Dabar populiaru
Publikuota: 2017 balandžio 4d. 19:00

Nidos receptas: lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis

Nida Degutienė ir jos ruošta lašiša
Nidos Degutienės nuotr. / Nida Degutienė ir jos ruošta lašiša

Pavasarį dažną užklumpa rūpesčiai dėl per žiemą padidėjusių kūno apimčių. Būtent pavasarį padaugėja užsirašiusiųjų į sporto klubų treniruotes, į parkus pasipila pradedantys ir pažengę bėgikai. Tačiau sportuojant ir rūpinantis kūno linijomis ne mažiau svarbi subalansuota, visavertė mityba. Dietologai tokiais atvejais skatina valgyti mažiau miltinių, krakmolingų patiekalų ir rinktis žuvį, liesą vištieną bei daržoves.

Kol daržovių lysvės dar nesužaliavo, tinka ir tradicinės lietuviškos morkos, kuo puikiausiai išsilaikiusios vėsiuose rūsiuose per žiemą. O žuvį, užuot volioję į miltus ar džiūvėsius, pabandykite iškepti su bolivinių balandų apvalkalu: paskrudusios kruopos taps traškios, maloniai kontrastuojančios su švelnia lašišos filė.

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis

Ingredientai (4 asm.):

  • 2 ryšulėliai morkų, nuskustų ir perpjautų išilgai pusiau;
  • 1/4 stiklinės (60 ml) šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 1 ir 1/2 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 4x200 g lašišos filė be odos;
  • 3/4 stiklinės (125 g) virtų bolivinių balandų*;
  • 1/2 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • žalumynų arba salotų patiekimui.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 240°C.

2. Į didelę kepimo skardą suguldykite morkas. Mažame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, 1 šaukštą medaus ir įberkite du gerus žiupsnius druskos, įberkite pipirų. Viską sumaišykite, apliekite morkas skardoje, uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 10 min.

3. Lašišos kepsnelius nuplaukite ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite trupučiu druskos, tada patepkite likusiu 1/2 šaukšto medaus. Bolivines balandas suberkite į gilią lėkštę ir apvoliokite lašišos kepsnelius, gerai paspausdami, kad kruopos priliptų iš visų pusių.

4. Po 10 minučių kepimo ištraukite skardą iš orkaitės, ant morkų sudėkite lašišos kepsnelius, aplipdytus bolivinėmis balandomis, pabarstykite lašišą rūkyta paprika, pašlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę (be folijos) dar 7–9 minutėms, arba kol žuvis bus iškepusi. Patiekite su žalumynais arba salotomis.

*Tam, kad turėtumėte 3/4 stiklinės (125 g) virtų bolivinių balandų (kynva), prireiks 1/4 stiklinės (50 g) nevirtų kruopų.

Nidos Degutienės nuotr./Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu
Nidos Degutienės nuotr./Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Nuo šiol kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką