Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FeedMySister receptas: kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis

Cukinijų sezonas jau čia ir šį kartą dalinuosi savo seniausiu kinišku receptu. Ingredientų nedaug, marinuoti nereikia, tik viską supjaustyti ir dėti į „wok“ keptuvę. Jeigu tokios neturite, tiks ir paprasta keptuvė.
Tinklaraštininkės ir jų ruoštas patiekalas
Tinklaraštininkės ir jų ruoštas patiekalas / FeedMySister nuotr.

Ingredientai:

  • 4 vištienos blauzdelės (be kaulo);
  • 4 mažos cukinijos;
  • 4 maži pak choi;
  • 1 raudonas čili;
  • 2 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas;
  • 4 svogūnų laiškai;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 6 valg. šaukšt. šviesaus sojos padažo;
  • 6 valg. šaukšt. vandens;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamo sėklų;
  • kokosų aliejus kepimui (tinka ir kitoks);
  • ryžių.

Gaminimas:

1. Pirmiausia smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškų baltąją dalį – žaliąją svogūnų lapų dalį paliekame papuošimui.

2. Įkaitiname „wok“ keptuvę ir pilame truputį aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių (viso kepame apie 4-5 minutes).

3. Kol vištiena kepa, į dubenėlį pilame sojos, vandens, dedame šaukštą medaus ir viską gerai išmaišome.

4. Supjaustome cukinijas.

5. Vištienai apskrudus, blauzdeles dedame į lėkštę kol prireiks.

6. Į tą pačią keptuvę pilame truputėlį aliejaus ir, jam įkaitus, dedame susmulkintus čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškus.

7. Kepame apie 1-2 minutes, dedame cukinijas, apskrudintą vištieną ir viską užpilame paruoštu padažu. Uždengiame dangčiu ir paliekame apie 4-5 minutes. Prieš išimant įmaišome pak choi ir uždengus dangtį dar paliekame apie 2 minutes.

8. Viską dedame į lėkštę, užbarstome sezamo sėklomis, likusiais svogūnų laiškais ir valgome su ryžiais. Skanaus!

FeedMySister nuotr. /Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis
FeedMySister nuotr. /Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalinasi receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius