-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldžiosios bulvės – aukščiau už tradicines visa galva: Mindaugas renkasi kaip užkandį ar garnyrą mėsai

Šiltasis metų laikas dosnus sezoninėmis daržovėmis, vaisiais ir uogomis. Didelis vasariškų gėrybių derlius užderi 15min skaitytojo Mindaugo šeimos sode. Vis dėlto labiausiai kaunietis kasmet laukia braškių, pomidorų, agurkų ir saldžiųjų bulvių, geriau žinomų batatų pavadinimu, derliaus.
Batatai
Grilyje ruoštos saldžiosios bulvės / 15min skaitytojo Mindaugo nuotr.

„Vasaros metu ant mūsų šeimos stalo nebūna tradicinių bulvių. Jau keletą metų jas keičiame batatais, kurie visa galva aukščiau už tradicines bulves: turi daugiau maistinių medžiagų, vitaminų, mažiau kalorijų ir ypatingesnį skonį.

Galiausiai, saldžiosios bulvės yra labai universalios: paruošas kepsninėje valgome kaip pagrindinį patiekalą su padažu, renkamės ir kaip užkandį, garnyrą prie grilyje keptos mėsos, su salotom, su silke, grybais ar kuo tik panorėsi“, – pasakoja 15min skaitytojas Mindaugas, pristatantis mėgstamiausią savo šeimos saldžiųjų bulvių ruošimo būdą.

„Mėgstamiausias, nes ne tik gardus, bet ir sveikas: vietoje tradicinių bulvių renkamės batatus, majonezą keičiame graikišku jogurtu“, – priduria kaunietis.

15min skaitytojo Mindaugo nuotr./Batatai su sūriu ir graikišku jogurtu
15min skaitytojo Mindaugo nuotr./Batatai su sūriu ir graikišku jogurtu

Reikės:

  • 4 mažų saldžiųjų bulvių
  • 1 valgomojo šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltos paprikos
  • žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • smulkiai tarkuoto „Džiugo“ sūrio

Padažui reikės:

  • 3 valgomųjų šaukštų graikiško jogurto
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio krapų
  • druskos ir pipirų
  • šlakelio citrinos sulčių

Gaminimas:

Bulves nuplauname, supjaustome gabalėliais, sumaišome su ingredientais. Įkaitintoje kepsninėje kepame apie 20 min., kol bulvės suminkštės ir apskrus.

Kepti galima dviem būdais – įvyniojus į foliją įmesti į žarijas, perpjautas ant grotelių arba skardoje virš žarijų.

Kol saldžiosios bulvės skrunda, pasiruošiame padažą su graikišku jogurtu. Pasiskaninti galime ir šviežių daržovių salotomis.

Skanaus!

Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių! Konkursas tęsiasi iki rugpjūčio 17 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius