Dabar populiaru
Publikuota: 2017 kovo 3d. 11:00

Savaitgalio valgiaraštis: pavasariškai lengvai

Lašiša su žalėsiais
Vida Press nuotr. / Lašiša su žalėsiais

Kovas dar tikrai bus permainingas, tačiau pats laikas pasimėgauti saule (kai ji šviečia), ant stalo pamerkti gyvų gėlių ir prisiminti lengvesnius patiekalus – greitai paruošiamus ir neapsunkinančius. Šiam savaitgaliui – būtent tokių devynetukas!

UŽKANDŽIAI IR SALOTOS:

Receptai
Receptas: Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 1
Kaip gaminti
  1. Nuplaukite salotas ir sudėkite į dubenį. Supjaustykite pomidorus, kriaušes, antienos filė. 
  2. Paruoškite padažą. Į klevų sirupą supilkite garstyčias, druską. Viską gerai išmaišykite ir lėta srovele apliekite alyvuogių aliejumi.
  3. Pagardinkite salotas padažu ir apibarstykite jas kepintais kedro riešutais.
Ingredientai
Antiena: 200.00 g ((rūkyta))
Sultenės: 500.00 g
Pomidorai: 200.00 g ((vyšniniai))
Kriaušės: 4.00 vnt. ((konservuotos))
Kedrinės pinijos: 60.00 g ((kepintos))
Klevų sirupas: 50.00 g ((padažui))
Garstyčios: 20.00 g ((grūdėtosios "Dijon") (padažui))
Druska: 10.00 g ((padažui))
Alyvuogių aliejus: 40.00 g ((padažui))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bruschetta su brokoliais ir „pecorino romano“ sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.7 / 3
Kaip gaminti
  • Supjaustykite baltąją „ciabatta“ duoną maždaug 1 cm aukščio įstrižomis riekelėmis. Į keptuvę įpilkite šaukštą tyro alyvuogių aliejaus ir paskrudinkite kelias minutes vieną pusę, po to apverskite ir paskrudinkite kitą. Vieną pusę lengvai perbraukite česnako skiltele.
  • Kitoje keptuvėje pasiruoškite ketvirtį valandos sūdytame vandenyje pavirtus brokolius. Į keptuvę įpilkite šaukštą tyro alyvuogių aliejaus, jame pakaitinkite iki gelsvumo kelias česnako skilteles ir pašalinkite. Į šiltą aliejų įmeskite brokolius. Kai šiek tiek paruduos, sudėkite ant „ciabatta“ riekelių ir ant viršaus patarkuokite kietojo „pecorino romano“ sūrio. Brusketą galima paskaninti grilyje pakepinta kimšta kalakutienos dešrele.
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (baltos „ciabatta“ tipo)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (apie 200 g svorio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kruasano ir lašišos užkandis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.5 / 4
Kaip gaminti
  • Ant pusiau perpjauto ragelio apatinės dalies užtepkite sluoksnį kreminio varškės sūrio, tada dėkite riekelę rūkytos lašišos, o ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustyto laiškinio česnako. Jei norite drėgnesnio sumuštinio, varškės sūreliu galite aptepti ir viršutinę ragelio dalį. Suvožkite ir ragaukite.
Ingredientai
Prancūziškas ragelis: 1.00 vnt.
Rūkyta lašiša: 1.00 riekės
Sūris: 1.00 valg. š. (tepamas varškės)
Česnakai: 3.00 žiupsnelis (laiškinio, kapoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

RIMTIEJI PATIEKALAI:

Receptai
Receptas: Ajapsandali – vegetariškas troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 10
Kaip gaminti

Kaip gaminti:

  1. Pirmiausia pasiruoškite visas daržoves ir prieskonines žoleles.
  2. Nulupkite ir juostelėmis supjaustykite baklažaną. Tuomet stambiais kubeliais supjaustykite bulves, o paprikas ir svogūną – juostelėmis. Susmulkinkite petražoles ir baziliką.
  3. Pakepinkite baklažaną, papriką ir svogūną. Kepkite bulves atskiroje keptuvėje.
  4. Joms iškepus sumaišykite su keptomis daržovėmis. Sudėkite pomidorus, supilkite pomidorų tyrę, prieskonines žoleles, susmulkintą česnaką, viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Paprikos: 3.00 vnt. ((skirtingų spalvų))
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. ((žalia))
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 600.00 g
Pomidorų tyrė: 60.00 g
Bulvės: 400.00 g
Aliejus: 120.00 ml
Kalendros: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Bazilikai: 1.00 sauja
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 16
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia pasigaminkite marinatą: dubenėlyje sumaišykite medų su garstyčiomis, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir išsukite iki vientisos masės. Nebijokite šio mišinio ragauti – jis turi būti saldžiarūgštis su ryškiai juntamomis garstyčiomis. Jei tik norite, koreguokite marinato skonį pagal savo norus.
  2. Kiekvieną lašišos pjausnį iš abiejų pusių aptepkite marinatu ir palikite pusvalandžiui šaldytuve pasimarinuoti.
  3. Pasiruoškite kiekvienam kepsneliui po dvigubą folijos lapą, ištepkite vidinę pusę aliejumi. Ant folijos gabalėlio dėkite pjausnį, pabarstykite druska, pipirais ir užlankstykite foliją it voką. Iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite „vokelius“ su pjausniais apie 15–20 min.
  4. Iškepusius kepsnelius, kuriems nebereikės jokio papildomo padažo, patiekite su citrinos riekelėmis ir a) lengvomis šviežiomis salotomis; b) keptais pomidorais ir/ar brokoliais.
Ingredientai
Lašiša: 4.00 vnt. (pjausniai su oda)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 2.00 valg. š. (marinatui; idealiai tinka Dižono garstyčios)
Medus: 1.00 valg. š. (marinatui, skysto)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška lazanija iš restorano „Alive“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 5
Kaip gaminti
  • Supjaustyti baklažanus ir cukinijas 3 mm storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite daržovių griežinėlius iš abiejų pusių. Dėkite apkeptas riekeles ant popieriniu rankšluosčiu išklotų lėkščių, kad susigertų riebalų perteklius.
  • Elektrinėje trintuvėje sutrinkite tofu, baziliką ir česnaką iki vientisos masės, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagal savo skonį įberkite druskos ir pipirų. Taip pat sutrinkite ir alyvuoges, riešutus bei saulėje džiovintus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kepimo skardoje šį patiekalą sluoksniuokite tokia tvarka:
  • cukinijos griežinėliai;
  • tofu kremas;
  • baklažano griežinėliai;
  • riešutų, alyvuogių ir pomidorų užtepėlė;
  • cukinijos griežinėliai.
  • Kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 25 min.
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 3.00 vnt. (nedidelės)
Tofu: 400.00 g (šilkinio)
Bazilikai: 50.00 g (šviežio)
Česnakai: 30.00 g
Alyvuogės: 300.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Riešutai: 300.00 g (įvairių)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DESERTAI:

Receptai
Receptas: Dangiškas „Tellicherry“ pipirų ir baltojo šokolado desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

Dubenyje mango gabalėlius sumaišykite su vanile ir pipirais bei palikite kelioms valandoms, mažiausiai – 30 min.

Puode pašildykite grietinėlę iki pradedant jai burbuliuoti. Sudėkite šokoladą ir leiskite tirpti apie 1 min. Po to pamaišykite, kad masė taptų vientisa ir įdėkite į šaldytuvą atvėsti.

Sudėkite maskarponės sūrį į dubenį, plakite, kad jis taptų minkštesnis. Sudėkite balto šokolado kremą ir išmaišykite iki vientisos masės. Patiekite maskarponę su kremu viename dideliame arba keturiuose mažesniuose indeliuose su ant viršaus subertais mango vaisiaus gabalėliais.

Skanaus!

Recepto autorė – latvių tinklaraštininkė ir receptų knygos „Crazy About“ autorė Signe Meirane.

Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt. ((gerai sunokusio, nulupto ir supjaustyto nedideliais kubeliais))
Vanilė: 1.00 žiupsnelis ((1/2 vanilės ankšties sėklų ))
Pipirai: 0.50 arbat. š. ((„Tellicherry“ pipirai))
Grietinėlė: 240.00 ml ((saldžios))
Šokoladas: 180.00 g ((baltasis šokoladas, susmulkintas gabalėliais))
Maskarponės sūris: 300.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aromatingas vynuogių desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti
  1. Šlakelyje šalto vandens išlydykite želatiną.
  2. Užvirinkite vynuogių sultis, suberkite vanilinį cukrų, pagardinkite citrinų sultimis ir išmaišykite su lydyta želatina.
  3. Pusę želė supilkite į keturias deserto taures ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (likusią laikykite šiltai).
  4. Vynuoges perpjaukite pusiau ir peiliu išėmusios sėklas išdėliokite ant sustingusios želė. Apliekite likusia želė ir pastatykite į šaldytuvą.
  5. Kai sustings, ant kiekvienos porcijos uždėkite vanilinių ledų rutulėlių, papuoškite vynmedžio lapais, grietinėle arba apibarstykite migdolo drožlėmis.
Ingredientai
Želatina: 3.00 arbat. š.
Sultys: 2.00 st. (šviesių vynuogių)
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2-3 valg. š. sulčių)
Vynuogės: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apelsinų, migdolų ir granatų desertas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Kaip gaminti
  1. Paruoškite citrusinius vaisius: dideliu aštriu peiliu nulupkite žievelę. Atsargiai atskirkite skilteles ir nulupkite odeles. Kartokite su visais citrusiniais – mandarinais ir raudonaisiais apelsinais.
  2. Iš 4 paprastų apelsinų išspauskite sultis. Sumaišykite jas su tiek apelsinų sulčių, kad būtų 2 stiklinės.
  3. Paruoškite želatiną: mažame puode šildykite 1,5 stiklinės sulčių (sultys neturi užvirti). Tuo tarpu į likusias sultis supilkite želatiną ir 2 minutes leiskite brinkti. Į šį mišinį supilkite pakaitintas sultis. Maišykite, kol ištirps želatina. Įdėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek atšaltų.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Supjaustykite keksą (biskvitą) 4 cm riekelėmis, išdėliokite ant kepimo skardos. Dėkite į orkaitę ir laikykite, kol išdžius; vieną kartą apverskite (iš viso apie 20 minučių). Atvėsinkite.
  5. Pradėkite desertą: Stiklinio dubens dugną išklokite išdžiovinto pyrago gabaliukais (jei reikia, apipjaustykite, kad tilptų). Pašlakstykite amareto ir apelsinų likeriu. Dėkite sluoksnį iš apelsinų ir mandarinų. Užpilkite želatinos mišinį, uždenkite dubenį maisto plėvele. Įdėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol želatina sustings (8 valandas).
  6. Užpilkite kremą. Prieš patiekdami, suplakite grietinėlę iki kol susidarys švelnūs smaili kalneliai. Pridėkite medaus ir migdolų ekstrakto ir toliau plakite tol, kol grietinėlė išlaikysi formą. Atsargiai įmaišykite jogurtą. Papuoškite šia mase desertą. Papuoškite granato sėklytėmis. Patiekite.
Ingredientai
Mandarinai: 4.00 vnt.
Apelsinai: 4.00 vnt. ((sultims))
Raudonieji apelsinai: 2.00 vnt.
Granatas: 0.50 vnt.
Sultys: 1.50 st. ((apelsinų))
Želatina: 2.00 arbat. š.
Biskvitas: 1.00 vnt. ((pyragas „Angelų maistas“, gaminamas iš baltymų))
Likeris: 3.00 valg. š. ((2 valg. š. amareto, 1 valg. š. apelsinų likerio))
Grietinėlė: 1.00 st. ((riebi))
Migdolai: 0.25 arbat. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 70.00 ml ((graikiško))
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAUGIAU RECEPTŲ RASITE ČIA

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką