Reikės:
- nedidelio svogūno,
- 500 g maltos jautienos,
- 400 g skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse,
- 2 arb. š. čili,
- 1 arb. š. druskos,
- 1/2 arb. š. kumino,
- 1 skiltelės česnako,
- 1/4 arb. š. druskos,
- 2 valg. š. rudojo cukraus,
- 500 g konservuotų pupelių,
- saujos tarkuoto kietojo sūrio,
- žiupsnelio petražolių,
- kelių valg. š. grietinės sriubai pagardinti.
Gaminimas:
Svogūną pakepinkite kartu su malta jautiena ant nedidelės kaitros, kol mėsa pašviesės, o svogūnas taps skaidrus. Suberkite į puodą, kuriame virsite sriubą.
Konservuotus pomidorus sutrinkite trintuvu ir supilkite į puodą su mėsa. Įpilkite 500 ml vandens, suberkite čili, kuminą, druską, maltus juoduosius pipirus, susmulkintą česnaką ir rudąjį cukrų.
Konservuotas pupeles suberkite į kiaurasamtį ir leiskite joms nuvarvėti. Suberkite į sriubos puodą prie mėsos ir pavirkite maždaug 20 minučių.
Išvirusią sriubą išpilstykite į dubenėlius ir pagardinkite grietine bei smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!