Dabar populiaru
Publikuota: 2015 gegužės 2d. 16:00

Saldžiai Motinos dienai – tortai su maskarpone

Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Svarstote, kaip nudžiuginti savo mylimiausią mamą? Pademonstruokite jai savo kulinarinius sugebėjimus ir savo rankomis iškepkite patį gardžiausią tortą.

Tai bus puiki dovana Motinos dienos proga, kurią ji tikrai įvertins. Pateikiame jums keletą idėjų. Tiesa, nepamirškite pasitelkti fantazijos!

Receptai
Receptas: Maskarponės sūrio tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 111
Kaip gaminti

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus suplakite iki standžių putų, toliau plakdama dalimis įmaišykite cukrų, sudėkite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Sukrėskite tešlą į 25 cm skersmens popieriumi išklotą torto formą, kepkite 190°C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Atvėsinkite.

2. Užpilkite želatiną 100 ml vandens ir palikite brinkti. Dubenyje sumaišykite jogurtą, maskarponės sūrį, miltelinį cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų. Pakaitinkite želatiną ant silpnos ugnies, kad ištirptų, šiek tiek atvėsinkite, nuolat maišydama plona srovele supilkite į kremą. Pastatykite kremą į šaldytuvą, kad šiek tiek apstingtų. Suplakite grietinėlę, įmaišykite į kremą.

3. Ant torto formos dugno dėkite biskvito lakštą, formos kraštus aplipdykite braškių griežinėliais, sukrėskite kremą, tolygiai paskirstykite. 4–6 val. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Išimkite tortą iš formos, papuoškite braškių skiltelėmis.

Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 30.00 g (tešlai)
Krakmolas: 30.00 g (tešlai)
Cukrus: 50.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Grietinėlė: 400.00 ml (35 proc. riebumo, kremui)
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus, kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Miltelinis cukrus: 200.00 g (kremui)
Želatina: 30.00 g (kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (vienos citrinos sulčių, kremui)
Braškės: 10.00 vnt. (didelių, kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tortas su maskarpone „Saldi nuodėmė“
12 asmenims
Pagaminsite per 12 val.
3.0 / 4
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukraus sirupu ir 2 šaukštais grietinėlės. Įmaišykite garuose tirpintą sviestą. Tuomet supilkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Dar įberkite citrinos žievelių ir gerai išmaišykite. Torto formoje iškepkite lakštą. Jį padalinkite pusiau.

2. Visą "Danssukker" želė - cukraus pakuotę ištirpinkite grietinėlėje ir pavirkite apie 30 sek. Atšaldykite iki kambario temperatūros ir atsargiai išmaišykite su maskarponės sūriu. Įberkite vanilinio cukraus ir išmaišykite.

3. Lakštą, esantį torto formoje, palaistykite braškių - aviečių sirupu. Palaukite, kol susigers ir užpilkite kremo sluoksniu.

4. Palaikykite šaldytuve, kol ims stingti. Dėkite vėl sirupu apšlakstytą lakštą. Ant jo supilkite likusią baltą masę.

5. Kai sustings, papuoškite uogomis su lapeliais, šokoladu, kokoso drožlėmis. Viliojantis, bet nuodėmingas šis tortas. Kad liesesnis būtų, maskarponę galima pakeisti trinta varške.

Tortas su maskarpone „Saldi nuodėmė“
Tortas su maskarpone „Saldi nuodėmė“

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Ingredientai
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 500.00 ml (įdarui ir 2 valg. š. tešlai)
"Dansukker" želė cukrus "Multi" (1 pakuotė) (įdarui) 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š. ("Dansukker" - įdarui)
Miltai: 7.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Sviestas: 150.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Kakava: 3.00 valg. š. (tešlai)
"Dansukker" auksaspalvis sirupas (tešlai) 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis žievelės - tešlai)
Kokosų drožlės: 50.00 g (papuošimui)
Avietės: 200.00 g (arba braškės (papuošimui))
Juodasis šokoladas: 50.00 g (papuošimui)
Braškių - aviečių sirupas (lakšto sulaistymui) 80.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Maskarponės tortas „Bobų vasara“
12 asmenims
Pagaminsite per 12 val.
3.3 / 4
Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite.

2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Kepinį atvėsinkite, bet neimkite iš formos.

3. Želatinos reikės trims skirtingiems torto sluoksniams. Recepto autorė tai pataria daryti atskiruose indeliuose - išvengtsite klaidų. 4 nenubrauktus šaukštus pagal instrukciją, mažame kiekyje vandens, pasiruoškite baltam sluoksniui, 1 kupiną - raudonam ir 1,5 šaukšto - geltonam sluoksniams.

4. Maskarponę sutrinkite su grietinėle, supilkite jogurtinę grietinę, miltelinį, vanilinį cukrų ir maišykite. Vėliau įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių ir vėl maišykite. Supilkite baltam sluoksniui paruoštą želatiną ir gerai sumaišykite.

5. Į kepimo formą ant sausainių supilkite (geriau nelygiai!) pusę baltos masės ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

6. Į uogų tyrę supilkite raudonam sluoksniui skirtą želatiną, sumaišykite ir pusę jos zigzagais pilkite ant balto torto sluoksnio. Palaikykite šaldytuve, kol apstings.

7. Supilkite baltą sluoksnį, truputį palaikykite šaldytuve, vėl pamarginkite uogų tyre.

8. Kol tortas stingsta, galite ruošti geltoną sluoksnį. Jau paruoštą želatiną, kad nesustingtų, patogu laikyti šiltame vandenyje. Sutarkuokite moliūgo gabaliuką, nuluptus vaisius, įpilkite stiklinę vandens ir pavirkite apie 10 minučių. Kiek pravėsus, įdėkite 4 šaukštus sutirštinto pieno su gerai išmaišyta ciberžole. Į atvėsusią masę įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišykite, supilkite želatiną, vėl pamaišykite ir pilkite ant torto.

9. Per naktį laikykite šaldytuve. Papuoškite pagal fantaziją.

Autorės nuotr./Maskarponinis tortas „Bobų vasara“
Autorės nuotr./Maskarponinis tortas „Bobų vasara“

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (šokoladinių - pagrindui)
Riešutai: 50.00 g (saujelė - pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Sutirštintas pienas: 100.00 g (pagrindui ir 4 valg. š. geltonam sluoksniui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (baltam sluoksniui)
Jogurtinė grietinė (baltam sluoksniui) 500.00 g
Grietinėlė: 250.00 ml (baltam sluoksniui)
Miltelinis cukrus: 5.00 valg. š. (baltam sluoksniui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (baltam sluoksniui)
Sultys: 5.00 valg. š. (3 valg. š. citrinų sulčių - baltam sluoksniui ir 2 valg. š. geltonam sluoksniui)
Želatina: 7.00 valg. š. (4 valg. š. baltam sluoksniui, 1 kupinas valg. š. raudonam kremui ir 1,5 valg. š. geltonam sluoksniui)
Saldi uogų (braškių, aviečių, serbentų) tyrė be kauliukų (raudonam kremui) 300.00 ml
Moliūgai: 200.00 g (nulupto - geltonam sluoksniui)
Nektarinai: 2.00 vnt. (geltonam sluoksniui)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (geltonam sluoksniui)
Aromatingas geltonas likeris (geltonam sluoksniui, bet nebūtinai) 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tortas „Maskarponės persikinis“
10 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.6 / 20
Kaip gaminti

1. Sausainius bei riešutus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikite skardai tepti. Gauta mase išklokite torto formą ir kepkite apie 10-13 min. Palaukite, kol atvės.

2. Jogurtinėje grietinėje ištirpinkite vanilinį cukrų, miltelinį cukrų bei sumaišykite su maskarpone. Įspauskite į maskarponės masę  vienos citrinos sultis.

3. 4 šaukštus želatinos ištirpinkite 50 g persikų kompoto, palaukite, kol atvės ir supilkite į masę.

4. Sūrio masę sukrėskite ant sausaininio pagrindo, palaukite porą valandų, kol sutings.

5. Tada išdėliokite persikų puseles, į jų tarpus priberkite šaldytų uogų, užliekite norima želė.

Autorės nuotr./Tortas „Maskarponės persikinis“
Autorės nuotr./Tortas „Maskarponės persikinis“

Kulinarės pastaba. Aš dariau kitaip: norėjau, kad tortas būtų margas, tad uogas sušaldžiau kivių skonio želė, po to tą želė šaukštu jau sustingusią sudėjau ant torto, į tarpus tarp persikų. Iš likusio persikų kompoto ir 2 šaukštų želatinos pasigaminau persikų želė ir dar užliejau ant viršaus. Buvo labai skanu, bet torto viršus pasidarė nelygus. :(

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (paprastų)
Persikai: 800.00 g (konservuotų)
Grietinė: 500.00 g (jogurtinės)
Maskarponės sūris: 500.00 g
Sviestas: 200.00 g
Želatina: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 5.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Serbentai: 150.00 g (šaldytų juodųjų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tortas su uogomis ir maskarpone
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.6 / 18
Kaip gaminti

1. Iš biskvito išpjaukite kepimo formos dydžio skritulį. Formą išklokite kepimo popieriumi ir įdėkite biskvitą. 

2. Braškes supjaustykite gabalėliais, saujelę gražesnių atidėkite papuošimui.

3. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje. Citriną nuplaukite, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Želatiną supilkite į apelsinų sultis ir kaitinkite, kol išsileis.

4. Maskarponę išmaišykite su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis ir žievelėmis. Du šaukštus masės įmaišykite į apelsinų sultis su želatina. Mišinį supilkite į sūrio masę, sudėkite pjaustytas uogas ir išmaišykite. Kremą paskirstykite ant biskvito ir mažiausiai 4 valandas laikyti šaldytuve, kad sustingtų.

5. Kiaušinio baltymą su cukrumi plakite tol, kol pasidarys standi masė. Tortą išimkite iš formos. Kraštus aptepkite baltymo mase ir apklijuokite pailgais sausainiais. Ant viršaus uždėkite braškių, kitokių uogų ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Biskvitas: 150.00 g
Braškės: 500.00 g (tinka ir kitos uogos - kremui)
Želatina: 45.00 g (kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (kremui)
Sultys: 100.00 ml (apelsinų - kremui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Jogurtas: 200.00 g (3,5 proc. riebumo - kremui)
Cukrus: 220.00 g (120 g - kremui ir 2 valg. š. - papuošimui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - papuošimui)
Sausainiai: 200.00 g (trapių, pailgų - papuošimui)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynų tortas su maskarpone ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 34
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite, įpilkite vandenį ir dar paplakite. Suberkite pamažu miltus ir gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į elektrinį plaktuvą sumeskite gabalėliais sulaužytus bananus, suberkite kokosus ir supilkite pasukas ar jogurtą ir tešlą. Plakite, kol gausite vienalytę masę. Blyno tešla turi būti grietinėlės konsistencijos. Jei ji per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pasukų ar jogurto, jei per skysta – įverkite miltų arba kokoso drožlių.
  2. Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją apiejumi ir kepkite per visa keptuvę neplonus blynus.
  3. Maskarponę ir jogurtą išmaišykite su cukrumi ir tarkuotomis citrinos žievelėmis. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
  4. Blynus atvėsinkite. Vieną  blyną dėkite į lėkštę ir tepkite maskarponės kremo sluoksniu, užberkite ant viršaus sujelę pasirinktų uogų. Taip susluoksniuokite  vienas ant kito visus turimus blynus. Ant viršaus tepkite maskarponės sluoksnį ir papuoškite uogomis.
  5. Padėkite bent valandai į šaldytuvą, kad susigulėtų. Ir jau tada mėgaukitės!

P. S. Iš recepte nurodytų produktų iškepsite maždaug keturis blynus per visą keptuvę. Jei norite daugiau blynų, produktų kiekį padauginkite.  

Dar kelios desertų su uogomis idėjos:

Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis

2. Pica su uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai
Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai

3. Medaus ir uogų ledai

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr./Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Baltymų pyragaičiai

4. Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas
Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas

5. Javainių ir uogų tortas

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis

6. Varškės desertas su uogomis

 

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva
Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva

7. Nekeptas sausainių tortas su chalva

 

 

 

 

 

 

P. S. Šiuose receptuose norodytas uogas drąsiai galite keisti kitomis.

Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Kokosų drožlės: 8.00 valg. š. (arba maltos sėmenys - tešlai)
Miltai: 6.00 valg. š. (tešlai)
Pasukos: 100.00 g (mėgstamo skonio pasukos arba geriamas jogurtas - tešlai)
Šilauogės: 400.00 g (arba bet kurios kitos mėgstamos šviežios ar šaldytos uogos: ypač mėlynės, braškės, žemuogės, avietės - kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (arba įprastas cukrus (dėkite pagal skonį) - kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota pusės citrinos žievelė (nebūtina) - kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (plakamoji - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Persikinis maskarponės tortas
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 58
Kaip gaminti
  1. Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles.
  2. Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas).
  3. Puriam maskarponės kremui: Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to ištirpdykite ant garų vonelės arba mikrobanginėje.
  4. Maskarponę sumaišykite su kondensuotu pienu.
  5. Grietinėlę išplakite, į ją įmaišykite ištirpintą želatiną.
  6. Grietinėlės masę įmaišykite į maskarponę.
  7. Sirupui (sulaistymui): Visus ingredientus sumaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
  8. Persikų glazūrai: Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpdykite.
  9. Cukrų sumaišykite su vandeniu ir sirupu ir kaitinkite ant mažos ugnies kol cukrus ištirps ir viskas pradės virti.
  10. Tuomet į gautą sirupą supilkite trintus persikus ir išjunkite ugnį.
  11. Į gautą masę supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite, glazūrą palikite vėsti iki kambario temperatūros.
  12. Torto surinkimas: Į konditerinį žiedą dėkite biskvitą ir gerai sulaistykite sirupu. 
  13. Ant biskvito išpilkite trintus persikus.
  14. Supilkite maskarponės kremą ir tortą dėkite į šaldytuvą šiek tiek sustingti (~30 min).
  15. Ant torto viršaus supilkite glazūrą ir ant jos pridėliokite norimų vaisių ar uogų.
  16. Tortą pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant stingimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 300.00 g (0,5 st. - biskvitui, 100 g - sirupui ir 40 g - glazūrai)
Miltai: 1.00 st. (0,5 - biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5 - biskvitui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui ir pusės citrinos sulčių - sirupui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (maskarponės kremui)
Grietinėlė: 200.00 ml (35 - 36 proc. riebumo - maskarponės kremui)
Želatina: 2.00 valg. š. (1,5 valg. š. - maskarponės kremui ir 0,5 arbat. š. - glazūrai)
Kondensuotas pienas: (0,5 skardinės - maskarponės kremui) 1.00 vnt.
Vanduo: 200.00 ml (160 - sirupui ir 40 - glazūrai)
Persikai: 230.00 g (150 - trintų konservuotų - persikų sluoksniui ir 80 - glazūrai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrininis maskarponės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
4.0 / 21
Kaip gaminti
  1. Avižinius sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sviestu ir berkite į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
  2. Suslėkite pyragui pagrindą.
  3. Želatiną užpilkite vandeniu ir palaukite kol išbrinks.
  4. Maskarponę išplakite su tryniais, cukrumi, citrinos žievele ir jos ekstraktu.
  5. Ant išbrinkusios želatinos supilkite citrinos sultis ir pakaitinkite, kol viskas išsilydys iki vientisos masės (tik neleiskite užvirti), truputį palaukite, kol ištirpusios želatinos mišinys pravės ir įplakite į sūrio masę.
  6. Grietinėlę elektriniu plakikliu sukite, kol ims tirštėti, bet nebus visiškai standi. Šaukštu įmaišykite į maskarponės kremą.
  7. Viską supilkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir pastatykite į šaldytuvą 4–5 valandoms.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (avižinių)
Sviestas: 80.00 g (minkšto)
Želatina: 1.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š. (šalto)
Maskarponės sūris: 250.00 g
Cukrus: 60.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės ir 3 valg. š. - sulčių)
Citrinos ekstraktas:(keli lašai) 1.00 vnt.
Grietinėlė: 150.00 ml (riebios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.0 / 143
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.

2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.

3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.

4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.

5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.

6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto (šilto) vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.

7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.

8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350400 ml.

9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.

Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)

Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Skanaus!

Receptą atsiuntė Genovaitė Budvytienė

 

 

 

 

Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (trapūs sausainiai – torto pagrindui)
Sviestas: 170.00 g (saldžiosios grietinėlės sviestas – torto pagrindui)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (torto pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Sutirštintas pienas: 390.00 g (indelis sutirštinto – įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamoji – įdarui)
Želatina: 8.00 arbat. š. (įdarui)
Želė: 1.00 vnt. (1 pakelis vyšnių arba braškių želė – įdarui)
Braškės: 100.00 g (arba vyšnios (gali būti šaldytos) – įdarui)
Cinamonas: 20.00 g (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su maskarpone
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Sausainius sutrupinkite, gerai ištrinkite su skrudintais migdolais, sviestu ir cukrumi. Masę klokite į torto formą, spausdamos rankomis išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

2. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, pakaitinkite, supilkite obuolių sultis, suberkite nuo pusės citrinos nutarkuotas žieveles, kai želatina ištirps, nukelkite puodelį nuo ugnies, atvėsinkite, skystį supilkite į maskarponę ir išmaišykite. Supilkite baltąjį ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Grietinėlę išplakite iki standumo ir įmaišykite į maskarponės masę. Tada ją supilkite ant sausainių papločio ir 2 val. pastatykite į šaldytuvą.

3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais, suberkite į puodelį su apelsino žievelėmis, supilkite citrinų sultis ir 3minutes patroškinkite.

4. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Obuolių sultis pakaitinkite, sukrėskite želatiną, supilkite į obuolių masę, išmaišykite, atvėsinkite ir, kai ims stingti, paskleiskite ant maskarponės masės.

5. Laikykite šaldytuve apie 3 val.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko). 

Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g
Migdolai: 20.00 g (maltų)
Sviestas: 50.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š. (ir 60 g įdarui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (Įdarui)
Želatina: 15.00 g (Įdarui ir obuolių masei 15 g)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui ir obuolių masei 2 šaukštai citrinų sulčių)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Sultys: 2.00 valg. š. (Įdarui ir 180 g obuolių masei; obuolių sulčių)
Grietinėlė: 150.00 ml (Įdarui; plakamosios)
Obuoliai: 2.00 vnt. (Obuolių masei)
Apelsinai: 1.00 vnt. (Obuolių masei; pusės apelsino žievelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Palanga aklavietėje: dėl pavojingų nutrūktgalvių su paspirtukais gali nukentėti ir dviratininkai

Vardai

Žuvusios manekenės D.Didžiūnaitytės artimuosius nuvylė Generalinės prokuratūros atsakymas

Aktualu

S.Skripalio apnuodijimą tiriantys britai žvilgsnius meta į Rusijos karinę žvalgybą – GRU

Pasaulis kišenėje

2 savaičių maršrutas Kambodžoje – tikrasis šalies veidas

Gyvenimas

Mes lygūs. Vandenlentininkė iš BOBų A.Čepliejūtė: „Moteris priverčiam raukytis, o vyrus – juoktis“

Aktualu

Donaldas Trumpas: susitikimas su Vladimiru Putinu buvo dar geresnis nei su NATO

Kultūra

Aukščiausiais balais vertinamas muziejus, kuriame lankytojai supranta esą svarbūs

Gazas

Vilniečiai pasipiktino: išklotas naujas asfaltas, o gatvė tuoj dings po smėlio sąnašom

Gyvenimas

Psichoterapeutas E.Laurinaitis: Antikos komedijų ir šiandienos žmonės beveik nesiskiria

Išrinkti geriausi šių metų šunų fotografijos kadrai

Verslas

Naujovė apkarto: Nidos gyventojai nebeapsikenčia „tuktukų“ skleidžiamo triukšmo

Sportas

Čempionų lygos atranka: APOEL – „Sūduva“

15min recenzija Kultūra

Knygų recenzija. Trupantys dvasios ir kūno kaulai

Kultūra

Menotyrininkė: „Laisvės karys“ bus nepastebimas, nes tokia estetika nebeveikia

Vardai

M.Kavaliausko sužadėtinės Rusnės mergvakaris: vyrų choro serenada ir uždaras SPA vakarėlis Sopote

Vardai

Vashos ir krepšininko R.Rutkausko medaus mėnuo Tailande: džiunglių egzotika ir nustebinę „lady boys“

Vardai

Netikėtas posūkis Žilvino Grigaičio ir jo žmonos Elle santykiuose: „Jokių skyrybų nebuvo“

Aktualu

„Naisių vasaros“ išteisinimas VRK žlunga: komisija nepritarė, kad politinė reklama – ne visas serialas

Verslas

ES nubaus „Google“ už piktnaudžiavimą rinkos padėtimi

Maistas

Idėja, kai lieka vištienos: meksikietiškos tortilijos

Naujienos

Aktualu

Palanga aklavietėje: dėl pavojingų nutrūktgalvių su paspirtukais gali nukentėti ir dviratininkai

Vardai

Žuvusios manekenės D.Didžiūnaitytės artimuosius nuvylė Generalinės prokuratūros atsakymas

Aktualu

S.Skripalio apnuodijimą tiriantys britai žvilgsnius meta į Rusijos karinę žvalgybą – GRU

Sportas

Sensacija: APOEL išmetusi „Sūduva“ – kitame Čempionų lygos atrankos etape

Pasaulis kišenėje

2 savaičių maršrutas Kambodžoje – tikrasis šalies veidas

Gyvenimas

Mes lygūs. Vandenlentininkė iš BOBų A.Čepliejūtė: „Moteris priverčiam raukytis, o vyrus – juoktis“

Aktualu

Donaldas Trumpas: susitikimas su Vladimiru Putinu buvo dar geresnis nei su NATO

Kultūra

Aukščiausiais balais vertinamas muziejus, kuriame lankytojai supranta esą svarbūs

Gazas

Vilniečiai pasipiktino: išklotas naujas asfaltas, o gatvė tuoj dings po smėlio sąnašom

Išrinkti geriausi šių metų šunų fotografijos kadrai

Gyvenimas

Psichoterapeutas E.Laurinaitis: Antikos komedijų ir šiandienos žmonės beveik nesiskiria

Verslas

Naujovė apkarto: Nidos gyventojai nebeapsikenčia „tuktukų“ skleidžiamo triukšmo

15min recenzija Kultūra

Knygų recenzija. Trupantys dvasios ir kūno kaulai

Kultūra

Menotyrininkė: „Laisvės karys“ bus nepastebimas, nes tokia estetika nebeveikia

Vardai

M.Kavaliausko sužadėtinės Rusnės mergvakaris: vyrų choro serenada ir uždaras SPA vakarėlis Sopote

Vardai

Vashos ir krepšininko R.Rutkausko medaus mėnuo Tailande: džiunglių egzotika ir nustebinę „lady boys“

Vardai

Netikėtas posūkis Žilvino Grigaičio ir jo žmonos Elle santykiuose: „Jokių skyrybų nebuvo“

Verslas

ES nubaus „Google“ už piktnaudžiavimą rinkos padėtimi

Maistas

Idėja, kai lieka vištienos: meksikietiškos tortilijos

Sportas

Prancūzų talentas pavergė pasaulį – laimėtą premiją paaukojo kilniam tikslui

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Svajonių virtuvė

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką