sriubą.

Konservuotus pomidorus sutrinkite trintuvu ir supilkite į puodą su mėsa. Įpilkite 500 ml vandens, suberkite čili, kuminą, druską, maltus juoduosius pipirus, susmulkintą česnaką ir rudąjį cukrų.

Konservuotas pupeles suberkite į kiaurasamtį ir leiskite joms nuvarvėti. Suberkite į sriubos puodą prie mėsos ir pavirkite maždaug 20 minučių.

Išvirusią sriubą išpilstykite į dubenėlius ir pagardinkite grietine bei smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką