Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2018 rugpjūčio 23d. 13:00

Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais – tiks kaip garnyras ir kaip užkandis

Kuskusas su keptais obuoliais
Vida Press nuotr. / Kuskusas su keptais obuoliais
Įsibėgėjant obuolių sezonui verta jų valgyti pačiais įvairiausiais pavidalais – ir šviežių, ir keptų, ir troškintų. Originaliame kuskuso recepte, kurį siūlome, obuoliai taip pat figūruoja ir suteikia deriniui malonios rūgštelės, gaivumo. Galite valgyti kaip užkandį arba patiekti prie bet kokios paukštienos, tikrai patiks!

Ingredientai:

  • 180 g kuskuso;
  • 300 ml verdančio vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. apelsinų sulčių,
  • 40 g sviesto;
  • 150 g džiovintų per pusę perpjautų figų;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • 2 nulupti ir žiedais supjaustyti obuoliai (rinkitės tokios rūšies, kurie kepant išlieka standūs).

padažui:

  • 4 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 2 česnako skiltelės, nuluptos ir sutrintos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Kuskusą suberkite į didelį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti, kol išbrinks (priklausomai nuo kruopų dydžio, tai užtruks 7–15 min.). Kai kruopos išbrinks, išpurenkite jas šakute, pasūdykite.

2. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, medų, supilkite apelsinų sultis, sudėkite obuolius ir figas, kepkite labai švelniai pavartydami, kol obuoliai kiek suminkštės ir pageltonuos.

3. Visus padažui skirtus ingredientus suplakite iki vientisos masės.

4. Padažu pašlakstykite lėkštėje sudėtą kuskusą ir vaisius, atsargiai pamaišykite.

Tinka kaip garnyras prie paukštienos ar lengvas užkandis.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:37:23

OfiSPA – vieta dirbti ir nepavargti

Video

07:19
03:08
07:33

15min metų knygų rinkimai

Esports namai

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką