Tešlai reikės:
- 2 st. miltų,
- 2 nubrauktų arb. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 1,5 arb. š. moliūgų pyrago prieskonių,
- 3 didelių kiaušinių,
- 1 st. cukraus,
- 1/2 st. rudojo cukraus,
- 1/3 st. aliejaus,
- 3/4 st. pasukų,
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto,
- 3 st. morkų tarkių.
Pyrago viršui:
- 350 g kreminio sūrio,
- 1 st. miltinio cukraus,
- 1,5 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 st. graikinių arba pekano riešutų.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską bei moliūgų pyrago prieskonius.
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite abiejų rūšių cukrų ir išplakite iki standžių putų.
Į kiaušinių masę supilkite aliejų, pasukas ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite ir suberkite sausuosius ingredientus bei morkų tarkius. Maišykite, kol gausite vientisą masę.
Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir sukrėskite paruoštą tešlą.
Pyragą dėkite į įkaitintą iki 175 °C karščio orkaitę ir kepkite maždaug 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite į jo vidurį įbesdami medinį iešmelį. Iškepus pyragui jis bus švarus, neaplipęs tešla.
Iškepusį pyragą palikite ataušti. Per tą laiką paruoškite aptepą viršui.
Sumaišykite kreminį sūrį su cukraus pudra bei vanilės ekstraktu ir aptepkite atšalusį pyragą. Viršų apibarstykite riešutais ir mėgaukitės su puodeliu arbatos.
Skanaus!