-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryškūs skoniai iš Meksikos, Argentinos, Peru ir Čilės: receptų rinkinys

Pietų ir Centrinė Amerika masina daugelį kelionių mėgėjų, o vienas iš ryškiausių parsivežtų įspūdžių – netikėtas, įdomiais skoniais nustebinantis maistas. Nesvarbu, buvote ar ne minėtose šalys, išbandykite patiekalus, kurie iš ten atkeliavo.
Meksikietiška sriuba su kukuliais
Meksikietiška sriuba su kukuliais / Mariaus Žičiaus nuotr.
„Empanados“ su vištiena ir špinatais
Receptas: „Empanados“ su vištiena ir špinatais
15 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 53
Receptas
Ingredientai
Miltai: 525.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 3.00 arbat. š. (2 arbat. š. – tešlai ir 1 arbat. š. – įdarui)
Sviestas: 170.00 g (šaltas)
Vanduo: 125.00 ml (125–250 ml ledinio vandens)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (po kiaušinį tešlai ir aptepti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (įdarui)
Pievagrybiai: 200.00 g (įdarui)
Špinatai: 90.00 g (įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (smulkinta, džiovinta – įdarui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 ½ arbat. š. maltų – įdarui)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Smulkinkite tešlą tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir gausite nemažus trupinius. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite. Supilkite ketvirtį puodelio vandens ir išmaišykite. Toliau pilkite vandenį palaipsniui, po ketvirtį puodelio, kol galėsite išminkyti vientisą, elastingą ir minkštą tešlą. Viso ingredientų sąraše nurodyto vandens kiekio gali neprireikti.
  2. Išminkytą tešlą perkelkite ant lygaus, švaraus, miltais pabarstyto paviršiaus. Padalyite tešlą į dvi dalis. Iš jos suformuokite apvalius kamuoliukus ir šiek tiek suplokite. Suvyniokite į maistinę plėlevę ir mažiausiai 2 val. dėkite į šaldytuvą.
  3. PARUOŠKITE ĮDARĄ. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite nedideliais gabalėliais kapotą svogūną ir kepkite, kol suminkštės – apie 2–3 minutes.
  4. Kol svogūnai kepa, supjaustykite vištos krūtinėlę mažais kubeliais. Tuomet suberkite į keptuvę ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Suberkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, šviežius špinatų lapelius ir sumaišykite. Pagardinkite džiovintų aitriųjų paprikų milteliais, druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite, kol pievarybiai ir špinatai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, atvėsinkite.
  5. PARUOŠKITE EMPANADAS. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  6. Išimkite iš šaldytuvo pirmąją tešlos dalį ir iškočiokite tešlą į maždaug 45 cm skersmens ploną apvalų tešlos lakštą. Su dubenėliu, kibirėliu ar kitu apvaliu indu išspauskite maždaug 11–12 cm skersmens apskritimus ir perkelkite juos ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Iš vienos dalies tešlos turėtumėte gauti apie 15 tokių apskritimų. Tą patį pakartokite su antrąja tešlos dalimi.
  7. Kai visi tešlos apskritimai bus sudėlioti kepimo skardose, užpildykite juos įdaru. Imkite po valgomąjį šaukštą įdaro (stenkitės, kad nebūtų labai daug sulčių) ir dėkite jį į apskritimo centrą taip, kad iš kraštų liktų bent po 1 cm švarios tešlos. Būkite atsargūs ir nedėkite per daug įdaro ant tešlos apskritimų, nes tešla yra gana plona ir gali suplyšti. Tokiu atveju iškepusios empanados nebus tokios gražios.
    Astos Černės nuotr./Empanados su vištiena ir špinatais
    Astos Černės nuotr. / Empanados su vištiena ir špinatais
  8. Perlenkite tešlą per pusę į pusmėnulio formą. Kraštelius užspauskite šakute. Jeigu norite, galite kraštelius ne užspausti šakute, tačiau susukti kaip virtinukų.
    Astos Černės nuotr./Empanados su vištiena ir špinatais
    Astos Černės nuotr. / Empanados su vištiena ir špinatais
  9. Kai paruošite visas empanadas, išplakite kiaušinį. Patepkite juo pyragėlių paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol jų paviršius taps gražios aukso spalvos.
  10. Išimkite iš orkaitės ir patiekite karštas. Taip pat galite atvėsinti iki kambario temperatūros ar net patiekti kaip šaltą užkandį. Skanaus!
Suskleisti
Argentinietiškos krevetės
Receptas: Argentinietiškos krevetės
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 600.00 g (šaldytų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 4.00 vnt.
Citrinos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Kalendros: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Atšildytas išdarinėtas krevetes sudėkite į verdantį vandenį ir 5 minutes pavirinkite. Išgriebusi sudėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Gerai nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį.

2. Iš kruopščiai nuplautų dviejų apelsinų bei citrinų išspauskite sultis, supilkite ant krevečių ir palikite porai valandų pasimarinuoti. Suberkite smulkintą svogūną, kalendras, įberkite žiupsnį maltų juodųjų pipirų, pamaišykite ir palikite dar valandai pasimarinuoti.

3. Likusius nuplautus du apelsinus perpjaukite pusiau, supjaustykite stambiais griežiniais, paskui kiekvieną jų – pusgriežinėliais.

4. Marinuotas krevetes ir apelsinų gabalėlius pakaitomis suverkite ant šaltame vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių, dėkite ant grotelių ir kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Meksikietiškas užkandis „Quesadillas“
Receptas: Meksikietiškas užkandis „quesadillas“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 48
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt. (vidutinio dydžio, kukurūzų miltų)
Vištienos krūtinėlė: 450.00 g (marinuota)
Sūris: 170.00 g (tarkuotas fermentinis)
Mocarelos sūris: 130.00 g (tarkuotas)
Svogūnai: 2.00 vnt. (ir 1 raudonajai salsai)
Porai: 1.00 vnt.
Petražolės: 20.00 g
Sojų padažas: 40.00 ml (vištienos marinatui)
Sultys: 60.00 ml (1/8 puodelio laimo sulčių - vištienos marinatui ir 2 valg. š. raudonajai salsai)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (vištienos marinatui)
Medus: 15.00 g (vištienos marinatui)
Česnakai: 5.00 skiltelės (2 sutrintos skiltelės - vištienos marinatui ir 3 raudonajai salsai)
Džovinta raudonoji paprika: (vištienos marinatui) 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 6.00 vnt. (dideli raudoni pomidorai - raudonajai salsai)
Pipirai: 2.00 vnt. (2-3 čili pipirai - raudonajai salsai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (raudonajai salsai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - raudonajai salsai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį - raudonajai salsai)
Kaip gaminti

VIŠTIENOS PARUOŠIMAS

Dubenyje sumaišykite visus produktus: sojos padažą, laimo sultis, rudąjį cukrų, medų, sutrintą česnaką ir džiovintą papriką. Sudėkite į marinatą mažais gabalėliais supjaustytą vištos krūtinėlę. Išmaišykite, kad visi gabalėliai apsiveltų marinatu. Uždenkite dubenį su vištiena maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kol mėsa išsimarinuos.

 

RAUDONOSIOS SALSOS (SALSA ROJA) PARUOŠIMAS

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Pomidorus perpjaukite per pusę į dvi dalis. Čili pipirus perpjaukite per pusę ir pašalinkite didžiąją dalį sėklyčių. Svogūną perpjaukite į keturias dalis.

3. Pomidorus, čili pipirus, svogūną, ir česnakus išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos. Aptepkite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.

4. Pakepintas daržoves sudėkite į maisto smulkintuvą. Smulkinkite, kol gausite beveik vientisos konsistencijos masę. Įspasuskite laimo sultis ir išmaišykite. Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai įmaišykite kapotas petražoles. Atvėsinkite.

 

QUESADILLAS PARUOŠIMAS

1. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną ir griežinėliais supjaustytą porą kelias minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite išsimarinavusią vištieną ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol vištiena gražiai apskrus. Įmaišykite kapotas petražoles.

2. Ant tortilijos tolygiai paskleiskite šeštadalį pakepintos vištienos su daržovėmis. Tolygiai apiberkite šeštadaliu sumaišytų tarkuotų sūrių. Perlenkite tortiliją per pusę.

3. Įkaitinkite didelę keptuvę. Labai plonai ištepkite ją šlakeliu aliejaus. Įdėkite per pusę perlenktą tortiliją ir kepkite, kol ji apskrus, o sūris išsilydys. Apverskite kita puse ir kepkite, kol ir ši pusė apskrus bei bus gražiai auksinės spalvos. Taip pat paruoškite ir iškepkite likusias quesadillas.

Patiekite šiltas su raudonąja salsa. Skanaus!

Tekstas Astos Černės

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: meksikietiškas užkandis „quesadillas“ (Meksika)

Suskleisti
Pasaulio skoniai: peruietiška „Ceviche“
Receptas: Peruietiška sevičė („ceviche“)
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 30 min.
3.5 / 23
Receptas
Ingredientai
Menkė: 400.00 g (šviežia žalia arba kita baltoji jūros žuvis)
Citrinos: 12.00 vnt. (12-15 žaliųjų)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Agurkai: 150.00 g (pusė ilgo agurko)
Kalendros: 20.00 g (mažas ryšulėlis šviežių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Kukurūzų traškučiai 10.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (atskiroms užkandėlėms paruošti)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite mažais kvadratėliais menkę ir sudėkite į dubenį.

2. Išspauskite citrinų sultis ir užpilkite ant menkės kvadratėlių. Visi menkės kvadratėliai turi būti paskendę sultyse, priešingu atveju, žuvis neišsimarinuos. 3–4 val. padėkite marinuotis į šaldytuvą.

3. Gerai užmarinuota žuvis turi pabalti. Jei nenorite rizikuoti, galite pakepti užmarinuotą žuvį ant keptuvės. Tik nepilkite jokio aliejaus. Kepama žuvis praras dalį citrinų sulčių ir nebebus tokia sultinga, bet žaliųjų citrinų skonis žuvyje vis tiek išliks.

4. Supjaustykite kvadratėliais pomidorus, svogūnus ir nuluptą agurką. Viską sudėkite į dubenį. Stambiai sukapokite kalendrų lapelius ir dėkite į dubenį su daržovėmis ir marinuota žuvimi. Įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite. Jūsų patiekalas paruoštas!

5. Galite patiekalą pateikti dubenėlyje su avokadais, skrudintomis tortilijomis ir žaliųjų citrinų skiltelėmis. Kitas variantas – kukurūzų traškučius aptepkite majonezu ir ant viršaus uždėkite mažą šaukštelį jūsų paruoštos sevičės. Bus puiki užkandėlė.

Patarimas: egzistuoja įvairiausių sevičės receptų su įvairiomis jūrų gėrybėmis. Nepatarčiau šio patiekalo gaminti su lašiša, nes ši žuvis turi labai stiprų skonį ir dėl to paprasčiausiai užgoš kitus ceviche aromatus.

Skaitykite daugiau:  Pasaulio skoniai: peruietiška sevičė („ceviche“)

Suskleisti
Čilietiškos „Chilena“ salotos
Receptas: Čilietiškos „Chilena“ salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (prinokę)
Svogūnai: 2.00 vnt. (2-3)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 sauja (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite stambesniais, o svogūnus smulkesniais griežinėliais.
  2. Pridėkite pagal skonį druskos ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
  3. Galite salotas apibarstyti smulkintomis žaliomis aitriosiomis paprikomis ir petražolėmis.  

Receptas Čilės vyndario Maxo Weinlaubo

Plačiau skaitykite „Čilės virtuvė garsaus vyndario akimis“

Suskleisti
Skrebučiai su avokadu ir kiaušiniu
Receptas: Meksikietiški pusryčių skrebučiai su avokadais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Duona: 3.00 riekės (šviesios)
Sviestas: 1.00 arbat. š. (kepimui)
Majonezas: 1.00 arbat. š.
Čili prieskoniai: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Druska: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sviestą išlydykite ant vidutinio karščio keptuvės. Iškepkite kiaušinius.

2. Dubenėlyje sutrinkite avokadų „mėsą“ ir sumaišykite su smulkiai pjaustytais čili pipirais, druska ir pipirais pagal skonį – gausite meksikietišką pagardą gvakamolę.

3. Duonos riekeles apkepkite skrudintuvėje, užtepkite majonezu, gvakamole ir uždėkite ant viršaus keptą kiaušinį.

Suskleisti
Troškinys „picadillo“
Receptas: Jautienos troškinys „picadillo“ pagal Ernestą Hemingway'ų
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (liesos kapotos)
Paprikos: 3.00 vnt. (raudonosios, pjaustytos kubeliais)
Svogūnai: 3.00 vnt. (susmulkinti)
Česnakai: 4.00 skiltelės (sutraiškytos)
Alyvuogės: 8.00 vnt. (žaliųjų, supjaustytų ketvirčiais)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviesto)
Pomidorai: 5.00 vnt. (arba pomidorų savo sultyse)
Cheresas: 3.00 valg. š.
Razinos: 0.50 st. (juodųjų)
Migdolai: 0.50 st. (grūstų)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ant riebalų pakepinkite sutraiškytus česnakus ir smulkintus svogūnus, kol viskas suminkštės. Smulkiai sukapotą jautieną sudėkite į keptuvę ir kepkite maišydami iki 10 minučių, kol jautiena įgaus rudą spalvą.

2. Atidėkite papriką, o kitas patiekalo dalis sudėkite į troškinį. Jei dedate nekonservuotus pomidorus, prieš tai juos nulupkite ir susmulkinkite.

3. Šliūkštelėkite chereso, pamaišykite ir uždengę kepkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Prieš pabaigą sudėkite papriką ir kaitinkite pamaišydami troškinį kol paprika bus karšta.

4. Patiekite su virtais ryžiais.

Suskleisti
Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados
Receptas: Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 st. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 4.50 st. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (po 0,5 stiklinės tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Jautiena: 500.00 g (išpjovos; įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Svogūnai: 6.00 vnt. (įdarui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; įdarui)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų; įdarui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Jautieną labai smulkiai supjaustykite arba sukapokite (nemalkite). 3 svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Kitus 3 svogūnus supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus su česnakais. Suberkite visus prieskonius ir išmaišykite. Sudėkite kapotą jautieną ir maišydami apkepinkite iki rudumo. Galima ipilti šiek tiek vandens. Mėsa turi būti minkšta, masė – sultinga.

3. Sudėkite ant viršaus griežinėliais supjaustytus svogūnus ir uždengę dar kelias minutes patroškinkite.

4. Įdarą atvėsinkite. Jei yra laiko, palaikykite kelias valandas ar parą šaldytuve.

5. Į dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Supilkite aliejų ir vandenį, plaktą kiaušinį ir viską išmaišykite bei išminkykite, kol tešla bus kaip plastilinas ir nelips prie rankų.

 

6. Tešlą plonai iškočiokite. Kavos puodeliu išpjaukite apskritimus, dėkite į juos po šaukštelį įdaro ir viename gale – alyvuogę. Perlenkite, pirštais stipriai užspauskite kraštus, kad neliktų plyšių.

7. Sudėkite pyragėlius į skardą ir aptepkite plaktu tryniu.

8. Iki 220 laipsnių įkaitinkite orkaitę, įdėkite pyragėlius ir kepkite apie 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 200 ir kepkite dar apie 10-15 minučių. Pyragėliai turi būti aukso spalvos.

Suskleisti
Meksikietiška sriuba su kukuliais
Receptas: Meksikietiška sriuba su kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 61
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pupelės: 300.00 g (konservuotos, 1 indelis)
Pomidorai: 300.00 g (1 indelis, konservuotų luptų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Padažas: (aitriųjų pipirų) 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu, druska, aitriąja paprika ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite sriubą.

2. Puode storu dugnu įkaitinkite 3–4 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir maišydami apkepkite, tada sudėkite pomidorų pastą, aitriųjų pipirų padažą ir dar pakepinkite.

3. Saldžiąsias paprikas supjaustykite juostelėmis ir sumeskite į apkeptus svogūnus, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite sojų padažo, šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite) ir troškinkite ant silpnos ugnies 10–15 minučių. Į sriubą sumeskite kukulius, smulkintus rozmarinus, paskaninkite druska, cukrumi ir virkite dar 10 minučių.

4. Baigiant sriubai virti suberkite konservuotas pupeles ir dar 5–7 minutes pavirkite. Tiekite su balta duona.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Aštrus mėsos troškinys
Receptas: Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 98
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 150.00 g (raudonosios)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (šaknis)
Morkos: 4.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiauliena: 500.00 g (neriebi)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Konservuoti pomidorai (didelė skardinė) 800.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Kaip gaminti

1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, paskui sudėkite susmulkintą mėsą ir kepkite, kol pasikeis mėsos spalva. Sudėkite susmulkintas daržoves ir dar truputį patroškinkite.

3. Visą keptuvėje esančią masę truputį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, supilkite sultinį, sudėkite į kelias dalis perpjautus pomidorus, gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 10 min.

4. Sudėkite virtas pupeles, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar 10–15 min. Išjungus ugnį nereikia skubėti nukelti dangčio – tegul troškinys dar keliolika minučių pasitroškina.

Patarimas. Paprasčiausias mėsos smulkinimo būdas – sumalti mėsmale. Tačiau šis patiekalas skanesnis, jei mėsa – ne malta, o smulkiai supjaustyta.

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Suskleisti
Bulvės su meksikietišku įdaru
Receptas: Bulvės su meksikietišku įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Jautiena: 200.00 g (malta)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis gumbo)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sūris: 50.00 g (brandintas)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (meksikietiškas)
Meksikietiškas konservuotų daržovių mišinys su raudonosiomis pupelėmis 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: morką, salierą ir svogūną nulupkite. Svogūną sukapokite, o morkas ir saliero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve.

2. Svogūną, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada suberkite daržoves ir jas kepkite apie 10 min., kol suminkštės.

3. Į keptuvę sukrėskite šakute maigytą maltą jautieną ir vis pamaišydama kepinkite, iki ji patamsės.

4. Tada sukrėskite nuvarvintas meksikietiškas daržoves, troškinį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais, Vorčesterio padažu, suberkite aitriąją papriką ir dar kelias minutes pakepinkite.

5. Sukrėskite pomidorų padažą, viską gerai išmaišykite, keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite.

6. Virtas bulves įpjaukite, išskobkite, dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą, gausiai krėskite įdaro, berkite tarkuoto sūrio ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., iki sūris išsilydys.

Suskleisti
Čilietiškas karštas šokoladas
Receptas: Čilietiškas karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 26
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Grietinėlė: 100.00 g (plakta)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, raudonieji)
Kaip gaminti
  1. Pieną užvirkite, jame ištirpinkite šokolado gabalėlius ir maišydamos dar pakaitinkite.
  2. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstyta pipirais. Skanaus!
Suskleisti
Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją
Receptas: Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Jaučio liežuvis: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis, smulkiai supjaustytas)
Česnakai: 3.00 vnt. (smulkiai supjaustyti)
Paprikos: 1.00 vnt. (didelilė, kubeliais supjaustyta raudonoji)
Pomidorai: 5.00 vnt. (supjaustyti kubeliais)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (arba pagal skonį; smulkiai supjaustyta)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (šviežios)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Liežuvius išvirkite puode (2-3 valandos) su raudonėliu, druska ir pipirais. Vandens pilkite tiek, kad liežuviai būtų apsemti. Liežuvius išgriebkite ir atvėsinkite. Nuovirą atsidėkite.

2. Liežuvius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite liežuvius.

4. Išimkite liežuvius, atsidėkite į lėkštę, o keptuvėje tame pačiame aliejuje apkepkite iki geltonumo svogūnus.

5. Į keptuvę įdėkite česnakus, ankštinį pipirą ir apkepkite kelias minutes maišydami. Sudėkite pomidorus ir uždengę patroškinkite (jeigu reikia – įpilkite šiek tiek nuoviro), kol pomidorai suminkštės ir išleis sultis. Įpilkite nuoviro, sudėkite čili pipirus, užvirinkite ir kaitinkite 15-20 minučių, kad gautųsi tirštas padažas.

6. Sudėkite į padažą supjaustytą liežuvį ir dar kelias minutes pakaitinkite. Jei reikia, pridėkite druskos, pipirų – nusistatykite sau tinkamą skonį.

7. Apibarstykite kalendra, patiekite liežuvį pagal Peru tradiciją su ryžiais ir virtomis bulvėmis (arba virtais plantanais), gausiai aplieję padažu.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius