Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aštri pomidorinė sriuba su mėsa

Paspaudus šaltukui norisi susišildyti karštu maistu, o virusus pagąsdinti aštriais prieskoniais. Šiandien siūlome patį tinkamiausią šiam reikalui patiekalą – aštrią pomidorinę sriubą.
Pomidorinė sriuba
Pomidorinė sriuba / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • nedidelio svogūno,
  • 500 g maltos jautienos,
  • 400 g skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse,
  • 2 arb. š. čili,
  • 1 arb. š. druskos,
  • 1/2 arb. š. kumino,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 1/4 arb. š. druskos,
  • 2 valg. š. rudojo cukraus,
  • 500 g konservuotų pupelių,
  • saujos tarkuoto kietojo sūrio,
  • žiupsnelio petražolių,
  • kelių valg. š. grietinės sriubai pagardinti.

Gaminimas:

Svogūną pakepinkite kartu su malta jautiena ant nedidelės kaitros, kol mėsa pašviesės, o svogūnas taps skaidrus. Suberkite į puodą, kuriame virsite sriubą.

Konservuotus pomidorus sutrinkite trintuvu ir supilkite į puodą su mėsa. Įpilkite 500 ml vandens, suberkite čili, kuminą, druską, maltus juoduosius pipirus, susmulkintą česnaką ir rudąjį cukrų.

Konservuotas pupeles suberkite į kiaurasamtį ir leiskite joms nuvarvėti. Suberkite į sriubos puodą prie mėsos ir pavirkite maždaug 20 minučių.

Išvirusią sriubą išpilstykite į dubenėlius ir pagardinkite grietine bei smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius