Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2014 rugsėjo 21d. 09:00

Saldusis sekmadienis: gardžiausi obuolių pyragai

Obuolių pyragas
Shutterstock nuotr. / Obuolių pyragas

Ar jau pajutote, kaip sodai kvepia prinokusiais obuoliais? Pats metas šių vaisių aromatą paskleisti ir savo virtuvėje, mėgaujantis skaniaisiais obuolių pyragais. Specialiai jūsų patogumui parengėme visą obuolių pyragų rinkinuką.

Kepkite, ragaukite, vaišinkite draugus ir artimuosius! Tegu jūsų namai pakvimpa obuoliais ir cinamonu...

Daugiau įvairių receptų kiekvieno skoniui rasite portalo Ji24.lt rubrikoje RECEPTAI.

Receptai
Receptas: Obuolių pyragas su baltymais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 23
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su grūstais riešutais, minkštu sviestu ir cukrumi, tada įmaišykite plaktą kiaušinį.

2. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

3. Atšalusią tešlą iškočiokite, ja išklokite apskritos kepimo formos dugną ir kraštus, subadykite tešlą šakute, kad neišsipūstų, ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10–15 min.

4. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

5. Keptuvėje ištirpinkite truputį sviesto, sudėkite obuolius ir pakepinkite.

6. Cukrų ir krakmolą išmaišykite vandenyje, gautą masę supilkite ant obuolių ir dar šiek tiek pakaitinkite, iki pradės tirštėti, tada sukrėskite ant tešlos.

7. Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite iki standumo, sukrėskite į konditerinį maišelį ir formuodamos norimus raštus padenkite pyrago paviršių.

8. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Sviestas: 120.00 g (100 gr. kambario temperatūros tešlai ir 1 valg. š. įdarui)
Graikiniai riešutai: 75.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 vnt. tešlai ir 3 baltymai baltymų sluoksniui)
Cukrus: 280.00 g (1 valg. š. tešlai, 75 gr. įdarui ir 180 gr. baltymų sluoksniui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Obuoliai: 600.00 g (rūgštūs, įdarui)
Vanduo: 80.00 ml (truputis įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Angliškas obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 44
Kaip gaminti

1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius.

2. Galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą ir 30–40 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st.
Pienas: 125.00 ml
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 1.00 kg
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių pyragas su apelsinais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 18
Kaip gaminti

1. Miltus ir cukrų maišykite su smulkiai sukapotu sviestu, kol gausite vienalytę masę. Įpilkite šiek tiek vandens, kad tešla nekibtų prie rankų. Suformuokite tešlos rutulį ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.

2. Atidėkite tris obuolius. Likusius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Paruoštus obuolius sudėkite į puodą ir suberkite cukrų, druską, tarkuotą apelsino žievelę, sultis ir virkite ant lėtos ugnies 20 min. Taip paruoštą masę sutrinkite šakute, sudėkite sviestą ir palikite atvėsti.

3. Likusius obuolius nuvalykite ir supjaustykite lygiomis skiltelėmis. Tešla išklokite norimą kepimo formą. Tešlos paviršių sutepkite sviestu, subadykite šakute ir kepkite 250°C orkaitėje 12–15 min. Tada ištraukite, sudėkite obuolių įdarą, ant viršaus – supjaustytus obuolius ir vėl pašaukite dešimčiai minučių į orkaitę.  

Ingredientai
Miltai: 125.00 g (tešlai)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Saldžios grietinėlės sviestas (4 valg. š. tešlai, 1 valg. š. skardai patepti ir 1 valg. š. įdarui) 6.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Obuoliai: 10.00 vnt. (įdarui)
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys ir žievelė įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 14
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu vandeniu nurodyta tvarka. Tešla turi būti tiršta. Ją supilkite į paruoštą formą ir kepkite 45 min.

2. Patiekite su kremu iš „Philadelphia“ sūrio. Išmaišykite sūrį, sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų iki vientisos masės ir aptepkite iškeptą pyragą.  

Ingredientai
Sviestas: 50.00 g (ir 3 valg. š. kremui)
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltų)
Soda: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st.
Graikiniai riešutai: 100.00 g
Obuoliai: 300.00 g (smulkiai pjaustytų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (ir 5 g kremui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (karšto)
Sūris: 100.00 g („Philadelphia“, kremui)
Miltelinis cukrus: 300.00 g (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 23
Kaip gaminti

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu.

3. Penkis obuolius nulupkite, supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su romu ir sudėkite į tešlą. Ją supilkite į formą ir kepkite 50–60 min.

4. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti ir apipilkite ištirpintu šokoladu.  

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 125.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 200.00 g
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Kakava: 2.00 valg. š.
Pieniškas šokoladas 200.00 g
Obuoliai: 5.00 vnt.
Romas 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.8 / 6
Kaip gaminti

1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, tris minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, tuomet perpilkite šaltu vandeniu ir leiskite nudžiūti.

3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite į keturias dalis. Pašlakstykite citrinų sultimis. Rokforo sūrį supjaustykite kubeliais.

4. Padarykite padažą: suplakite grietinėlę, pieną, kiaušinius, likusius miltus (15 g), muskato riešutą, druską.

5. Pyrago formą ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite formą, padarydami kraštelius. Obuolius, porus, ir sūrį sudėkite ant tešlos ir užpilkite gautu padažu. Kepkite 30 min.

Ingredientai
Miltai: 215.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 75.00 g
Mielės: 10.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt.
Porai: 150.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rokforo sūris 100.00 g
Muskatas: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gustavo obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.4 / 22
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su stikline cukraus, įdėkite dešimt šaukštų miltų ir minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų.

2. Antaninius obuolius (jie labiausiai tinka kepti, nes neištyžta) nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apibarsčiusi cukrumi bei cinamonu palikite šiek tiek pastovėti.

3. Į kepimo formą įklokite du trečdalius tešlos suformuodama dubenėlį.

4. Dugną pabarstykite trintais migdolų riešutais ir sudėkite obuolius.

5. Iš likusios tešlos padarykite juosteles ir gražiai išdėliokite ant obuolių.

6. Pyragą pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą.

7. Likus pusvalandžiui, kaitrumą perpus sumažinkite. 

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo

 

 

 

 

 

Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Miltai: 10.00 valg. š.
Obuoliai: 4.00 vnt. (geriausiai antaniniai)
Cukrus: 1.00 st. (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tarkuotų obuolių pyragas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 27
Kaip gaminti

1. Į indą sudėkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius ir viską išplakite.

2. Obuolius nuplaukite, su burokine tarka nutarkuokite iki sėklalizdžių ir sudėkite i tešlą.

3. Kepkite apie 45min. 180 ºC temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

 

Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt. (rūgštūs)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Cukrus: 400.00 g
Miltai: 400.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių pyragas su kokosu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.9 / 18
Kaip gaminti

1. Obuolius supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite cukrumi.

2. Sumaišykite sviestą, miltus, kiaušinį, cukrų ir pačiame gale kokoso drožles.

3. Visą masę sudėkite ant obuolių ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.

Receptą atsiuntė Liuda A.

Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Cukrus: 125.00 g
Kokosų drožlės: 75.00 g
Miltai: 60.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 8
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.

2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.

3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.

4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.

5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.

Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

 

 

 

 

 

 

Ingredientai
Miltai: 8.00 valg. š.
Sviestas: 90.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š. (1 valg. š. cinamoninio cukraus ir 4 valg. š. uogienių cukraus)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Nektarinai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trupininis obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 82
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite sviestą.

2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

3. Iš sviesto, kiaušinių, 7 šaukštų cukraus sumaišykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti.

4. Obuolius supjaustykite gabalėliais.

5. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi ir cinamonu.

6. Tešlą sutarkuokite tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasilikite užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavusi tešlą, suberkite obuolių gabalėlius, sukrėskite suplaktus baltymus ir ant viršaus dar užtarkuokite šiek tiek tešlos.

7. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Skanaus !

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 10.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 3.00 st.
Obuoliai: 600.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 14
Kaip gaminti

1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis, juos sumaišykite su cinamonu ir ruduoju cukrumi.

2. Išlydykite sviestą, supilkite ant cukraus ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite.

3. Į jau turimą masę suberkite miltus ir „nugesintą“ sodą. Gerai išmaišykite. Pusę tešlos pilkite į sviestu išteptą kepimo indą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto,  šaukštą vis pamirkykite šaltame vandenyje.

4. Pusę obuolių kiekio paklokite ant tešlos, o ant viršaus pilkite likusią tešlą (truputį pasilikite pyrago viršui). Tuomet vėl pilkite likusius obuolius ir viską uždenkite tešla.  Pyrago viršų galite pabarstyti ruduoju cukrumi.

5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Ant karšto pyrago pabarstykite miltelinio cukraus.

Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt. (dideli)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 270.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 360.00 g
Soda: 1.00 arbat. š. (arba kepimo milteliai)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 18
Kaip gaminti

1 Miltus sumaišykite su cukrumi, sudėkite kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkykite su miltais. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite šaukštą vandens ir suminkykite tešlą.

2. Ant sviestinio popieriaus iškočiokite apvalią formą, kraštus (maždaug 1 cm pločio) apipjaustykite. Ta juostele apjuoskite gilesnės apvalios formos kraštus.

3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite riekutėmis. Vieną šaukštą sviesto ištirpinkite keptuvėje, suberkite cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų. Kaitinkite tol, kol ištirps cukrus. Tada sudėkite obuolius ir, uždengę dangčiu, troškinkite 10 minučių, kol obuoliai taps minkšti. Nuėmusios dangtį ir dar pakaitinkite apie 5 minutes.

4. Gautą masę atšaldykite. Obuolius sudėkite į sviestu pateptą formą ir uždenkite tešla, gerai apspauskite kraštus. Viršų patepkite baltymais ir apibarstykite milteliniu cukrumi. 

5. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.

6. Pyragą patiekite inde, kuriame jis kepė ir valgykite karštą kartu su plakta grietinėle arba ledais.

Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Miltelinis cukrus: 60.00 g
Sviestas: 100.00 g (90 g tešlai, 10 g kepimui ir skardai patepti)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai, 1 baltymas)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Obuoliai: 120.00 g
Cukrus: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas su bananais ir bazilikais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.5 / 24
Kaip gaminti

1. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite margariną ir šokoladą. Palikite atvėsti.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Tada supilkite šokoladą su margarinu, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišykite.

3. Bananus nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Baziliko lapus susmulkinkite. Obuolius, bananus ir bazilikus suberkite į tešlą, gerai išmaišykite.

4. Kepimo formą patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių. Galite pabarstyti milteliniu cukrumi, papuošti uogomis, ledais, plakta grietinėle, šokoladiniu padažu ir kt.

Receptą atsiuntė Nina Balinskienė

Ingredientai
Margarinas: 200.00 g (kepiniams)
Juodasis šokoladas: 200.00 g
Cukrus: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Bananai: 3.00 vnt.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Bazilikai: 20.00 vnt. (švieži lapeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tirpstantis burnoje obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 61
Kaip gaminti

1. Iš kiaušinio, miltų, grietinės, sviesto užminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens. Iš tešlos iškočiokite keturis plonus lakštus. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Į riebalais išteptą skardą dėkite tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių, pabarstykite cukraus, cinamono ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Taip sluoksniuokite ir toliau, kol nebeliks lakštų.

3. Pyrago viršų apibarstykite cukrumi ir kepkite apie valandą. Iškepusį pyragą papuoškite cukrumi ir kokosų drožlėmis.

Šaltinis: 15min.lt

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š. (arba margarinas)
Vanduo: 2.00 valg. š. (nebūtina)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 100.00 g (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių pyragas su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.6 / 8
Kaip gaminti

1. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus ir šiltu pienu (truputį jo palikite), supilkite ant 100 g miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių kilti. Į tešlą suberkite likusį cukrų, miltus, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą. Užminkykite ir vėl palikite pakilti.

2. Obuolius nulupkite, išdalykite ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sirupą supilkite į puodą ir užkaitinkite. Sudėkite obuolių skilteles ir apie minutę troškinkite. Įpilkite degtinės, suberkite razinas, migdolus, supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, iš kiekvienos iškočiokite du skritulius. Kepimo formą patepkite riebalais, įklokite vieną dalį tešlos, ištemkite kraštus ir šiek tiek pakelkite į viršų. Ant tešlos paskirstykite obuolius.

4. Ant obuolių masės uždėkite antrą skritulį, kraštus apspauskite, viduryje išpjaukite ertmę garams išeiti. Likusį pieną išplakitevsu tryniu, aptepkite pyragą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Ingredientai
Mielės: 20.00 g
Cukrus: 50.00 g
Pienas: 230.00 ml
Miltai: 400.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kiaušinis ir trynys)
Sviestas: 100.00 g
Obuoliai: 1.00 kg (1-1,5 kg)
Klevų sirupas: 100.00 ml (arba skystas medus)
Obuolių degtinė: (kalvadoso) 40.00 ml
Razinos: 3.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (malti)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių pyragas su vaniliniu įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.3 / 15
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su cukrumi ir tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą, kraštus apipjaustykite. Iš likusios tešlos iškočiokite maždaug 4 cm pločio juostelę ir apjuoskite formos kraštus. Tešlą pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

2. Iš vanilės ankšties išimkite šerdį, sudėkite į grietinėlę. Įmaišykite miltelinį cukrų, pudingo miltelius, išplaktus kiaušinius, apelsino žieveles ir gerai išsukite.

3. Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Šiek tiek atvėsinkite.

4. Obuolius nulupkite, specialiu įrankiu išskobkite sėklalizdžius. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neruduotų, ir išdėliokite ant iškeptos tešlos.

5. Obuolius užpilkite grietinėlės mase. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie valandą. Kai kepinys parus, uždenkite folija. Pyragą atvėsinkite, pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (minkštas - tešlai)
Cukrus: 75.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynys - tešlai ir 2 kiaušiniai - įdarui)
Miltai: 225.00 g (tešlai)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis - įdarui)
Grietinėlė: 500.00 ml (įdarui)
Miltelinis cukrus: 75.00 g (įdarui)
Pudingas: 2.00 vnt. (vanilinis - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės - įdarui)
Obuoliai: 7.00 vnt. (7-9 vienodo dydžio - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.8 / 4
Kaip gaminti

1. Iš sviesto, miltų, cukraus ir trynio išminkykite vientisą tešlą. Padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su cukrumi, razinomis, cinamonu.

2. Sviestą ištirpinkite ir jame kepinkite migdolus, kol pagels.

3. Iš dviejų trečdalių tešlos iškočiokite didelį skritulį, įtieskite į riebalais pateptą kepimo formą, kraštus užlenkite.

4. Ant tešlos paskleiskite kepintus migdolus, sukrėskite obuolių masę. Iš likusios tešlos iškočiokite mažesnį skritulį ir juo uždenkite obuolius, kraštus užspauskite. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

5. Miltelinį cukrų išsukite su iš pusės citrinos išspaustomis sultimis. Aptepkite iškepusio pyrago viršų ir palikite atvėsti.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Ingredientai
Sviestas: 210.00 g (175 g - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Cukrus: 300.00 g (100 g - tešlai ir 100 g - įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - tešlai)
Obuoliai: 1.00 kg (1 - 1,5 kg - įdarui)
Citrinos: 2.00 vnt. (citrinos sultys - įdarui ir pusės citrinos sulčių - glajui)
Razinos: 50.00 g (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š. - įdarui)
Migdolai: 100.00 g (skaldyti - įdarui)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (glajui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vanilinis obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 24
Kaip gaminti

1. Minkštą sviestą ir cukrų inde sukite mediniu šaukštu tol, kol masė taps puri ir pašviesės.

2. Sudėkite išplaktus kiaušinius, įsijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilės sėklas ir gerai išmaišykite.

3. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir išlyginkite. Ant viršaus gražiai sudėkite plonas nuluptų obuolių skilteles ir truputį įspauskite į tešlą.

4. Obuolius apibarstykite cukrumi „Demerara“ ir cinamonu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie valandą (įbestas ir ištrauktas pagaliukas turi likti švarus). Pyragą išimkite iš skardos ir patiekite atvėsusį su plakta grietinėle.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilė: 1.00 vnt. (ankšties sėklų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š.)
Cukrus "Demerara": 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 32
Kaip gaminti

1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė.

2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant jo supilti paruoštą masę ir 190ºC karštumo orkaitėje kepti apie 30 min.

3. 0buolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jas išdėlioti ant pyrago ir aplieti karštu glajumi.

4. Glajui obuolių sultis sumaišyti su krakmolu ir cinamonais, užvirinti ir ant mažos ugnies maišant virti, kol sutirštės.

5. Iki patiekiant pyragą keliolika minučių palaikyti išjungtoje, bet dar karštoje orkaitėje.

Ingredientai
Biskvitas: apvalus 1.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Sutirštintas pienas: 400.00 g (skardinė)
Obuolių tyrė: konservuota 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sultys: 50.00 ml (obuolių - glajui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių pyragas dubenyje
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 18
Kaip gaminti

1. Iš miltų, sviesto, kiaušinio ir vanilinio cukraus išminkykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, apvyniokite plėvele ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Migdolų drožles paskrudinkite keptuvėje. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi, krakmolu, migdolais ir cinamonu.

3. Masę sukrėskite į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą karščiui atsparų stiklinį ar keraminį indą.

4. Iš tešlos iškočiokite apskritą lakštą ir juo uždenkite indą su obuolių mase. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Dar karštą pyragą galite aptepti marmeladu. Valgykite šaukštu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (šalto - tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (nedidelis - tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Migdolai: 50.00 g (drožlių - įdarui)
Obuoliai: 4.00 vnt. (nedideli - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - įdarui)
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių pyragas su medumi
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 12
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Gausiai apibarstykite cinamonu.
  2. Cukrų, grietinę, kiaušinius ir medų sumaišykite, įmaišykite šaukštelį nugesintos sodos.
  3. Tuomet suberkite persijotus miltus. Tešla turi būti tiršta, bet ne per tiršta ir ne per skysta. Kad taip gražiai nuo šaukšto slystų, o ne varvėtų upeliu.
  4. Taigi į tešlą sudėkite obuolius ir išmaišykite.
  5. Visą masę supilkite į riebalais pateptą kepimo skardą ir į 170 C orkaitę valandėlei ar kol patys matysite, kad iškepęs.

Receptas iš tinklaraščio „Bitė motinėlė“

Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Grietinėlė: 200.00 g (riebios, ne mažiau 30 proc. riebumo)
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Soda: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 valg. š.
Obuoliai: 8.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprastas obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 38
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi formą 20x20 cm (kvadratinę).
  2. Obuolius sumaišykite su citrina. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilkite aliejaus, dar paplakite, įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite.
  3. Tešlą išmaišykite su obuoliais, sukrėskite į formą, kepkite apie 40 minučių.
  4. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinkite formoje, baikite aušinti ant grotelių.

Kulinaro patarimas. Šitą pyragągalima kepti  ne tik su obuoliais, bet ir su avietėmis, o viršų apšlakstyti glajumi iš miltelinio cukraus ir aviečių trauktinės (todėl glajus ir rožinis). Šiuo atveju nekeiskite kepimo miltelių soda!

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Miltai: 160.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sutrinta su visa žievele)
Obuoliai: 6.00 vnt. (nulupti ir supjaustyti skiltelėmis vid. dydžio obuoliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Migdolų ir obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 18
Kaip gaminti
  1. Paprastus sausainius (recepto autorė naudojo Seimo) sutrinkite blenderiu.
  2. Ant silpnos ugnies išlydykite sviestą (130 g). Viską sumaišykite ir suberkite į kepimo indą.
  3. Kraštus suformuokite aukštesnius, dugną priplokite.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pagrindą kepkite apie 10min.    
  5. Kol kepa, pasigaminkite torto vidurį. Cukrų sumaišykite su smulkintais migdolais (beje, recepto autorė naudojo caster cukrų, jei tokio  neturite, reikėtų rinktis kuo smulkesnį).    
  6. Išlydykite sviestą (65 g), gretai sumaišykite su biria mase.  
  7. Įmuškite vieną kiaušinį tiesiai į tešlą. Kito baltymą išplakite iki standžių putų (likusio trynio šiam receptui nebeprireiks), tada atsargiai šaukštu viską sumaišykite ir užpilkite ant paruošto pagrindo.    
  8. Nulupkite obuolius, padalinkite į dvi dalis, supjaustykite lygiomis riekelėmis. Kiekvieną aptepkite citrinos sultimis ir atsargiai dėkite ant pyrago.   
  9. Kepkite 40 min. 160 laipsnių temperatūroje.   
  10. Kai pyragas iškeps, galima apibrastyti milteliniu cukrumi.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g
Sviestas: 195.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt.
Migdolai: 120.00 g (trintų)
Cukrus: 60.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Amerikietiškas obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.8 / 79
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
  2. Išklokite tešla apvalią kepimo formą. Pasilikite šiek tiek tešlos pyrago papuošimui.
  3. Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite smulkiomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  4. Sumaišykite cukrų, cinamoną, muskatą, sviestą su obuoliais ir dailiai juos išdėliokite pyrago centre. Papuoškite pyragą tešlos juostelėmis. Jas patepkite išplaktu kiaušinio baltymu.
  5. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (mažesnio glitimo)
Sviestas: 250.00 g (200 g tešlai ir 2 valg. š. įdarui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai tešlai ir 1 baltymas įdarui)
Cukrus: 100.00 g
Obuoliai: 6.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Rudasis cukrus: 120.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprastas kaip trys kapeikos obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 221
Kaip gaminti
  1. Kepimo formai ~15*15 cm. reikės tiek ingredientų.
  2. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir tolygiai jais padenkite kepimo indo dugną, kurį prieš tai šiek tiek patepkite aliejumi ir pabarstykite šiek tiek miltų.
  3. Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi, berkite miltus ir maišykite, kol gausis vientisa masė.
  4. Tešla turi būti kiek tirštesnė nei grietinė. Tešlą pilkite ant obuolių, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min 180 - 200 C (priklauso nuo orkaitės).
  5. Iškeptą pyragą esant norui galima pabarstyti milteliniu cukrumi.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Ieva

Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt. (kas mėgsta daugiau galima dėti daugiau)
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją


 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Palanga pradeda vasaros sezoną: svečiai akylai stebi patiekalų kainas

24sek

ČL finalo prognozės: dauguma žalgiriečių laukia „Real“ pergalės, bet ne Š.Jasikevičius 

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Maisto menestreliai dainuoja sveiką majonezą

Pasaulis kišenėje

Puikiai išsilaikiusios senosios Joniškio žydų kapinės: akmuo, medis ir sustojęs laikas

Vardai

Trakuose – Evelinos Sašenko vestuvės: „Prie šios bažnyčios įvyko pirmas mūsų pasimatymas“

Aktualu

Gaisras Vilniaus dangoraižyje galėjo baigtis tragedija kaip Londone: šiurpinantys sutapimai

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 gegužės 20 – 26 d.)

Aktualu

Socialdemokratai kandidatus į merus kels visose savivaldybėse

„Atsarginiai“: į kampą įvaryti čempionai, Ch.Paulo netektis ir L.Jameso dominavimas geriausių lygos penketų istorijoje

Gyvenimas

Interjero dizainerės patarimai, kaip susikurti namuose patrauklų ir individualų stilių

Pasaulis kišenėje

Džakarta: didžiausia, pergalinga ir klestinti. Apsižioplinimas oro uoste

Vardai

Panevėžyje ištekėjo pirmojo „X Faktoriaus“ nugalėtoja Giedrė Vokietytė

Maistas

„100 tortų Lietuvai“: kulinarinio tinklaraščio ir knygų autorės Signes Meiranes vaikystės medaus tortas

24sek

„Lakers“ treniruotėse A.Kulboką keičiantis LiAngelo Ballas: „Galiu žaisti ir kitur, bet...“

Gazas

„Formulės 1“ Monako GP kvalifikacija: Danielis Ricciardo aplenkė „Ferrari“ ir „Mercedes“ lyderius!

Gyvenimas

„Dydis nesvarbu“ pataria: stilingas plius dydžio bikinis. Kaip išdrįsti jį apsivilkti?

Vardai

Šeštą mėnesį nėščia Greta Lebedeva atrodo stulbinamai: kaip jai pavyko išsaugoti tokią figūrą?

Aktualu

Pirmieji referendumo Airijoje rezultatai: už abortų draudimo panaikinimą balsavo 60 proc.

24sek

P.Pierce'as „Celtics“ naujokui prognozuoja vietą tarp didžiausių klubo legendų

Aktualu

Viešųjų pirkimų tarnyba sustabdė šiukšliavežių pirkimą Kaune

Naujienos

Verslas

Palanga pradeda vasaros sezoną: svečiai akylai stebi patiekalų kainas

24sek

ČL finalo prognozės: dauguma žalgiriečių laukia „Real“ pergalės, bet ne Š.Jasikevičius 

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Maisto menestreliai dainuoja sveiką majonezą

Pasaulis kišenėje

Puikiai išsilaikiusios senosios Joniškio žydų kapinės: akmuo, medis ir sustojęs laikas

Vardai

Trakuose – Evelinos Sašenko vestuvės: „Prie šios bažnyčios įvyko pirmas mūsų pasimatymas“

Aktualu

Gaisras Vilniaus dangoraižyje galėjo baigtis tragedija kaip Londone: šiurpinantys sutapimai

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 gegužės 20 – 26 d.)

Aktualu

Socialdemokratai kandidatus į merus kels visose savivaldybėse

„Atsarginiai“: į kampą įvaryti čempionai, Ch.Paulo netektis ir L.Jameso dominavimas geriausių lygos penketų istorijoje

Gyvenimas

Interjero dizainerės patarimai, kaip susikurti namuose patrauklų ir individualų stilių

Pasaulis kišenėje

Džakarta: didžiausia, pergalinga ir klestinti. Apsižioplinimas oro uoste

Vardai

Panevėžyje ištekėjo pirmojo „X Faktoriaus“ nugalėtoja Giedrė Vokietytė

Maistas

„100 tortų Lietuvai“: kulinarinio tinklaraščio ir knygų autorės Signes Meiranes vaikystės medaus tortas

24sek

„Lakers“ treniruotėse A.Kulboką keičiantis LiAngelo Ballas: „Galiu žaisti ir kitur, bet...“

Gazas

„Formulės 1“ Monako GP kvalifikacija: Danielis Ricciardo aplenkė „Ferrari“ ir „Mercedes“ lyderius!

Gyvenimas

„Dydis nesvarbu“ pataria: stilingas plius dydžio bikinis. Kaip išdrįsti jį apsivilkti?

Vardai

Šeštą mėnesį nėščia Greta Lebedeva atrodo stulbinamai: kaip jai pavyko išsaugoti tokią figūrą?

Aktualu

Pirmieji referendumo Airijoje rezultatai: už abortų draudimo panaikinimą balsavo 60 proc.

24sek

P.Pierce'as „Celtics“ naujokui prognozuoja vietą tarp didžiausių klubo legendų

Aktualu

Viešųjų pirkimų tarnyba sustabdė šiukšliavežių pirkimą Kaune

Vardai

Žinau, ką renkuosi

Atnaujinkime namus

Video

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Remontas be nervų

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Naujas regėjimas

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką