Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ji24.lt pasiūlymas – patiekalai su kopūstais

Moterims skirtas portalas Ji24.lt siūlo išmėginti patiekalus su kopūstais – ir raugintais, ir šviežiais. Tai jau priklauso nuo jūsų norų bei šaldytuvo turinio.
Pyragėliai su  lašinukais  ir kopūstais
Pyragėliai su lašinukais ir kopūstais / Aidos Chlebinskaitės nuotr.
Temos: 2 Patiekalai Receptai

Galbūt norėsite savo šeimą pradžiuginti gardžiais pyragėliais su kopūstais, pasigaminti ryžių ir kopūstų apkepą, o gal nuspręsite savo namiškius nustebinti lietiniais su šviežiais kopūstais...

Taip pat skaitykite: Rauginti kopūstai – ir sveikatai, ir grožiui

Kopūstuose gausu kalcio, magnio, cinko, kalio, fosforo, silicio, boro... O jeigu paminėtume, kad šis valgis pasižymi uždegimo slopinamuoju, antibakteriniu, skausmą malšinančiu, antivėžiniu, organizmą ir imunitetą stiprinančiu, nuo virusų ir bakterijų saugančiu poveikiu, greičiausiai ne vienam kiltų noras paskanauti jų tą pačią akimirką. Tad taip ir darykite!

Greitas raugintų kopūstų troškinys
Receptas: Greitas raugintų kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 162
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Savo sultyse konservuotų pomidorų tyrė: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 50.00 g (nebūtinai)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Morką ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Viską apkepinkite aliejuje.
  2. Į apkepintas daržoves sukrėskite raugintus kopūstus, supilkite savo sultyse konservuotų pomidorų tyrę, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite kmynais, raudonėliais ir, vis pamaišydamos, troškinkite gilioje dangčiu uždengtoje keptuvėje apie 10 minučių.
  3. Patiekite su karštomis virtomis arba orkaitėje keptomis bulvėmis.
Suskleisti
Pyragėliai su raugintais kopūstais
Receptas: Pyragėliai su raugintais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 62
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (kupinos stiklinės)
Sviestas: 200.00 g (minkštas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (rauginti)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Į dubenį sukrėskite sviestą, suberkite miltus. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, sukrėskite grietinę. Išmaišykite tešlą. Kad ji neliptų prie rankų, įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Kol tešla atvės, paruoškite įdarą. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną. Raugintus kopūstus taip pat susmulkinkite ir berkite į keptuvę. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maždaug dešimt minučių troškinkite ant lėtos ugnies.

3. Atvėsusią tešlą imkite po gniužulėlį ir padėjusi ant miltais pabarstyto stalo ar lentos, iškočiokite apvalius blynelius (kaip virtiniams, tik didesnius). Į blynelį dėkite troškintų kopūstų įdaro, per vidurį gerai užspauskite ir susukite pynute (taip pat kaip virtiniams). Jei norite, kad pyragėlių viršus gražiai blizgėtų, galite patepti kiaušinio baltymais.

4. Sudėkite pyragėlius ant skardos ir kepkite orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.

Tiekite vienus arba su mėgstamu padažu.

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: improvizuoti kibinai

Suskleisti
Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu
Receptas: Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynys ir vienas aptepimui - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (2 - 2,5 - tešlai)
Faršas: 400.00 g (jautienos - įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (300 - 400 rauginti - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas - įdarui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (žiupsnelis džiovintų - įdarui)
Kaip gaminti

1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, aliejaus ir užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta ir limpa prie rankų, įberkite dar miltų. Tešlą uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje 20–30 minučių.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite faršą su vienu smulkintu svogūnu, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Kitoje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite raugintus kopūstus, užberkite šiek tiek cukraus ir troškinkite (jei mažai skysčio, galite įpilti vandens ar sultinio) apie 15 minučių.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, pakočiokite ir išklokite kepimo popieriumi padengtą formą. Tada sudėkite faršą, ant viršaus paskleiskite raugintus kopūstus ir užklokite tešla. Pyragui leiskite 15 minučių pakilti formoje. Tada viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite kmynais. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių, kol gražiai parus. Iškeptą dar karštą pyragą aptepkite šaltu vandeniu, kad suminkštėtų viršus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Kokorai su troškintais raugintais kopūstais
Receptas: Kokorai su troškintais raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 82
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (virtos su lupenomis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krakmolas: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį tešlai ir įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį tešlai ir įdarui)
Bulvių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kopūstai: 400.00 g (rauginti)
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 100.00 g (keptos marinuotos arba paprastos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (arba 2)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupkite ir sumalkite per mėsmalę. Suplokite dubenėlyje ir padalinkite į 4 dalis (tiesiog perbrėžkite pirštu).
  2. Išimkite vieną dalį ir ją dėkite ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilkite bulvių krakmolo tiek, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis. Įberkite prieskonių, įmuškite kiaušinį.
  3. Kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir troškinkite, kol baigsis vanduo ir kol kopūstai taps minkštesni. Keptuvėje pakepkite svogūną, sutarkuotą morką, šoninę ar spirgučius (jeigu juos naudosite), smulkintą česnaką ir pjaustytą papriką. Visas daržoves šiek tiek patroškinkite, kol suminkštės ir pagardinkite druska bei pipirais.
  4. Sudėkite troškintus kopūstus ir viską gerai išmaišykite, patroškinkite su daržovėmis apie 5 min. Įdarui leiskite atvėsti.
  5. Formuokite blynus, dėkite įdaro ir kepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Valgykite su grietine, pagardinta druska ir pipirais.

P. S. Kepant įdarą galima įdėti šoninės ar spirgučių

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis
Receptas: Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 30
Receptas
Ingredientai
Rauginti kopūstai su morkomis 500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Džiovintos slyvos: 8.00 vnt. (8-10 vnt. be kauliukų)
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus.

2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų.

3. Kepkite apie 20 minučių 175 °C temperatūros orkaitėje.

4. Norint tokiu būdu pagaminti įdarą pyragėliams arba pyragui, slyvas reikia supjaustyti. Šiuos kopūstus galima ruošti porcijinėse formelėse arba didesnėje kepimo formoje, tik ji turi būti storų sienų (stiklinė, keramikinė). Slyvas geriau naudoti saldesnes.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Suskleisti
Pyragėliai su  lašinukais  ir kopūstais
Receptas: Pyragėliai su lašinukais ir kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 47
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (300 g - kvietinių ir 200 g - rupių kvietinių)
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežios)
Sviestas: 70.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kopūstai: 500.00 g (pusė nedidelio - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Lašiniai: šalto rūkymo - įdarui 100.00 g
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių.

2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, trynį, suberkite druską, cukrų ir išsukite.

3. Gautą masę sukrėskite ant pakilusios tešlos, gerai išmaišykite šaukštu, suvoliokite į rutulį ir leiskite dar pakilti apie pusvalandį.

4. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, lašinukus supjaustykite kubeliais, nuvalytą kopūstą – šiaudeliais.

5. Keptuvėje pakepinkite lašinukus, suberkite svogūnus, paskui kopūsto šiaudelius, pabarstykite kmynais, maltais pipirais, pasūdykite ir kepkite, kol kopūstai suminkštės.

6. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą, jį supjaustykite delno dydžio kvadratais.

7. Ant kiekvieno jų krėskite po šaukštą įdaro, perlenkite ir sulipdykite kraštus.

8. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais pateptą skardą ir palikite apie 20 minučių.

9. Pakilusius aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 15–20 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Ryžių apkepas su kopūstais
Receptas: Ryžių apkepas su kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 39
Receptas
Ingredientai
Sūris: 150.00 g (fermentinis)
Saulėgrąžos: 100.00 g
Kopūstai: 1.00 vnt. (garbanotasis)
Ryžiai: 2.00 st.
Morkos: 5.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Kopūsto lapus nupjaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Daržoves sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10 minučių.

2.Morkas sukrėskite į elektrinio trintuvo indą, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sutrinkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu.

3.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje. Sūrį stambiai sutarkuokite. Molinį kepimo indą ištepkite aliejumi ir išklokite kopūstų lapais. Ant jų paskirstykite sluoksnį ryžių, tada – morkų masės. Uždėkite dar vieną tokį patį sluoksnį. Paviršių pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir saulėgrąžomis.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Lietiniai su šviežiais kopūstais
Receptas: Lietiniai su šviežiais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 116
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lietinių tešlai)
Pienas: 1.00 st. (lietinių tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (gazuoto mineralinio - lietinių tešlai)
Miltai: 200.00 g (lietinių tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietinių tešlai ir įdarui)
Kopūstai: 700.00 g (baltagūžių - įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Varškės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys, pagal skonį - įdarui)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto, pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į plakimo indą įmuškite kiaušinius. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, įberkite druskos, išplakite.
  2. Toliau plakdami po šaukštą suberkite miltus. Iš tešlos iškepkite lietinius.
  3. Kopūstus supjaustykite, morkas sutarkuokite. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus svogūnus. Kepinkite, kol pagels.
  4. Sudėkite smulkintas daržoves, įpilkite kelis šaukštus verdančio vandens, įberkite druskos, įpilkite citrinų sulčių. Troškinkite, kol suminkštės.
  5. Varškės sūrį sumalkite, sumaišykite su nuvarvintomis daržovėmis.
  6. Gautos masės užkrėskite ant lietinių, susukite volelius.
  7. Sudėkite į kepimo indą, pabarstykite parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitę, kol sūris išsilydys.

 

Suskleisti

Daugiau Ji24.ltreceptų pasiūlymų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius