Dabar populiaru
Publikuota: 2016 kovo 5d. 13:00

Savaitgalio valgiaraštis: maistingos pavasarinės idėjos

Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais
Shutterstock nuotr. / Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais

Štai ir pavasaris! Kai kam tik kalendorinis, kai kam – visada širdy ir niekada nesibaigiantis. O dabar taip norisi to pavasario ir savo lėkštėse. Išbandykite žalias idėjas!

Užkandžiai

Receptai
Receptas: Batonas su žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 10
Kaip gaminti

1. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite žalumynus. Galite naudoti vienos rūšies žoleles arba jų mišinį.

2. Dubenėlyje išsukite sviestą su druska, kad būtų minkštas ir purus. Išspauskite česnaką, suberkite kapotus žalumynus ir parmezaną, išmaišykite.

3. Šiam užkandžiui ruošti labiau tiks ne šviežias, o 1–2 dienas palaikytas batonas. Batoną supjaustykite riekelėmis, bet nepjaukite iki galo. Riekeles patepkite sviestu su žalumynais, suvyniokite batoną į foliją ir 15–20 min. kepkite 190°C temperatūros orkaitėje. Išvyniokite batoną ir leiskite 5 min. pastovėti.

4. Aromatingas batono riekeles galite tiekti kaip užkandį arba prie sriubos ar salotų.

Ingredientai
Prancūziškasis batonas 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto parmezano)
Prieskoninės žolelės (ryšulėlis bazilikų, raudonėlių, mairūnų arba petražolių) 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Užkandėlė su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti

1. Mocarelą išimkite iš sūrymo, nuvarvinkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir paskleiskite lėkštėje.

2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite šalia mocarelos.

3. Avokadus nulupkite, kauliuką išimkite, tada supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, išdėliokite ant pomidorų ir mocarelos griežinėlių. Dar pagardinkite džiovintais bazilikais.

4. Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į plakimo indą. Tada suberkite žalumynus, sukrėskite  „Pesto“ padažą, suberkite cukrų, kapotus žalumynus, supilkite balzaminį actą, aliejų, citrinų sultis.

5. Padažą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dar 15 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant užkandėlės.

6. Tiekite su kapotomis petražolėmis ir sausoje keptuvėje skurdinta baltos duonos riekele.

Ingredientai
Mocarelos sūris: 200.00 g (šviežia)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Citrinos: 1.00 vnt. (po šaukštelį sulčių ant mocarelos ir padažui)
Pesto padažas: 2.00 arbat. š. (su bazilikais)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Žalumynai (kapoti) 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 20
Kaip gaminti
  1. Baltą duoną paskrudinkite.
  2. Kiaušinius kietai išvirkite. Atvėsinkite ir susmulkinkite.
  3. Jogurtą pagardinkite pipirais, pasūdykite ir sumaišykite su garstyčiomis.
  4. Ant skrudintos baltos duonos dėkite smulkintų kiaušinių, apšlakstykite jogurto ir garstyčių padažu.
  5.  Ant užkandukų viršaus dėkite po kelias riekeles agurko ir ridikėlių. Apibarstykite šviežiais pipirnių daigeliais.
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 4.00 riekės (baltos)
Ridikėliai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Daigintos pipirnės: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Salotos

Receptai
Receptas: Žalumynų salotos su varškės kremu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 14
Kaip gaminti

1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite griežinėliais.

2. Salierus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.

3. Obuolius ir salierus plastikiniame inde sumaišykite su žiupsniu druskos ir citrinų sultimis, išdėliokite į gilesnius stiklinius indelius. 

4. Paruoškite užpilą: sūrelį gerai sumaišykite su jogurtu, lydytu medumi, citrinų sultimis ir prieskoniais – turi išeiti kremo tirštumo masė. Jei užpilas per daug tirštas, praskieskite jogurtu, jei skystas – įdėkite sūrelio.

Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli, žali)
Salierai: 3.00 vnt. (lapkočiai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Tepamas sūris „Philadelphia“ (padažui) 300.00 g
Jogurtas: 5.00 valg. š. (natūralus jogurtas - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių čiobrelių - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kruopų ir žalumynų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 9
Kaip gaminti
  1. Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį vandenį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
  2. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, dar 10 min. brinkinkite, tada išpurenkite šakute ir atvėsinkite.
  3. Brokolius nuplaukite, kotus nupjaukite, išskirstykite griežinėliais ir patroškinkite garuose.
  4. Ridikėlius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
  5. Fetą sutrinkite šakute.
  6. Kruopas sumaišykite su feta, brokoliais, ridikėliais, nuplautomis ir nuvarvintomis pipirinėmis, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite druska.
  7. Padažui visus ingredientus sumeskite į plakti skirtą indą, iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų. 
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 200.00 g
Kynvos (bolivinės balandos): 200.00 g (stiklinė)
Pipirai: 1.00 vnt. (mažas indelis mažų pipiriukų arba daigintų garstyčių grūdų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį salotoms ir užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - užpilui)
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės - užpilui)
Mėtos: 2.00 vnt. (kelios šakelės - užpilui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keletas - užpilui)
Ridikėliai: 4.00 vnt. (keletas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su pavasario žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 15
Kaip gaminti
  1. Salotų, špinatų ir kiaulpienių lapus švariai nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei reikia, suplėšykite smulkesniais gabalėliais.
  2. Avokadą nulupkite, pomidorus nuplaukite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  3. Sūrį ir nuluptą obuolį sutarakuokite šiaudeliais.
  4. Paruoškite padažą. Išspauskite citrinų sultis. Į jas supilkite aliejų, sukrėskite garstyčias ir medų, suberkite sutrintą česnaką, pasūdykite. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Padažu apšlakstykite salotas ir patiekite. Jos puikiai tinka valgyti vienos, su skrebučiu ar trapučiu, su bulvėmis, taip pat kaip garnyras su kiaušinių, mėsos patiekalais.
Ingredientai
Špinatai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaulpienės: 1.00 sauja (jaunų lapelių)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų žalialapių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (pagal skonį - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Sriubos

Receptai
Receptas: Bulvienė su špinatais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Nuplautas nuskustas bulves supjaustykite stambiais gabalais, paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, smulkintomis aitriosiomis paprikomis, pašaukite į 200 ºC karštumo orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Džiovintus pomidorus 20 minučių pamirkykite šaltame virintame vandenyje, ištraukusi gerai nuspauskite ir susmulkinkite.

3. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, stambesnius lapelius suplėšykite. 

4. Šviežius žalumynus nuplaukite, gerai nuvarvinkite, susmulkinkite ir suplakite su natūraliu jogurtu bei smulkiai pjaustytais svogūnais. Pagal skonį įberkite druskos ir dar kiek paplakite.

5. Į kiekvieną dubenį dėkite keptų atvėsintų bulvių, ant jų užberkite džiovintų pomidorų, tada užpilkite jogurtu su žalumynais.

6. Tiekdama ant viršaus uždėkite po porą žiupsnių špinatų.  

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (šviežių)
Jogurtas: 600.00 ml (natūralaus)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Švieži žalumynai (krapai, petražolės, svogūnų laiškai, gelsvės) 20.00 g
Aitrioji paprika: 10.00 g (pusė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Špinatai: 100.00 g
Džiovinti pomidorai: 70.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų ir šparaginių pupelių sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 10
Kaip gaminti
  1. Nuluptus svogūną, česnakus, morkas ir kopūstus smulkiai supjaustykite. Žalumynus nuplaukite ir taip pat susmulkinkite. Puode įkaitinkite aliejų, sumeskite svogūnus, česnakus ir morkas, apkepkite.
  2. Sudėkite kopūstus ir supjaustytas šparagines pupeles, suberkite prieskonius, pagardinkite druska, cukrumi, įpilkite vandens, kad daržovės būtų apsemtos, ir maišydami kaitinkite ant mažos ugnies 20–30 minučių.
  3. Baigdami troškinti sumeskite žalumynus. Paragaukite, jei trūksta, įberkite dar druskos, kas mėgsta aštriau, galite šliūkštelėti ir porą šaukštų acto.
  4. Karštas daržoves sukrėskite į švarius stiklainius, pridenkite dangteliais ir dėkite į puodą su vandeniu. Kaitinkite 20–30 minučių ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Kopūstai: 2.00 kg
Morkos: 3.00 vnt. (3 - 4)
Šparaginės pupelės: 1000.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (didelė sauja mėgstamų)
Aliejus: 250.00 ml
Vanduo: 1.00 l
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapnieji)
Actas: 2.00 valg. š. (nebūtina)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.7 / 3
Kaip gaminti

1. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą, ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus (2–3 minutes). Saugokite, kad neparuduotų.

2. Suberkite žirnius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite sultinį. Pagal skonį įberkite cukraus, druskos ir pipirų. Virkite apie 30 minučių, kol suminkštės daržovės. Įberkite žiupsnelį mėtų.

3. Sriubą sutrinkite trintuve, supilkite citrinų sultis.

4. Į lėkštes išpilstykite sriubą, įdėkite po šaukštą grietinės ar jogurto ir papuoškite mėtų lapeliais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Žirniai: 500.00 g (švieži arba šaldyti žali žirniai)
Bulvės: 2.00 vnt. (didesnės)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Daržovių sultinys: 1.00 l
Sviestas: 3.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Grietinė: 4.00 valg. š. (arba natūralus jogurtas)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (šviežios arba džiovintos pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Karštieji patiekalai

Receptas: Sorų kruopų ir daržovių apkepas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 8
Kaip gaminti
  1. Kruopas labai kruopščiai nuplaukite. 500 ml sultinio užvirinkite, suberkite kruopas ir virkite 20 min. Paskui išjunkite ugnį, bet dangčio neatidenkite – tegul kruopos brinksta toliau.
  2. Svogūnus smulkiai sukapokite, brokolius ir žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais, morkas supjaustykite griežinėliais.
  3. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite svogūnus. Paskui sudėkite kitas paruoštas daržoves ir truputį patroškinkite (kol morkos pakeis spalvą), sumaišykite su kruopomis, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gvazdikėliais.
  4. Paruoškite padažą: sūrį sutrinkite su grietinėle, pagardinkite muskatais.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 175oC. Apkepo indą (arba kelis vienos porcijos indelius) patepkite aliejumi, sudėkite paruoštą kruopų ir daržovių mišinį, ant viršaus sukrėskite padažą ir kepkite 20 min.
  6. Prieš patiekdami apibarstykite petražolių lapeliais.
Ingredientai
Sorų kruopos: 200.00 g
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 300.00 g
Brokoliniai kopūstai: 300.00 g
Žiediniai kopūstai: 300.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š. (geriau – lydyto)
Sūris: 100.00 g (Padažui; minkšto sūrio (labai tinka kamamberas))
Grietinėlė: 100.00 ml (Padažui; tinka ir riebesnė, ir liesesnė)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (padažui; žiupsnelis maltų)
Petražolės: 10.00 g (padažui; kelios šviežių petražolių šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gustavo kepta žuvis su sviestu ir žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.8 / 9
Kaip gaminti

1. Stambiais gabalais supjaustykite žuvį. Įtrinkite juos druska, juodaisiais pipirais. Susmulkinkite žalumynus.

2. Dėkite žuvį į foliją, gausiai apibarstykite smulkintais žalumynais, įdėkite 30–50 g sviesto ir taip suvyniokite, kad kepant sviestas neišbėgtų.

3. Kepkite ant grotelių lauke arba orkaitėje 15–20 minučių. Šis patiekalas idealiai dera su traškiu batonu.  

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo

 

 

 

 

 

Ingredientai
Žuvis: 1.00 vnt. (mėgstama - sterkas, karpis, upėtakis ir pan.)
Sviestas: 200.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Grikių kruopų ir varškės blyneliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 97
Kaip gaminti
  1. Grikių kruopas išvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Išvirtus grikius sumaišykite su pakepintomis daržovėmis. Įmaišykite šiek tiek pertrintą varškę. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kario miltelius, maltus juoduosius pipirus ir pagardinkite druską pagal skonį. Išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu semkite masę ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite nedelsiant su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar mėgstamu padažu. Skanaus!
Ingredientai
Grikiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Varškė: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 3 maži)
Pienas: 3.00 valg. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Karis: 5.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Desertai

Receptai
Receptas: Citrininis ryžių pudingas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 12
Kaip gaminti
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
  1. Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus.
  3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, apie 3-5 minutes, kol suminkštės, tačiau kubeliai vis dar išlaikys savo formą.
  4. Paruoštus obuolius atidėkite į šalį, kol išvirs ryžiai.
  5. Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles ir apvaliagrūdžius ryžius.
  6. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  7. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  8. Ryžiams išvirus, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  9. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Ant viršaus paskirstykite paruoštus obuolius.
  10. Patiekite pudingą dar šiltą arba, jei norite, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Taip pat indelius galite uždengti maistine plėvele ir pudingą laikyti šaldytuve iki kitos dienos. Tokiu atveju, prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Skanaus!
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5)
Citrinos: 2.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Ryžiai: 80.00 g (apvaliagrūdžių)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 - vidutinio dydžio)
Rudasis cukrus: 50.00 g (obuoliams)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (obuoliams)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - obuoliams)
Medus: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vaisių tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 45 min.
4.7 / 3
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais pateptą gofruotą apvalią kepimo formą, subadykite šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popierių ir užberkite žirnių arba lęšių, kad tešla nekiltų. Kepkite apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada atvėsinkite.

2. Visus vaisius nuplaukite, didesnius supjaustykite dailiais griežinėliais, mažesnius perpjaukite per pusę.

3. Vaisius ir uogas atsargiai, kad neprarastų formos, sumaišykite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

4. Sūrį permalkite mėsmale, ištrinkite su sirupu ir pienu iki vienalytės masės. Tada tolygiai paskirstykite ant iškepto ir atvėsinto pagrindo.

5. Ant kremo viršaus dailiai ratu išdėliokite uogas, vaisius ir apliekite juos žele, paruošta pagal nurodymus ant pakuotės. Tortą apie 3 val. palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Vaisiai: 800.00 g (įvairių šviežių ir konservuotų vaisių (vynuogių, persikų, kivių, bananų, braškių, kriaušių, obuolių))
Varškės sūris: 200.00 g (riebaus)
Pienas: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Želė: 1.00 vnt. (pakelis)
Sviestas: 1.00 valg. š. (kepimo formai ištepti)
Mėgstamų uogų sirupas 75.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurtinis tortas su kiviais
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 47
Kaip gaminti
  1. Sutrinkite sausainius iki vientisos masės ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Suformuokite torto formoje pyrago pagrindą.
  2. Želatiną užpilkite puse stiklinės šilto vandens ir palikite 30 minučių. Vėliau ištirpinkite.
  3. Kivius susmulkinkite, sudėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis. Ant mažos ugnies kaitinkite kivius apie 3 minutes, po to atvėsinkite.
  4. Į kivių masę supilkite jogurtą ir ištirpintą želatiną.
  5. Torto padą apdėliokite griežinėliais pjaustytais bananais ir užpilkite kivių bei jogurto mase.
  6. Tortą dėkite į šaldymo kamerą ir palikite 30-40 minučių, vėliau viską perkelkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami papuoškite kivių griežinėliais.
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Bananai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kiviai: 6.00 vnt. (4 - įdarui ir 2 - papuošimui)
Želatina: 4.00 valg. š. (įdarui)
Vanduo: 1.00 st. (½ karšto - įdarui)
Jogurtas: 500.00 ml (natūralaus - įdarui)
Cukrus: 70.00 g (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

TAIP PAT SKAITYKITE: Nekeptas tortas: 26 receptai 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Mados infekcija

Maistas

Eurovizija 2018

Sveikata

Euromaster

„Susitikime lauke“

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką