Dabar populiaru
Publikuota: 2021 birželio 24d. 09:17

3 ekspertai apie geriausius šašlykus: mėsa, marinatai ir nedovanotinos klaidos

N.Degutienė, G.Demarko, B.Nicholson 15MAX
Asmeninio albumo; R.Daskevičiaus, Ž.Gedvilos nuotr. / N.Degutienė, G.Demarko, B.Nicholson
Vasara be šašlyko ar grilio daugeliui – ne vasara. Esama tiek daug receptų, būdų ir patarimų šiems patiekalams ruošti, kad net sunku išsirinkti. Prieš ruošiant marinatą ar kuriant šašlykinę, svarbu žinoti, kokią mėsą rinktis, kokiame karštyje ją kepti ir daug kitų dalykų. Patarimais dalinasi 3 maisto ekspertai.

Nors lietuviai šio maisto ruošimo specifiką išmano gana neblogai, o parduotuvių lentynos lūžta nuo jau paruoštų pusgaminių, maisto ruošimo žinovai pasidalino patarimais. Kaip tinkamai paruošti ir iškepti mėsą pačiam, kokią rinktis parduotuvėse ir ko nedaryti, kad linksma diena su dūmo skonio mėsa netaptų kulinariniu fiasko.

Žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson

„Renkantis mėsą pirmiausia svarbu nuspręsti, ką kepsime: jautieną, kiaulieną, vištieną. Labai svarbūs – riebalai. Jeigu mėsa liesa, kaip vištienos krūtinėlė, ji perkeps labai greitai, nes nebus drėkinama riebalų. Todėl šašlykam ir šiaip griliui labiausiai tinka riebesni mėsos gabalai. Kepant liesą mėsą reikia labai stebėti laiką. Nors ir bet kuri kita mėsa bus sausa, jeigu bus perkepta, tad svarbu atidžiai žiūrėti į laikrodį.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Metas rinktis

Esports namai

Kiekvienas gali

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką