Dabar populiaru
Publikuota: 2018 sausio 2d. 19:00

Metas pasigaminti: paprastas ir skanus vištos kepenėlių paštetas

Vištos kepenėlių paštetas
Vida Press nuotr. / Vištos kepenėlių paštetas

Sunku suprasti, kodėl žmonės perka jau pagamintus, savaičių savaites ar dar ilgiau galiojančius paštetus, kai žymiai skanesnį ir sveikesnį produktą galima pasigaminti namie. Šiam užkandžiui tereikia vos kelių sudedamųjų dalių ir dar šiek tiek atidumo. Pradėkime nuo paprasto, bet labai gardaus vištų kepenėlių pašteto.

Ingredientai:

  • 600 g vištų kepenėlių;
  • 90 g sviesto;
  • 1,5 arbat. šaukšt. Provanso žolelių prieskonių mišinio arba čiobrelių;
  • 4 valg. šaukšt. brendžio;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Kepenėlės nuplaukite, nusausinkite ir išpjaustykite visas plėves bei pažaliavusias vietas. Išpjaustydami stenkitės, kad gabaliukai būtų panašaus dydžio.

2. Gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite į ją pusę sviesto kiekio, pilkite aliejų. Sudėkite kepenėles ir kepkite po 5 min. kiekvieną pusę. Išjunkite viryklę, uždenkite keptuvę ir palikite, kol atvės. Kepenėlės turi būti iškepusios, bet neperkepusios – kai perpjausite gabaliuką, turi būti dar rausvas viduje. Perdėkite kepenėles į gilų dubenį, o keptuvę išvalykite.

3. Grūstuvėje ar nedideliame dubenėlyje česnaką sutrinkite su druska (galite tam naudoti kočėlo galą ar medinį šaukštą). Įkaitinkitę keptuvę, ištirpinkite likusį sviestą, sudėkite česnaką su druska, supilkite brendį, suberkite žoleles. Viską užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies, o tada supilkite ant kepenėlių.

4. Visą ingredientų mišinį sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Tada tą masę sudėkite į vieną didelį indą ar kelis mažus indelius.

5. Jei norite, pašteto viršų galite užpilti lydytu sviestu – sluoksnelis turėtų būti 1–2 mm storio. Sviesto sluoksnelis neleis apdžiūti pašteto viršui. Tačiau jei ruošiatės paštetą labai greit suvalgyti, sviesto sluoksnis nėra būtinas.

Laikykite paštetą šaldytuve.

Mariaus Žičiaus nuotr./Pusryčių paštetas
Mariaus Žičiaus nuotr./Pusryčių paštetas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

01:00
01:02
00:21

RESTA 2019

Naviguok į ateitį

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką