Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Saldus pasiūlymas: sausainiai „migdolinės širdys“

Sausainiai „migdolinės širdys“
Vida Press nuotr. / Sausainiai „migdolinės širdys“
Šaltinis: 15min
0
A A

Šie sausainiai nė neketina apsimetinėti sveikuoliškais – jie saldūs, beveik balansuojantys ties sausainių-saldainių riba, aromatingi ir net kiek ekstravagantiški. Tiks ir eiliniam savaitgaliui, ir kokiai šventei, ir pasiimti dovanų į svečius.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai (6 didelės arba 12 mažesnių širdžių):

  • 300 g migdolų drožlių ar skiltelių;
  • 350 g cukraus;
  • 2 kiaušinių baltymai;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto (nebūtinai);
  • 1 valg. šaukšt. šviesaus medaus;
  • cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Migdolų skilteles ar drožles sumalkite elektriniu maltuvu iki trupinių (pirktiniai migdolų miltai šiam kepiniui mažiau tinka, nes bus kiek per smulkūs). Maltus migdolus dubenyje sumaišykite su cukrumi.

2. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir dėkite į cukraus-migdolų mišinį. Ten pat sudėkite ir nutarkuotą citrinos žievelę, vanilės ekstraktą, medų. Atsargiai, bet gerai išmaišykite.

3. Stalviršį pabarstykite cukraus pudra ir iškočiokite gautą masę iki 1-1,5 cm storio lakšto. Išpjaukite norimo dydžio širdis.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir jį taip pat pabarstykite cukraus pudra (perspėjome, bus saldu!). Atsargiai dėkite išpjautas širdis neapibarstyta puse į apačią (dabar abi pusės turėtų būti šiek tiek pudruotos).

5. Kepkite apie 20 min. Sausainiai turi išlikti šviesūs ir minkšti, o vėsdami jie sutvirtės. Beje, nepasiduokite pagundai kočioti tešlos kiek ploniau – širdys turi būti gana storos, tik taip jos bus sultingos ir neišdžiūvę.

Vida Press nuotr./Sausainiai „migdolinės širdys“
Vida Press nuotr./Sausainiai „migdolinės širdys“

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką