Dabar populiaru
Publikuota: 2014 gegužės 2d. 11:15

Saldi dovana Mamai – keksiukų puokštė

Keksiukų puokštė mamai
123rf.com nuotr. / Keksiukų puokštė mamai

Ar yra mūsų gyvenimuose ypatingesni žmonės nei Mamos? Mylinčios ir mylimos, pačios brangiausios ir rūpestingiausios, nuostabios ir nepakartojamos. Mamos, kurios niekad nepavargsta, niekad nepasiduoda ir visuomet laukia mūsų išskėstomis rankomis, atviromis širdimis.

Jos tikrai ypatingos, todėl ir artėjančios Mamos dienos proga siūlome paruošti joms šį tą ypatingo – mielą ir netikėtą dovaną, kuriai pagaminti tereikės jūsų rankų ir širdies.

Moterys, kad ir kas jos bebūtų – mamos, dukros ar močiutės, yra neabejingos gražioms gėlėms ir skaniems desertams. O kai šiuos du dalykus sujungiame į vieną, tai tampa... keksiukų puokšte! Tokia puokštė tikrai nustebins jūsų Mamą. Dovana ne tik graži, tačiau ir skani; nors įtariame, kad ne tik mums, bet ir visoms mamoms bus sunku pradėti skanauti tokią gražią dovaną.

Keksiukų puokštę paruošti visai nesudėtinga – tam tereikės kelių paprastų įrankių ir poros valandų virtuvėje. Keksiukus galite kepti bet kokius: išrinkite tuos, kuriuos Jūsų mama mėgsta labiausiai. Papuoškite juos kremu ir dailiame vazonėlyje sukonstruokite gražią, žavią, valgomą keksiukų puokštę!

Receptai
Receptas: Vaniliniai keksiukai su šokoladu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 17
Kaip gaminti

IŠKEPKITE KEKSIUKUS

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Paruoškite 12 standartinio dydžio keksiukų formelių.
  2. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps.
  3. Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės.
  4. Įmaišykite pieną ir vanilės ektraktą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  6. Miltų mišinį suberkite į dubenį su plakiniu. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
  7. Šokoladą sukapokite mažais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą.
  8. Paskirstykite paruoštą tešlą į keksiukų formeles, užpildydami maždaug pusę jų tūrio.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol keksiukai bus gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
  10. Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.

PARUOŠKITE KREMĄ

  1. Į dubenį suberkite miltelinį cukrų ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos ir purios masės.
  2. Supilkite vanilės ekstraktą, pieną ir plakite dar minutę.
  3. Jeigu matote, kad kremas yra per skystas, įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus, kol jis bus reikiamos konsistencijos.
  4. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Dekoruokite atvėsusius keksiukus, „piešdami“ kremu ant jų rožytes: maišelį laikykite stačiu kampu ir pradėkite keksiuką dekoruoti nuo jo centro, sukdami ratu, kol kremu uždengsite visą keksiuko paviršių.
  5. Dekoruotus keksiukus laikykite šaldytuve, o vėliau pagaminkite keksiukų puokštę.
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (keksiukams)
Cukrus: 135.00 arbat. š. (keksiukams)
Aliejus: 60.00 ml (keksiukams)
Pienas: 75.00 ml (65 ml - keksiukams ir 1 valg. š. - kremui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (1 - keksiukams ir 1 - kremui)
Miltai: 140.00 g (keksiukams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Juodasis šokoladas: 65.00 g (keksiukams)
Miltelinis cukrus: 2.00 puodelis (1 ½ - kremui)
Sviestas: 115.00 g (82 proc. riebumo, kambario temperatūros - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
 

SURINKITE KEKSIUKŲ PUOKŠTĘ

Reikalingos priemonės:

  • 12 cm skersmens vazonas,
  • 12 cm skersmens putplasčio kamuolys,
  • dantų krapštukai,
  • žalios spalvos medžiaga (ar popierius),
  • žirklės.
     
    Astos Černės nuotr./Keksiukų puokštė mamai
    Astos Černės nuotr./Keksiukų puokštė mamai
  1. Putplasčio kamuolį įdėkite į pasirinktą vazoną ir stipriai į jį įspauskite, kad laikytųsi labai tvirtai ir nė trupučio nejudėtų.
     
    Astos Černės nuotr./Keksiukų puokštė mamai
    Astos Černės nuotr./Keksiukų puokštė mamai
     
  2. Iš medžiagos (ar popieriaus) iškirpkite apie 15–20 gėlių lapelių. Jų dydį pasirinkite pagal naudojamo vazono dydį – jūsų tikslas šiais lapeliais uždengti visą putplasčio kamuolio paviršių.
  3. Išdėliokite paruoštus lapelius ant kamuolio paviršiaus.
     
    Astos Černės nuotr./Keksiukų puokštė mamai
    Astos Černės nuotr./Keksiukų puokštė mamai
     
  4. Atsižvelgdami į keksiukų dydį, susmaigstykite į kamuolį dantų krapštukus. Įsmeikite juos gana giliai, kad neiškristų kartu su keksiuku. Tačiau taip pat palikite ir pakankamai ilgus galus, kad galėtumėte pakankamai giliai įsmeigti į keksiukus. Apatinius smeigtukus smeikite maždaug 45 laipsnių kampu, nes kitu atveju keksiukai nuo jų tiesiog nuslys ir nukris. Geriausia, jei šį žingsnį pasipraktikuotmėte atlikti dar nedekoravę keksiukų.
  5. Kai susmaigstysite visus smeigtukus ir dekoruosite keksiukus, atsargiai po vieną juos smeikite ant smeigtukų paviršiaus. Stenkitės, kad tarp keksiukų liktų kuo mažesni tarpai. Jeigu vis tik lieka keli didesni tarpai, juos uždengti galite dar keliomis iškarpomis iš žalios medžiagos (ar popieriaus), įsprausdami jas į tarpus.
     
    Astos Černės nuotr./Keksiukų puokštė mamai
    Astos Černės nuotr./Keksiukų puokštė mamai
     
  6. Paruošę keksiukų puokštę, patį vazoną, jei norite, apriškite kaspinu.
  7. Paruoštą dovaną, prieš ją įteikdami, laikykite šaltoje vietoje – pavyzdžiui, šaldytuve.
     
    Astos Černės nuotr./Keksiukų puokštė mamai
    Astos Černės nuotr./Keksiukų puokštė mamai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

01:00
01:01
02:32

Naviguok į ateitį

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką