-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldžiam savaitgaliui: moliūgų vyniotinis

Moliūgus galite naudoti ne tik pietų ar vakarienės patiekalams. Jie yra ne mažiau puikus desertų ingredientas!
Moliūgų vyniotinis
Moliūgų vyniotinis / Astos Černės nuotr.

Saldi moliūgų duonelė, moliūginiai keksiukai ir keksai, sausainiai su moliūgais, moliūgų tortai... Patikėkite, iš moliūgų galite paruošti gausybę desertų! Bijote, kad šeimos nariai ar svečiai to nesupras? Nuraminsime jus iš karto – bijoti tikrai neverta. Retas supranta ar įtaria, kad deserto sudėtyje kažkur slepiasi moliūgai – vietoj tokių spėlionių tiesiog mėgaujamasi puikiu, kvapniu ir burnoje tirpstančiu desertu.

Kad iš moliūgų ruošiamas desertas būtų pats skaniausias, nepamirškite dosnaus žiupsnio prieskonių: cinamono, muskato, imbiero, gvazdikėlių... Kepinys nuostabiai kvepės jaukiais rudens vakarais.

Moliūgų vyniotinis – ir gražus, ir gardus desertas. Be to, visiškai nesudėtingai ir greitai paruošiamas. Galite pagaminti jį jau šį savaitgalį šeimai, galite pavaišinti paplepėti užsukusią draugę.

Skanių akimirkų!

Moliūgų vyniotinis
Receptas: Moliūgų vyniotinis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 35
Receptas
Ingredientai
Miltai: 160.00 g
Kepimo milteliai: 15.00 g
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (maltas)
Muskatas: 5.00 g (maltas)
Gvazdikėliai: 2.00 g (malti)
Druska: 5.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 dideli arba 5 vidutiniai)
Cukrus: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir visos citrinos tarkuota žievelė)
Moliūgai: 300.00 g (tyrė)
Graikiniai riešutai: 150.00 g (nebūtinai)
Sūris: 350.00 g (kreminis)
Miltelinis cukrus: 300.00 g
Sviestas: 135.00 g (minkštas)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakas)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32 x 45 cm dydžio kepimo indą. Kepimo popierių ištepkite šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto.
  2. Pasiruoškite švarų rankšluostėlį. Apibarstykite jį milteliniu cukrumi.
  3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltą cinamoną, muskatą, gvazdikėlius. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, citrinos sultis, tarkuotas citrinos žieveles ir moliūgų tyrę. Suberkite į plakinį miltus ir lengvai sumaišykite. Jei naudojate smulkintus riešutus, suberkite juos ir išmaišykite dar kartą.
  4. Kepkite apie 15 min., kol gražiai apskrus. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą iš karto išimkite ant milteliniu cukrumi apibarstyto rankšluostėlio. Atsargiai nuimkite kepimo popierių nuo biskvito apačios. Suvyniokite, pradėdami nuo siaurosios kraštinės, biskvitą su rankšluostėliu (kad nesukibtų) į ritinį. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  5. PARUOŠKITE KREMĄ. Dubenyje suplakite kreminį sūrį, miltelinį cukrų (1 ½ puodelio), minkštą sviestą ir vanilę iki lygios, vientisos masės.
  6. SUVYNIOKITE VYNIOTINĮ. Atvėsusį biskvitą atsargiai išvyniokite. Tolygiai aptepkite paruoštu kremu. Vėl suvyniokite. Susukite paruoštą vyniotinį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve mažiausiai porą valandų, o geriausia – per naktį.
  7. Prieš patiekdamos, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Suskleisti

Tekstas ir receptas Astos Černės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius