Dabar populiaru
Publikuota: 2018 sausio 21d. 09:00

Maisto ekspertės receptas: rytietiškas avienos troškinys, sužavėsiantis net gurmanus

Elžbieta Monkevič ir avienos troškinys
Asmeninio albumo, Vida Press nuotr. / Elžbieta Monkevič ir avienos troškinys

Šis ypatingas avienos troškinys iš nuostabos privers aikčioti net didžiausius šeimos gurmanus. Negana to, kad troškinys – sotus ir sveikas, jo sudėtyje yra daugybė produktų, kurie daugiau ar mažiau pasižymi imunitetą stiprinančiomis savybėmis – tai svogūnai, morkos, česnakai.

Patiekalo receptą siūlanti žurnalo „Verdu ir kepu“ vyriausioji redaktorė Elžbieta Monkevič perspėja, jog jam pagaminti būtinas storasienis, sunkus puodas, kitaip troškinys gali nepavykti. Be to, jei nerandate gražių baklažanų, jų galite ir nedėti – žiemą baklažanai retai būna skanūs.

Ingredientai:

  • Apie 1 kg avienos (pageidautina su kauliukais-šonkauliukais);
  • 3 vidutinio dydžio svogūnai;
  • 2 vidutinės morkos;
  • 2 baklažanai;
  • 2 paprikos;
  • 1 didelė skardinė (800 g) konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • apie 0,5 kg bulvių;
  • 0,5 kg kopūstų ir dar šiek tiek sveikų kopūstų lapų troškiniui uždengti;
  • didelis ryšelis petražolių;
  • 10–12 česnako skiltelės;
  • 1 arbat. šaukšt. šviežiai grūstų kuminų;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. (šiek tiek mažiau nei kuminų) šviežiai grūstų kalendrų sėklų;
  • maltų aitriųjų paprikų pagal skonį;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite, supjaustykite riekelėmis. Pomidorus šiek tiek pasmulkinkite, paprikas supjaustykite skiltelėmis, kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, o nuvalytus baklažanus supjaustykite riekelėmis.

2. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Bulves nulupkite ir supjaustykite ketvirtadaliais. Smulkintuvu susmulkinkite česnakus ir petražoles.

Vida Press nuotr./Aviena
Vida Press nuotr./Aviena

3. Sluoksniais viską dėkite į storasienį, sunkų puodą:

  • mėsą ir dalį česnakų bei petražolių mišinio (pabarstykite prieskoniais ir druska);
  • svogūnus;
  • morkas;
  • pomidorus (pabarstykite prieskoniais, dalimi česnakų ir petražolių mišinio);
  • baklažanus;
  • paprikas;
  • kopūstus;
  • viską pabarstykite prieskoniais ir likusiu petražolių ir česnako mišiniu;
  • bulves (pasūdykite);
  • sandariai uždenkite kopūstų lapais.

4. Įpilkite dar apie 1 l vandens, uždenkite dangčiu, užvirinkite ir sumažinkite kaitrą taip, kad troškinys vos virtų.

5. Troškinkite apie 2 val. Išjunkite ir šiek tiek palikite pastovėti – apie 15–20 min.

Vida Press nuotr./Avienos troškinys
Vida Press nuotr./Avienos troškinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Panevėžį sudrebinęs sprogimas sugriovė šešis garažus, po nuolaužomis rastas vyro kūnas

Sportas

Rusiją sukrėtusi byla – rinktinės futbolininkams gresia 7 metai kalėjimo

Gyvenimas

Rasai grėsminga liga smogė Filipinuose: nesugebėjusi išlipti iš lovos, dar ilgai kaltino burlentę

Kultūra

MO muziejaus įkūrėjas V.Butkus: su D.Libeskindu susitarėme per 3 sekundes

Aktualu

Dar vienas „aštrus“ pirkinys: vilnietė „Lidl“ mėsoje rado adatą

Vardai

Kanadiečio Maco DeMarco koncerte Vilniuje – būrys gerbėjų ir nesibaigiantys juokeliai apie „G-tašką“

Spalio knygų TOP8: ką skaityti atėjus rudeniui

Aktualu

D.Trumpas apie dingusį žurnalistą: panašu, kad jis tikrai negyvas

Šių laikų šnipinėjimas: 4 dalis - WIFI ir pašto serverių pažeidžiamumas

Vardai

Susižadėjo „Kelyje į žvaigždes“ išgarsėjusi Agnė Petravičienė: „Tai tikrai ne Radžis“

„Eurolygos diena“: „Žalgirio“ katė maiše – kas šis naujokas? (2/5)

Pasaulis kišenėje

Paskelbtos geriausios šalys emigrantams

Verslas

„Uber“ pristato naujas saugumo priemones vairuotojams ir keleiviams

Aktualu

Skambiai išreklamuotas P.Aršausko internetinės parduotuvės projektas – sustabdytas

Aktualu

„Valstiečiai“ iš keturių kandidatų rinksis, ką deleguoti dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose

Vardai

Su dvyniais Turkijoje atostogavę Zvonkai: „Pirmos naktys buvo bemiegės, o vėliau – pasaka“

Gyvenimas

32 pavojingiausi dalykai, kuriuos mokslas sieja su vėžiu

Aktualu

Panevėžyje su „Dodge“ susidūrė per raudoną šviesą važiavusi BMW vairuotoja

Gyvenimas

Akiniai nuo saulės padeda išvengti rimtos akių ligos

Aktualu

Panevėžyje vairuotojas užsidirbo bylą už girtumą, keleivis – už pasipriešinimą

Naujienos

Aktualu

Panevėžį sudrebinęs sprogimas sugriovė šešis garažus, po nuolaužomis rastas vyro kūnas

Sportas

Rusiją sukrėtusi byla – rinktinės futbolininkams gresia 7 metai kalėjimo

Gyvenimas

Rasai grėsminga liga smogė Filipinuose: nesugebėjusi išlipti iš lovos, dar ilgai kaltino burlentę

Kultūra

MO muziejaus įkūrėjas V.Butkus: su D.Libeskindu susitarėme per 3 sekundes

Aktualu

Dar vienas „aštrus“ pirkinys: vilnietė „Lidl“ mėsoje rado adatą

Vardai

Kanadiečio Maco DeMarco koncerte Vilniuje – būrys gerbėjų ir nesibaigiantys juokeliai apie „G-tašką“

Spalio knygų TOP8: ką skaityti atėjus rudeniui

Aktualu

D.Trumpas apie dingusį žurnalistą: panašu, kad jis tikrai negyvas

Šių laikų šnipinėjimas: 4 dalis - WIFI ir pašto serverių pažeidžiamumas

Vardai

Susižadėjo „Kelyje į žvaigždes“ išgarsėjusi Agnė Petravičienė: „Tai tikrai ne Radžis“

„Eurolygos diena“: „Žalgirio“ katė maiše – kas šis naujokas? (2/5)

Pasaulis kišenėje

Paskelbtos geriausios šalys emigrantams

Verslas

„Uber“ pristato naujas saugumo priemones vairuotojams ir keleiviams

Aktualu

Skambiai išreklamuotas P.Aršausko internetinės parduotuvės projektas – sustabdytas

Aktualu

„Valstiečiai“ iš keturių kandidatų rinksis, ką deleguoti dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose

Vardai

Su dvyniais Turkijoje atostogavę Zvonkai: „Pirmos naktys buvo bemiegės, o vėliau – pasaka“

Gyvenimas

32 pavojingiausi dalykai, kuriuos mokslas sieja su vėžiu

Aktualu

Panevėžyje su „Dodge“ susidūrė per raudoną šviesą važiavusi BMW vairuotoja

Gyvenimas

Akiniai nuo saulės padeda išvengti rimtos akių ligos

Aktualu

Panevėžyje vairuotojas užsidirbo bylą už girtumą, keleivis – už pasipriešinimą

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką