Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FeedMySister receptas: šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru be pridėtinio cukraus

Šie saldainiai ne tik gražūs, skanūs, veganiški, bet dar ir labai lengvai pagaminami. Tai receptas, skirtas tiems, kurie neturi laiko ilgai suktis virtuvėje, bet labai mėgsta natūralius saldumynus.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gaminti šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gaminti šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru / „Sarune Zurba Photography“, tinklaraštininkių nuotr.

Ingredientai (8–9 saldainiams):

aviečių įdarui:

  • 60 g anakardžių riešutų;
  • 125–140 g šviežių aviečių;
  • 35 g nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • 50–60 g klevų sirupo.

glajui:

  • 200 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos)

Jums reikės silikoninės minikeksiukų formelės (viršaus skersmuo 4,5 cm). Galite naudoti ir popierines keksiukų formeles.

Gaminimas:

1. Iš vakaro užmerkiame anakardžius. Jei skubate, galite procesą pagreitinti: anakardžius dėkite į dubenėlį, užliekite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. Procesą pakartokite 2 kartus, kol anakardžiai suminkštės. Masė bus rupesnė, tačiau skoniui tai įtakos neturi.

2. Nedideliame elektrinio trintuvo inde išsukame mirkytus anakardžius. Sukame ilgiau, kad liktų kuo mažiau gabaliukų. Pilame klevų sirupą (50 g) ir dar kartą išsukame. Sudedame avietes (125 g), kokosų aliejų ir viską išsukame iki vientisos masės. Jei mėgstate, galite įlašinti kelis lašus citrinos sulčių, bet nebūtina.

3. Pagamintą masę laikome šaldytuve, kol išlydisime šokoladą. Jei išėmus masę iš šaldytuvo ji bus labai tiršta, sudėkite likusias avietes ir, jei reikia, supilkite likusį klevų sirupą. To daryti nereikia, jei gauta masė slysta nuo šaukštelio.

4. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami.

5. Keksiukų formeles dedame ant mažos kepimo skardos, kuri tilptų į šaldytuvą. Į formeles pilame po šaukštelį šokolado taip, kad tolygiai pasiskirstytų. Pavartome, kad kraštai irgi užsipildytų šokoladu. Į vidurį dedame po šaukštelį su kaupu avietinio įdaro, o tada užpilame kiekvieną formelę likusiu šokoladu. Dedame į šaldytuvą atvėsti mažiausiai 4 valandoms.

Patarimas: kaip išlydyti šokoladą garų vonelėje?

Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su šokoladu, sulaužytu gabalėliais. Štai ir viskas!

Tinklaraštininkių nuotr. /Šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru
Tinklaraštininkių nuotr. /Šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet ir įvairus bei naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su „15min“ skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius