Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Strelkabelka receptas: rageliai su datulių įdaru

Rageliai. Nors „rugelach“ man skamba geriau. Ragelius kepė mano močiutė. Kiek siekia atmintis, buvo skanūs. Šie irgi skanūs. Į juos dėta kreminio sūrio (cream cheese), kuris kažką daro tešlai ir ji pagerėja n kartų!
Rageliai su datulių įdaru
Rageliai su datulių įdaru / Strelkabelka nuotr.

Pavasarį rašiau apie galetę su rabarbarais, kurios tešloje irgi buvo cream cheese. Linkstu link to, kad čia bus mano basic receptai galetėms ir rageliams, o įdarų tiek vieniems, tiek kitiems yra begalė. Šie rageliai yra iš knygos Zahav: A World of Israeli Cooking, kurią visiškai netikėtai gavau dovanų.

Ingredientai:

tešlai:

  • 170 g kreminio sūrio (cream cheese), kambario temperatūros;
  • 170 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 30 g cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 60 ml grietinės;
  • 200 g miltų.

įdarui:

  • 100 g šviežių datulių;
  • 100 g lazdyno riešutų;
  • 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • šiek tiek vandens.

Gaminimas:

1. Į virtuvės kombainą sudėkite kreminį sūrį, sviestą, suberkite cukrų ir žiupsnį druskos. Ir lėtai viską išmaišykite. Tuomet supilkite pusę grietinės ir suberkite pusę miltų. Vėl įjunkite kombainą ir išmaišykite. Labai kruopščiai nereikia, tiesiog, kad susimaišytų. Tuomet supilkite likusią grietinę ir miltus, vėl išmaišykite.

2. Tešlą išimkite ir suminkykite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvai 1 valandai arba geriausia per naktį.

3. Pagaminkite įdarą. Jei naudosite džiovintas datules, tuomet jas reikėtų užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir palaikyti 10 min., nupilti vandenį ir tuomet naudoti. Aš naudojau šviežias datules, kurios yra minkštos, todėl nieko nebedariau, tik išėmiau kauliukus.

4. Riešutus ir cukrų suberkite į kombainą ir sumalkite iki „šlapio smėlio“ konsistencijos. Tuomet sudėkite datules, įpilkite 3–4 valgomus šaukštus vandens ir sumalkite. Jei matote, kad masė yra per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens. Įdaro konsistensija turi būti kaip tepamo sūrio.

5. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Šiek tiek perminkykite ant miltuoto paviršiaus. Padalykite į dvi lygias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite 25 cm diametro apskritimą. Tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni, žiūrėkite, kad jums nepriliptų prie stalo!

6. Tolygiai paskleiskite po pusę datulių įdaro ant kiekvieno tešlos apskritimo, palikdami vietos nuo kraštų apie 2 cm. Tešlą supjaustykite į 8 dalis, lyg pjaustytumėt picą, kiekvieną gautą trikampį vyniokite nuo išorės į vidų.

7. Dėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.

Strelkabelka nuotr. /Rageliai su datulių įdaru
Strelkabelka nuotr. /Rageliai su datulių įdaru

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius