-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miško žvėrių“ receptas: medžiotojų troškinys su grikiais

Sausio pradžia visuomet toks keistas metas – prieš tai savaitę matėmės su mieliausiais žmonėmis, valgėme skaniausius valgius, dovanojome ir gavome dovanas, žodžiu – savaitė džiaugsmo širdžiai ir pilvui. Ir štai sausis. Šventės baigėsi, visi skaniųjų silkių ir tortų likučiai suvalgyti, šaldytuve ir galvoje tuščia. Pats laikas iš spintelių traukti kruopas!
Medžiotojų troškinys su grikiais
Medžiotojų troškinys su grikiais / Miskozverys.lt nuotr.

Šis receptas nusižiūrėtas nuo medžiotojų, kurie kūrybingai sudoroja sumedžiotą žvėrieną ir laukinius paukščius iki paskutinio mėsos kąsnelio.

Ingredientai:

  • 2 svogūnai;
  • 6 pomidorai;
  • 500 g vištienos širdelių;
  • 500 g vištienos skrandelių;
  • 2 stiklinės virtų grikių;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 20 g sviesto;
  • 20 g petražolių;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Pomidorus supjaustykite į 8 dalis, svogūnus – pusžiedžiais. Nuplaukite ir nusausinkite širdeles ir skrandelius, skrandelius pasmulkinkite kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Įkaitinkite keptuvę (arba troškintuvą) storu dugnu be riebalų. Suberkite pomidorus, ant jų – svogūnus ir troškinkite nemaišydami keletą minučių, kol išsiskirs pomidorų sultys.

3. Įpilkite aliejų, sudėkite širdeles ir skrandelius. Pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite uždengę ant vidutinio kaitrumo liepsnos 30 minučių.

4. Ant troškinio paskleiskite virtus grikius (nemaišykite). Į vidurį įspauskite sviesto gabalą, uždenkite ir troškinkite dar 15 minučių.

5. Suberkite kapotas petražoles, išmaišykite ir iškart patiekite.

Miskozverys.lt nuotr./Medžiotojų troškinys su grikiais
Miskozverys.lt nuotr./Medžiotojų troškinys su grikiais

Pastabos:

Daržovės: nepagailėkite petražolių – jos labai paskanina patiekalą. Kaip žinia, dabar ne pats pomidorų metas, tad jei pomidorai labai rūgštūs, galite užberti ant jų šiek tiek cukraus. Taip pat galima naudoti ir konservuotus pomidorus. Tuomet pirmiausia pakepkite svogūnus ant aliejaus, o pasmulkintus konservuotus pomidorus sudėkite kartu su širdelėmis ir skrandeliais.

Subproduktai: jei jau visiškai jų nevalgote, galite keisti bet kokiais kąsnio dydžio mėsos gabalėliais. Tik tuomet pagal mėsą koreguokite troškinimo laiką. Galima naudoti ir kitų paukščių skrandelius bei širdeles, tik tuomet juos reikia pasmulkinti.

Kruopos: virtus grikius galite drąsiai keisti virtais ryžiais, perlinėmis kruopomis ar bolivine balanda. Tinka beveik bet kokios biriai išvirtos kruopos. Labai skanu su lęšiais!

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius