-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gal sausainių prie arbatos ar kavos? 10 receptų – nuo paprastų iki rafinuotų

Kartais iki visiškos laimės tetrūksta tik saldumyno prie kvapnios kavos ar arbatos puodelio. Ta laime gali tapti gabalėlis šokolado, mažas pyragėlis ar trapus sausainis. Kviečiame prisiminti naminių sausainių kepimo malonumą – tą smagų jų dėliojimą skardoje, namus užplūstantį aromatą ir lėtą gardžiavimąsi...
Sausainiai
Sausainiai / „Scanpix“ nuotr.
Sluoksniuotos tešlos sausainiai
Receptas: Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 50.00 g
Razinos: 50.00 g
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 0.50 arbat. š.
Rudasis cukrus: 50.00 g
Sviestas: 50.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (pabarstymui)
Kaip gaminti
  • Išimkite iš šaldymo kameros ir išpakuokite šaldytos tešlos lakštelius, tegul pakloti vienu sluoksniu ant miltais vos pabarstytos lentos ar stalviršio jie pabūna kambario temperatūroje apie 20 min – kol tešla nebebus ledinė ir įgaus paslankumo.
  • Tuo metu į elektrinį smulkintuvą supilkite riešutus, razinas, prieskonius ir sumalkite iki rupių trupinių – užtruksite 2–3 min. Perpilkite trupinius į dubenį, o tada supilkite išlydytą sviestą bei cukrų. Kruopščiai viską išmaišykite, kad gautumėte tirštą masę, kurioje tolygiai pasiskirstę visi ingredientai.
  • Atšilusią tešlą patepkite plaktu kiaušiniu, o tada ant kiekvieno lakštelio dėkite ir švelniai tolygiu sluoksniu paskirstykite riešutų-razinų įdarą. Atsargiai suvyniokite tešlą į ritinėlius (vynioti pradėkite nuo siauresniojo lakšto krašto – gausite trumpą storą ritinėlį). Dėkite juos į šaldytuvą bent 30 min. (galima ir 1–2 val.). Praėjus šiam laikui, išimkite ritinėlius ir aštriu peiliu supjaustykite juos maždaug 7–8 mm storio riekelėmis.
  • Dėkite šias riekeles į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami gana nemažus tarpus. Kepkite sausainius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje nuo 7 iki 10 min, kol sausainiai taps auksiškai rusvos spalvos. Atidžiai stebėkite, nes neprižiūrimi jie gali apdegti.
  • Išimkite iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Puikus gardėsis su kava, arbata ar pienu, gardžiausi valgomi tą pačią ar kitą dieną, ilgiau nelaikykite.
Suskleisti
Sausainiai „Brutti ma buoni“
Receptas: Sausainiai „Brutti ma buoni“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušinio baltymas: 4.00 vnt. (didelių kiaušinių)
Lazdynų riešutai: 150.00 g
Cukraus pudra: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kava: 2.00 arbat. š. (tirpios, miltelių)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (kokybiško)
Kaip gaminti
  • Pirmiausia pasiruoškite riešutus – juos reikės pakepinti ir rupiai sumalti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C, išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu berkite riešutus. Kepkite apie 7-10 min, kartais pamaišydami. Riešutų luobelė turi atšokti, o virtuvė skaniai pakvipti. Ištraukite skardą iš orkaitės ir, riešutams šiek tiek atvėsus, trinkite juos tarp rankų (arba pabėrę ant rankšluosčio ir uždengę kitu), kol luobelė atsiskirs (jei šiek tiek jos liko, nieko tokio, nevarkite ir negremžkite). Dėkite riešutus į elektrinį smulkintuvą ir malkite iki rupių trupinių.
  • Rankiniu arba elektriniu plaktuvu dideliame dubenyje iki putų išplakite kiaušinių baltymus su druska. Beje, labai svarbu, kad ir dubuo, ir plaktuvas būtų sausi ir be jokių riebalų likučių. Dalimis pilkite cukraus pudrą ir plakite tol, kol masė bus standi ir blizganti.
  • Į kiaušinių-cukraus plakinį atsargiai supilkite riešutų trupinius, išmaišykite. Jei naudojate ir papildomus priedus, pats metas įmaišyti ir juos.
  • O dabar turite 2 pasirinkimus, nuo to priklausys, ar jūsų sausainiai bus graženės, ar kiek prastesnės formos. Jei sausainius kepate iš pagrindinių produktų, be priedų ir norite jų gražesnių, tuomet krėskite gautą masę į storadugnį puodą ir kaitinkite ant labai labai mažos ugnies apie 15 min., atidžiai nuolat maišydami. Tai labai svarbu, antraip masė prisvils. Jei sausainių formą ne tokia svarbi, tingisi ar bijote sugadinti tai, ką pradėjote, galite šį žingsnį praleisti.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu dėkite ant jos nedidelius kauburėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 150 C ir dėkite į ją skardą. Kepkite sausainius 30-35 min, kol švelniai paruduos. Į kepimo pabaigą atidžiai stebėkite, nes gali imti svilti.
  • Laikykite sausainius kambario temperatūroje iki savaitės (na taip, tai teorinis patarimas, nes jie dingsta žymiai greičiau!).
Suskleisti
Avižiniai sausainiai su imbieru
Receptas: Avižiniai sausainiai su imbiero cukatomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (kambario temperatūros)
Rudasis cukrus: 80.00 g (lipnaus)
Miltai: 0.50 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 0.25 st. (smulkintų)
Moliūgo sėklos: 0.25 st.
Saulėgrąžos: 0.25 st.
Imbieras: 50.00 g (cukatų, supjaustytų)
Kaip gaminti
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  • Sviestą išsukite su cukrumi iki šviesios purios masės. Įmaišykite medų, cinamoną ir druską, plakdami šluotele įmaišykite kiaušinius.
  • Įmaišykite kepimo sodą su kepimo milteliais.
  • Įmaišykite miltus ir avižas, po to – graikinius riešutus, sėklas ir imbierą.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis formuokite vidutinio dydžio tešlos rutuliukus ir dėliokite ant skardos, tarp rutuliukų palikdami 3 cm tarpus.
  • Kepkite 12–14 min., kol paruduos. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti ant grotelių, tuomet patiekite su karšta arbata. Beje, šie kepinukai bus minkšti, o ne kieti ir traškūs, kokie dažniausiai būna avižiniai sausainiai.
Suskleisti
Sausainiai su šokolado lašeliais
Receptas: Sausainiai su šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Pienas: 2.00 valg. š. (augalinis)
Rudasis cukrus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 puodelis (3/4 avižiniai ir 3/4 migdolų miltų)
Šokoladiniai lašeliai: (1/2) 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis (1/4 neapdoroto)
Kaip gaminti
  1. Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  2. Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos konsistenciją reguliuokite miltų, pieno ir aliejaus kiekį.
  3. Į tešlą suberkite ir šokolado lašelius ir gerai sumaišykite.
  4. Išklokite kepimo popieriumi pailgą indą ir sudėkite gautą tešlą – galite gabalėliais arba vientisą. Pastaruoju atveju beliks supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  5. Prieš skanaudami palaikykite kelias valandas šaldytuve.
Suskleisti
Trapūs sausainiai
Receptas: Trapūs sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 137
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 350.00 g
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Miltai: 1.00 sauja (pagal poreikį (kol tešla taps vientisos tekstūros))
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių. Sumaišykite 350 g sviesto, pusę stiklinės cukraus (arba miltelinio cukraus) bei žiupsnelį druskos.
  2. Dėkite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta. Iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio ir formuokite sausainius.
  3. Kepkite 20–25 min., kol įgaus šviesiai auksinę spalvą.

 

Suskleisti
Sausainiai
Receptas: Sausainiai „Linco širdelės“
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.9 / 23
Receptas
Ingredientai
Miltai: 230.00 g
Migdolų miltai: 100.00 g
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 100.00 g
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (galite keisti vaniliniu cukrumi)
Citrinos: 1.00 vnt.
Džemas: 5.00 valg. š. (tinka aviečių, slyvų, raudonųjų serbentų, spanguolių)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  • Dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius ir migdolų miltus, cinamoną bei žiupsnelį druskos.
  • Kitame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Sudėkite trynius, supilkite vanilės ekstraktą (ar vanilinį cukrų) ir nutarkuotą citrinos žievelę (tik geltonąją jos dalį).
  • Į sviesto ir trynių mišinį suberkite sausų produktų mišinį ir suminkykite tešlą. Ji gali šiek tiek lipti prie rankų – neišsigąskite, galite dar įberti šiek tiek miltų, tačiau nepersistenkite. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve porai valandų.
  • Praėjus šiam laikui išimkite tešlą, leiskite kelias minutes pastovėti ir ant miltuoto paviršiaus iškočiokite maždaug 5 mm storio lakštą.
  • Jei kepsite sausainius širdeles (kitai proga galite rinktis kitas formas), jums prireiks dviejų formelių – vienos didesnės širdelės, kitos mažos. Iš tešlos išspauskite porinį skaičių didelių širdelių (tai bus sausainių pagrindas), o tada pusėje jų mažąja širdele išspauskite viduriuką (tai bus sausainių viršus). Su šia tešla reikia dirbti greitai, nes pašilusi ji ims plyšinėti ir lipti. Pasitelkite kantrybę ir šiek tiek miltų, kad spaudomi sausainiai neliptų prie stalviršio.
  • Atsargiai dėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotas skardas, o šias pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Geriau, jei vienoje skardoje keps pilnaviduriai sausainiai, jiems prireiks 12–15 min. orkaitėje, o kitoje – tuščiaviduriai, jiems užteks 10–12 min. Iškepusius sausainius visiškai atvėsinkite.
  • Mažame dubenėlyje virš garų ar įstatę į kitą dubenį su karštu vandeniu pašildykite džemą – tada jis lengviau tepsis. Ant sausainių, kurie skirti pagrindui, tepkite po truputį džemo (ne iki pat kraštų) ir atsargiai uždėkite viršutinę dalį, spustelkite ją, kad priliptų. Dėkite sausainius į plokščią lėkštę ir užbarstykite cukraus pudros.
Suskleisti
Sausainiai su aguonomis ir citrinų kremo lašeliais
Receptas: Sausainiai su aguonomis ir citrinų kremo lašeliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 140.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aguonos: 3.00 valg. š.
Sviestas: 160.00 g (110 g tešlai ir 50 g (tirpinto) kremui)
Cukrus: 50.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelio kiaušinio trynys – tešlai ir 2 kiaušiniai – kremui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Citrinos: 3.00 vnt. (tešlai – citrinos tarkuota žievelė; kremui – 2 citrinų sultys ir nutarkuotos žievelės)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. PASIRUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ. Į prikaistuvį supilkite citrinų sultis, suberkite tarkuotas jų žieveles, miltelinį cukrų, supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įmuškite du kiaušinius. Elektriniu plaktuvu išplakite viską iki vientisos masės.
  2. Dėkite prikaistuvį ant silpnos ugnies ir, nuolat maišydamos, kaitinkite, kol masė ims tirštėti. Neužvirkite.
  3. Masei sutirštėjus, išjunkite ugnį. Paruoštą citrinų kremą supilkite į stiklainėlį ir atvėsinkite. Uždenkite sandariu dangteliu ir laikykite šaldytuve. 
  4. IŠKEPKITE SAUSAINIUS. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
  5. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir aguonas. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmaišykite kiaušinio trynį, vanilės ekstraktą ir nutarkuotas citrinų žieveles.
  6. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvais judesiais maišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite!
  7. Imkite po šaukštą tešlos ir tarp drėgnų delnų formuokite gražius apvalius kamuolėlius. Išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotų skardų, palikdami apie 5 cm tarpus. Šaukšto galu ar kitu apvaliu įrankiu kiekvieno rutuliuko viduje įspauskite po gilią duobutę.
  8. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol sausainiai taps gražios aukso spalvos. Išimkite iš orkaitės, dar kartą iškepusias duobutes paspauskite šaukšto galu ar kitu apvaliu įrankiu, Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  9. Imkito po šaukštelį šalto citrinų kremo ir užpildykite juo sausainių duobutes. Patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Avižinių dribsnių sausainiai su varške
Receptas: Avižinių dribsnių sausainiai su varške
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 31
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 st. (2,5)
Sausainiai: 1.00 st. (trupiniai - maždaug 10 forminių sausainių)
Miltai: 50.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Varškė: 100.00 g (liesa)
Sviestas: 4.00 valg. š. (saldžios grietinėlės sviestas (tiks ir ghi sviestas))
Rudasis cukrus: 1.00 st. (1,5)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Razinos: 1.00 st.
Migdolai: 60.00 g (drožlės)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Viename dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  2. Kitame inde varškę ištrinkite su minkštu sviestu, suberkite cukrų ir atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus baltymus.
  3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, mirkytomis razinomis ir migdolų drožlėmis.
  4. Iš paruoštos tešlos ant riebalais pateptos skardos šaukštu formuokite sausainėlius ir apie 30 min. kepkite 180`C karštumo orkaitėje.
Suskleisti
Sausainiai su lazdynų riešutais
Receptas: Sausainiai su lazdynų riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 225.00 g
Cukrus: 90.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynio)
Miltai: 210.00 g (140 - spelta miltų ir 70 - kvietinių)
Lazdynų riešutai: 75.00 g (75 - maltų ir 1 saujelė - sausainiams dekoruoti)
Krakmolas: 110.00 g (80 - bulvių ir 30 - kukurūzų)
Kakava: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“ - sausainiams dekoruoti)
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukraus milteliais bei vaniliniu cukrumi ir tryniu.
  2. Į sviesto masę suberkite sumaltus lazdynų riešutus bei likusius išsijotus komponentus.
  3. Ant miltais pabarstyto stalo suminkykite tešlą, suvoliokite iš jos 4-5 cm skersmens volelį ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite juos ant kepimo popieriaus skardoje, ant kiekvieno griežinėlio uždėkite po riešutą.
  5. Kepkite 180 °C orkaitėje 12-15 min. Iškeptus pabarstykite cukraus milteliais.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Sausainiai su lazdynų riešutais
Receptas: Sausainiai su lazdynų riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 225.00 g
Cukrus: 90.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynio)
Miltai: 210.00 g (140 - spelta miltų ir 70 - kvietinių)
Lazdynų riešutai: 75.00 g (75 - maltų ir 1 saujelė - sausainiams dekoruoti)
Krakmolas: 110.00 g (80 - bulvių ir 30 - kukurūzų)
Kakava: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“ - sausainiams dekoruoti)
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukraus milteliais bei vaniliniu cukrumi ir tryniu.
  2. Į sviesto masę suberkite sumaltus lazdynų riešutus bei likusius išsijotus komponentus.
  3. Ant miltais pabarstyto stalo suminkykite tešlą, suvoliokite iš jos 4-5 cm skersmens volelį ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite juos ant kepimo popieriaus skardoje, ant kiekvieno griežinėlio uždėkite po riešutą.
  5. Kepkite 180 °C orkaitėje 12-15 min. Iškeptus pabarstykite cukraus milteliais.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius