Dabar populiaru
Publikuota: 2017 lapkričio 19d. 18:00

FeedMySister receptas: indonezietiški kepti ryžiai „nasi goreng“

Tinklaraštininkės ir jų ruoštas patiekalas
FeedMySister nuotr. / Tinklaraštininkės ir jų ruoštas patiekalas

Keliaudami po Indoneziją „nasi goreng“ rasite kieviename meniu – tai greitai kepti ryžiai su įvairiomis daržovėmis, imbieru, česnaku, čili, indonezietišku „kecap manis“ padažu ir keptu kiaušiniu ant viršaus. Spalvinga, skanu, sveika ir tikrai nesunku pasigaminti namuose.

Ingredientai (2 asm.):

  • 200 g rudųjų ryžių;
  • 1/2 čili;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 2 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas;
  • 1 šalotinis svogūnas (apie 50 g), jei nerandate galite naudoti paprastą baltąjį svogūną;
  • 1 morka (apie 80 g);
  • 50 g špinatų;
  • 1,5 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. padažo „kecap manis“ (jau nebe naujiena ir Lietuvoje, dairykitės didesniuose prekybos centruose);
  • 1/2 žaliosios citrinos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • aliejaus kepimui.

priedai:

  • 2 kiaušiniai;
  • saujelė šviežios kalendros;
  • 1/2 žaliosios citrinos;
  • čili.

Gaminimas:

1. Išverdame ryžius ir paliekame atvėsti. Būtina palaukti, kol ryžiai bus visiškai šalti.

2. Nulupame ir smulkiais kubeliais supjaustome morką. Smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūną.

3. Įkaitiname keptuvę, pilame truputį aliejaus ir beriame svogūną. Kepame ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, po to dedame čili, imbierą ir česnaką. Kepame dar 2-3 minutes. Beriame morkas, pakepiname ne daugiau, kaip 1 minutę, pilame šaukštą vandens ir uždengiame dangčiu. Po 3 minučių dedame špinatus ir kepame dar 1 minutę. Beriame ciberžolę ir viską išmaišome – svarbu, kad keptuvėje nebūtų vandens. Jei yra, padidinkite ugnį.

4. Daržoves sudedame į dubenėlį. Keptuvę išvalome popieriniu rankšluosčiu, įpilame labai labai nedaug aliejaus ir dedame šaltus ryžius. Kepame ant didesnės ugnies apie 3-4 minutes. Ryžiai turi išlikti purūs. Dedame daržoves atgal į ryžius kartu su sojos padažu, „kecap manis“, žaliosios citrinos sultimis ir viską išmaišome.

5. Tuo tarpu įkaitiname kitą keptuvę. Įpilame aliejaus ir gerai įkaitiname. Įmušame 2 kiaušinius. Kepame apie 2 minutes, svarbu kad trynys išliktų skystas, o baltymas gražiai apskrustų. Ant kiaušinio užbarstykite druskos.

6. Į lėkštę dedame ryžius su daržovėmis, kiaušinį, užbarstome šviežia kalendra ir čili (jei naudojate). Mes visada ant stalo papildomai dedame ir žaliosios citrinos.

Skanaus!

FeedMySister nuotr./Indonezietiški kepti ryžiai „nasi goreng“
FeedMySister nuotr./Indonezietiški kepti ryžiai „nasi goreng“

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Praktiški patarimai

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką