-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 28

3 ekspertai apie geriausius šašlykus: mėsa, marinatai ir nedovanotinos klaidos

Vasara be šašlyko ar grilio daugeliui – ne vasara. Esama tiek daug receptų, būdų ir patarimų šiems patiekalams ruošti, kad net sunku išsirinkti. Prieš ruošiant marinatą ar kuriant šašlykinę, svarbu žinoti, kokią mėsą rinktis, kokiame karštyje ją kepti ir daug kitų dalykų. Patarimais dalinasi 3 maisto ekspertai.
N.Degutienė, G.Demarko, B.Nicholson
N.Degutienė, G.Demarko, B.Nicholson / Asmeninio albumo; R.Daskevičiaus, Ž.Gedvilos nuotr.

Nors lietuviai šio maisto ruošimo specifiką išmano gana neblogai, o parduotuvių lentynos lūžta nuo jau paruoštų pusgaminių, maisto ruošimo žinovai pasidalino patarimais. Kaip tinkamai paruošti ir iškepti mėsą pačiam, kokią rinktis parduotuvėse ir ko nedaryti, kad linksma diena su dūmo skonio mėsa netaptų kulinariniu fiasko.

Žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson

„Renkantis mėsą pirmiausia svarbu nuspręsti, ką kepsime: jautieną, kiaulieną, vištieną. Labai svarbūs – riebalai. Jeigu mėsa liesa, kaip vištienos krūtinėlė, ji perkeps labai greitai, nes nebus drėkinama riebalų. Todėl šašlykam ir šiaip griliui labiausiai tinka riebesni mėsos gabalai. Kepant liesą mėsą reikia labai stebėti laiką. Nors ir bet kuri kita mėsa bus sausa, jeigu bus perkepta, tad svarbu atidžiai žiūrėti į laikrodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius