Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Saldžiam savaitgaliui: moliūgų vyniotinis

Moliūgų vyniotinis
Astos Černės nuotr. / Moliūgų vyniotinis
Šaltinis: 15min
0
A A

Moliūgus galite naudoti ne tik pietų ar vakarienės patiekalams. Jie yra ne mažiau puikus desertų ingredientas!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Saldi moliūgų duonelė, moliūginiai keksiukai ir keksai, sausainiai su moliūgais, moliūgų tortai... Patikėkite, iš moliūgų galite paruošti gausybę desertų! Bijote, kad šeimos nariai ar svečiai to nesupras? Nuraminsime jus iš karto – bijoti tikrai neverta. Retas supranta ar įtaria, kad deserto sudėtyje kažkur slepiasi moliūgai – vietoj tokių spėlionių tiesiog mėgaujamasi puikiu, kvapniu ir burnoje tirpstančiu desertu.

Kad iš moliūgų ruošiamas desertas būtų pats skaniausias, nepamirškite dosnaus žiupsnio prieskonių: cinamono, muskato, imbiero, gvazdikėlių... Kepinys nuostabiai kvepės jaukiais rudens vakarais.

Moliūgų vyniotinis – ir gražus, ir gardus desertas. Be to, visiškai nesudėtingai ir greitai paruošiamas. Galite pagaminti jį jau šį savaitgalį šeimai, galite pavaišinti paplepėti užsukusią draugę.

Skanių akimirkų!

Receptai
Receptas: Moliūgų vyniotinis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 160.00 g
Kepimo milteliai: 15.00 g
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (maltas)
Muskatas: 5.00 g (maltas)
Gvazdikėliai: 2.00 g (malti)
Druska: 5.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 dideli arba 5 vidutiniai)
Cukrus: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir visos citrinos tarkuota žievelė)
Moliūgai: 300.00 g (tyrė)
Graikiniai riešutai: 150.00 g (nebūtinai)
Sūris: 350.00 g (kreminis)
Miltelinis cukrus: 300.00 g
Sviestas: 135.00 g (minkštas)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakas)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32 x 45 cm dydžio kepimo indą. Kepimo popierių ištepkite šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto.
  2. Pasiruoškite švarų rankšluostėlį. Apibarstykite jį milteliniu cukrumi.
  3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltą cinamoną, muskatą, gvazdikėlius. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, citrinos sultis, tarkuotas citrinos žieveles ir moliūgų tyrę. Suberkite į plakinį miltus ir lengvai sumaišykite. Jei naudojate smulkintus riešutus, suberkite juos ir išmaišykite dar kartą.
  4. Kepkite apie 15 min., kol gražiai apskrus. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą iš karto išimkite ant milteliniu cukrumi apibarstyto rankšluostėlio. Atsargiai nuimkite kepimo popierių nuo biskvito apačios. Suvyniokite, pradėdami nuo siaurosios kraštinės, biskvitą su rankšluostėliu (kad nesukibtų) į ritinį. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  5. PARUOŠKITE KREMĄ. Dubenyje suplakite kreminį sūrį, miltelinį cukrų (1 ½ puodelio), minkštą sviestą ir vanilę iki lygios, vientisos masės.
  6. SUVYNIOKITE VYNIOTINĮ. Atvėsusį biskvitą atsargiai išvyniokite. Tolygiai aptepkite paruoštu kremu. Vėl suvyniokite. Susukite paruoštą vyniotinį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve mažiausiai porą valandų, o geriausia – per naktį.
  7. Prieš patiekdamos, pabarstykite milteliniu cukrumi.

Tekstas ir receptas Astos Černės

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką