Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš Prancūzijos virtuvės: 3 greiti ir gardūs padažai makaronams

Jei grįžus iš darbo nesinori ilgai stovėti prie viryklės, geriausia išeitis – išsivirti makaronų. Tačiau kuo juos pagardinti, kad kas kartą patiekalas būtų vis kitoks? Siūlome išbandyti 3 greitai paruošiamų (kol verda makaronai) padažų receptus.
Makaronai
Makaronai / 123rf.com nuotr.

1. Cukinijų su česnakais padažas. Česnakus šiek tiek pakepinkite aliejuje, suberkite juostelėmis pjaustytas cukinijas ir trumpai pakepkite, kad neištižtų. Supilkite grietinėlę, užkaitinkite, įberkite žiupsnelį druskos. Padažą sumaišykite su makaronais ir valgykite į sveikatą.

2. Padažas su vištiena. Viščiuko vidinę filė tereikia supjaustyti plonomis juostelėmis ir pakepinti su smulkintais česnakais bei pievagrybiais. Įpilkite grietinėlės ir patroškinkite kelias minutes.

3. Česnakų su aliejumi padažas. Jam reikės česnakų, aliejaus, petražolių ir aitriosios paprikos. Plačioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sumeskite smulkintus česnakus, dalį smulkiai sukapotų petražolių, supjaustytas aitriąsias paprikas. Išvirtus ir nekruopščiai nusunktus makaronus (spagečius arba plonus lakštinius) sukrėskite į keptuvę su paruoštu padažu, išmaišykite, suberkite likusias petražoles ir dar porą minučių pakaitinkite.

Plačiau apie Prancūzų virtuvės ypatumus skaitykite 3-iajame „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (3 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (3 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius