-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miško žvėrių“ receptas: briedžiukai su šparagais ir ryžiais

Dabar toks puikus metas, kai gamta pradeda džiuginti ne tik akis, bet ir gomurius. Neabejotini šio laikotarpio favoritai man – briedžiukai ir šparagai, kurie labai gražiai draugauja šiame patiekale. Skanaus pavasario!
Briedžiukai su šparagais ir ryžiais
Briedžiukai su šparagais ir ryžiais / Miskozverys.lt nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 1,5 litro briedžiukų;
  • 1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų;
  • 1 žiupsnis džiovintų čiobrelių;
  • 1 žiupsnis džiovintų peletrūnų;
  • 1 stiklinė rudųjų ryžių;
  • 2 arb. šaukšt. druskos;
  • 2 ryšeliai žaliųjų šparagų;
  • 0,5 citrinos;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto.
Miskozverys.lt nuotr./Briedžiukai
Miskozverys.lt nuotr./Briedžiukai

Gaminimas:

1. Grybus nuvalykite, sudėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite. Vandenį nupilkite ir užpylę nauju vandeniu vėl užvirkite ir virkite 10 minučių. Nukoškite ir palikite nuvarvėti.

2. Ryžius perskalaukite po tekančiu šaltu vandeniu ir sudėkite į puodą. Įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite šaukštelį druskos ir užvirkite. Kaitrą sumažinkite iki mažos ir virkite 15–20 minučių, kol vanduo visiškai susigers į ryžius, o ryžiai bus išvirę.

3. Smidrus nuplaukite po šaltu vandeniu ir nulaužkite sustabarėjusius galus. Puode užvirkite pasūdytą vandenį ir sudėkite į juos smidrus. Virkite 1 minutę ir išėmę smidrus nuliekite juos lediniu vandeniu, kad sustotų virimo procesas ir smidrai išliktų skaisčiai žali. Apibarstykite juos grūstais juodaisiais pipirais.

4. Grybus apkepkite svieste. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir peletrūnais.

5. Ryžius tiekite karštus kartu su smidrais ir briedžiukais. Viską apšlakstykite citrinų sultimis.

Miskozverys.lt nuotr./Briedžiukai su šparagais ir ryžiais
Miskozverys.lt nuotr./Briedžiukai su šparagais ir ryžiais

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius