-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: žemoje temperatūroje kepta lašiša

Pagrindinis šių salotų ingredientas yra lašiša, kepta žemoje temperatūroje. Kada nors bandėte? Visus aplinkinius jau išmokiau, o kai nežinau, ką pagaminti įvairioms progoms, visuomet renkuosi šitaip keptą lašišą – labai paprasta, pastangų įdėti daug nereikia, o nustebinti lieka visi. Žemoje temperatūroje keptos lašišos skonis yra su niekuo nepalyginamas. Ir aš net nežinau, kaip jį reikėtų apibūdinti. Jis tiesiog yra „osom“!
Žemoje temperatūroje kepta lašiša
Žemoje temperatūroje kepta lašiša / Strelkabelka nuotr.

Gaminimas:

1. Pirmiausia imame kambario temperatūros lašišos filė be odos (galima imti ir tiesiai iš šaldytuvo, be abejo, tada teks kiek ilgiau kepti). Lengvai apibarstome druska. Ir paliekame pastovėti bent jau 20 min.

2. Įkaitiname orkaitę iki 55 laipsnių. Kepimo indą lengvai patepame alyvuogių aliejumi, taip pat aliejumi ištepame ir lašišos filė. Kepame apie 25–30 minučių. Pirmą kartą kepant susilaikykite nuo noro padidinti temperatūrą. Aš žinau, kokios mintys jūsų galvoj – taigi orkaitėj nieko nevyksta, ji vos šilta ir ta žuvis taip jau tikrai niekada neiškeps! Bet turėkite kantrybės ir palaukite tas 25 minutes. Tada pasižiūrėkite, kas ten darosi. Atsargiai su šakute paknebinėkite žuvį. Žuvis turi būti flaky, t.y. turi lengvai skirtis sluoksniais. Jei žuvis dar žaloka, tuomet dar šiek tiek pakepkite.

Garnyrui galite rinktis ką tik norite, bet man labiausiai patinka su bulvių koše (ir daug sviesto) arba su žirnelių piurė, arba su saliero šaknies piurė.

Jei su taip iškepta lašiša gaminsite salotas, tiesą sakant, apie jas net nelabai yra ką rašyti: tai – mažos bulvės, išvirtos su lupena, nuplikyti žalieji žirneliai (žiemą imame šaldytus), švieži krapai ir laiškinis česnakas (kadangi rasti jo pas mus – sėkmės dalykas, tai jo gali ir nebūti), na ir lašiša, iškepta anksčiau aprašytu būdu.

Padažas klasikinis: 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus, 1 valg. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių, 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto (arba baltojo balzaminio acto, citrinos sulčių, arba ką mėgstate), druskos pagal skonį ir šviežiai maltų pipirų.

Paragaujame, ar ko netrūksta – gal norisi daugiau acto, gal druskos, gal garstyčių. Na, pasireguliuojame pagal savo skonį. Viską sumaišome ir sėdame valgyti. Skanaus!

Strelkabelka nuotr./Žemoje temperatūroje kepta lašiša
Strelkabelka nuotr./Žemoje temperatūroje kepta lašiša

Šitos salotos nebūtų buvusios pagamintos be Mikkel Karstad.

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius