Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 11d. 18:00

Pasigamins kiekvienas: avižinių dribsnių-braškių batonėliai pagal Liutaurą Čepracką

Liutauras Čeprackas ir batonėliai su braškėmis
Vida Press, Ryčio Šeškaičio nuotr. / Liutauras Čeprackas ir batonėliai su braškėmis

Parduotuves ir turgavietes jau pasiekė pirmosios braškės! Jei pavyko nusipirkti kvapnių ir saldžių, išbandykite šiuos batonėlius, kurie gali tapti puikiais pusryčiais ar nuostabiu užkandžiu netikėtai išalkus.

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas

Ingredientai:

  • 120 g avižinių dribsnių;
  • 60 g miltų;
  • 80 g cukraus;
  • 80 g rapsų aliejaus;
  • 2 g kepimo miltelių;
  • 1 g druskos;
  • 1 g cinamono.

braškių sluoksniui:

  • 200 g braškių;
  • 7 g kukurūzų krakmolo;
  • 30 g cukraus.

Gaminimas:

1. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių.

2. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, miltus, cinamoną, druską, kepimo miltelius, cukrų. Įmaišome aliejų.

3. Du trečdalius gautos masės sudedame į kepimo formą ir stipriai suspaudžiame.

4. Braškes supjaustome, dedame į dubenėlį, sumaišome su kukurūzų krakmolu ir cukrumi. Braškių mišinį tolygiai dedame ant masės formoje, o ant viršaus dedame likusią avižinių dribsnių masę. Stipriai suspaudžiame.

5. Dedame į orkaitę ir kepame 35 min.

6. Iškepus atvėsiname, o tada 2 val. palaikome šaldytuve.

7. Supjaustome ir ragaujame.

Vida Press nuotr./Avižinių dribsnių-braškių batonėliai
Vida Press nuotr./Avižinių dribsnių-braškių batonėliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Ekspertai pataria
Skanumėlis

Video

00:19
01:55
02:51

Visi į lauką!

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Konkursas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką