Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 13d. 17:10

Rudeniu kvepiantis morkų pyragas

Morkų pyragas
123RF.com nuotr. / Morkų pyragas

Sodrus, drėgnas ir tirpstantis burnoje – toks yra šis rudeniu kvepiantis morkų pyragas. Kreminio sūrio sluoksnis, elegantiškai apglėbęs pyrago viršų, suteikia švelnaus pieniško skonio, o graikiniai riešutai maloniai kutena gomurį. Ši pagunda yra tobula rudenėjančiam savaitgaliui, įsisupus į šiltą antklodę ir skanaujant su kvapnia arbata. Einame kepti!

Tešlai reikės:

  • 2 st. miltų,
  • 2 nubrauktų arb. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1,5 arb. š. moliūgų pyrago prieskonių,
  • 3 didelių kiaušinių,
  • 1 st. cukraus,
  • 1/2 st. rudojo cukraus,
  • 1/3 st. aliejaus,
  • 3/4 st. pasukų,
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto,
  • 3 st. morkų tarkių.

Pyrago viršui:

  • 350 g kreminio sūrio,
  • 1 st. miltinio cukraus,
  • 1,5 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1 st. graikinių arba pekano riešutų.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską bei moliūgų pyrago prieskonius.

Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite abiejų rūšių cukrų ir išplakite iki standžių putų.

Į kiaušinių masę supilkite aliejų, pasukas ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite ir suberkite sausuosius ingredientus bei morkų tarkius. Maišykite, kol gausite vientisą masę.

Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir sukrėskite paruoštą tešlą.

Pyragą dėkite į įkaitintą iki 175°C karščio orkaitę ir kepkite maždaug 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite į jo vidurį įbesdami medinį iešmelį. Iškepus pyragui jis bus švarus, neaplipęs tešla.

Iškepusį pyragą palikite ataušti. Per tą laiką paruoškite aptepą viršui.

Sumaišykite kreminį sūrį su cukraus pudra bei vanilės ekstraktu ir aptepkite atšalusį pyragą. Viršų apibarstykite riešutais ir mėgaukitės su puodeliu arbatos.

Skanaus!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

04:05
02:14
01:11

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką