-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: keptas fetos sūris su pipiriniu medumi

Feta tikrai yra mano mėgstamiausių sūrių trejetuke. Tai vienas tų sūrių, kurį kur bepadėsi, su kuo jį bepatieksi, kur jį beįmaišysi, tiks visur. Salotos, apkepai, fritatos, nesaldūs pyragai, net užkandžiai su arbūzais ar kitais saldžiais vaisiais...
Nida Degutienė ir jos keptas sūris
Nida Degutienė ir jos keptas sūris / Nidos Degutienės nuotr.

Fetos konsistencija ir smagus sūrumas dera faktiškai prie visko. Jau nekalbant apie skaisčią baltą spalvą, kurios kartais tik ir tepritrūksta, kad kokios nors nuobodžiai atrodančios salotos imtų ir suspindėtų visu gražumu, būtų paruoštos fotografavimui ir valgymui!

Gal nepagalvojote, bet feta puikiai tinka kepti, ji pati viena gali tapti nuostabiu užkandžiu tiems, kas mėgsta sūrų derinti su saldžiu. Ypač jei tokią keptą fetą pateiksite su kvapniu šviežiu medumi, o tą medų dar pagardinsite... pipirais!

Nidos Degutienės nuotr. /Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi
Nidos Degutienės nuotr. /Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi

Feta yra vienas iš tų nedaugelio sūrių, kurie kepdami nesilydo. Prieš kepant jį galima apvolioti manų kruopose, džiūvėsėliuose, bet jei norite paties traškiausio efekto, kepkite jį su panko – japoniškais džiūvėsėliais. Jie lengvesni, traškesni, sugeria mažiau riebalų nei tradiciniai lietuviški.

Kad panko geriau priliptų, pavoliokite sūrį plaktame kiaušinyje (beje, kai kepsite su manų kruopomis, kiaušinio nė neprireiks – manai prilips prie ir taip drėgno sūrio paviršiaus).

Tai vienas tų patiekalų, kuriam net receptas nereikalingas. Bet vertas išmėginimo tikrai. Ir vertas improvizacijų. Patiekite keptą fetą karštą arba kambario temperatūros (man skaniausia karšta).

Kepta feta su pipirais pagardintu medumi

Ingredientai:

  • 2–4 riekelės fetos sūrio (apie 0,8–1cm storio);
  • aliejaus arba ghee sviesto, kepimui;
  • 1/2 citrinos žievelė, labai plonai nulupta (naudokite tik ekologišką citriną);
  • 1 suplaktas kiaušinis;
  • panko džiūvėsėlių;
  • medaus, sumaišyto su žiupsneliu grūstų juodųjų pipirų ir žiupsniu raudonųjų pipirų;
  • patiekimui: alyvuogių, paskrudintos baltos duonos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite keptuvėje šlakelį sviesto (ghee) arba aliejaus ir įmeskite citrinos žieveles. Leiskite žievelėms paskleisti aromatą (1–2 minutes), tada išgriebkite ir išmeskite. Keptuvėje liks tik citrinomis pagardintas aliejus.

2. Kiekvieną fetos riekelę pavoliokite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite panko džiūvėsėliuose, įspausdami juos švelniai į sūrį. Kepkite įkaitintuose citrinomis pagardintuose riebaluose po maždaug 2–3 minutes iš abiejų pusių arba kol džiūvėsėliai gražiai apskrus. Neperkraukite keptuvės, verčiau sūrio gabalėlius kepkite keliomis porcijomis.

3. Patiekite keptą sūrį karštą arba kambario temperatūros, pašlakstytą pipiriniu medumi, padėkite medaus šalia, jei norėtųsi dar saldumo valgant. Patiekite su paskrudinta balta duona ir alyvuogėmis.

Nidos Degutienės nuotr. /Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi
Nidos Degutienės nuotr. /Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius