Dabar populiaru
Publikuota: 2015 kovo 4d. 17:19

Sveika vakarienė: žuvies patiekalai

Žuvis su parmezano plutele
Fotolia nuotr. / Žuvis su parmezano plutele

Žuvies turėtume valgyti bent kelis kartus per savaitę. Ar tiek suvalgome?

Taigi nepamirškite žuvies patiekalų ir įtraukite į savo valgiaraštį. Gal šiam vakarui tiks kažkas iš Ji24.lt receptų lobyno? Labai tikimės.

Receptai
Receptas: Žuvis su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 20
Kaip gaminti

1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

2. Keptuvėje su aliejumi ir rozmarinų šakele pakepinkite svogūną, suverskite smulkintas daržoves, supilkite vyną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, bet neužvirkite.

3. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis, įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti. Tada kepkite apie 10 min. uždengtoje keptuvėje karštame svieste.

4. Tiekite pašildytoje lėkštėje su daržovėmis ir troškintais špinatais. Puoškite šviežių žalumynų šakele.

Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (filė)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (po pusę raudonos ir geltonos paprikos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - baltųjų pipirų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 10.00 g (šakelė)
Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
Špinatai: 200.00 g (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Balta žuvis, apvyniota šonine
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 12
Kaip gaminti
  1. Prieskoniuose pamarinuotą žuvį apvyniokite šonine, dėkite ją ant apvirtų smidrų ir kepkite 180 °C orkaitėje 15–20min.
  2. Pagaminkite garstyčių ir sūrio padažą. Garnyrui tiks gruzdinti bulvių šiaudeliai. Viską sudėkite į lėkštę ir papuoškite čiobreliais.
Ingredientai
Žuvis: 160.00 g (skorpionžuvės)
Smidrai: 100.00 g
Šoninė: (juostelės) 5.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (garstyčių - sūrio padažui)
Grietinėlė: 10.00 ml (šlakelio - garstyčių ir sūrio padažui)
Sūris: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto fermentinio - garstyčių ir sūrio padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (žuviai bei garstyčių ir sūrio padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (žuviai bei garstyčių ir sūrio padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvis su brokoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 32
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plokščią lėkštę. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, tarkuotus imbierus, petražoles, pipirus, riešutus, austrių padažą.
  2. Mišiniu įtrinkite žuvų gabalėlius ir bent 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.
  3. Paruoštą žuvį suvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  4. Popierių praskleiskite ir dar kelias minutes pakepkite, kad žuvis apskrustų. Brokolius nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais.
  5. Aitriąją papriką išvalykite sukapokite. Į garų puodą sudėkite brokolius, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir aitriąsias paprikas ir trumpai, kad brokoliai tik suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos, pakaitinkite garuose.
  6. Galiausiai į brokolius įmaišykite ožkų pieno sviestą ir patiekite kaip garnyrą prie žuvies.  

 

Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (mėgstamos filė)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Sviestas: 100.00 g (ožkų pieno)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Riešutai: 1.00 g (maltų)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepta žuvis su traškia migdolų plutele
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 3
Kaip gaminti

1. Žuvį gerai nuplaukite ir nusausinkite. Žuvies gabaliukus pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

2. Kepsnelius apvoliokite miltuose, vėliau  merkite į kiaušinio plakinį ir gausiai apvoliokite migdolų drožlėse.

3. Kiekvieną kepsnelio pusę  kepkite, kol riešutai kaip reikiant apskrus.

4. Garnyrui tinka trintos daržovių sultinyje išvirtos bulvės, pagardintos trupučiu tarkuoto muskato. 

Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (4 filė gabaliukai)
Migdolai: 60.00 g (drožlės)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvis su parmezano plutele
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 21
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis.
  2. Įtrinkite padažu, paruoštu elektriniu plakikliu suplakus smulkintus žalumynus, garstyčias, ančiuvius, česnakus ir alyvuogių aliejų, ir bent 30 min. palikite, kad pasimarinuotų. 
  3. Marinuotos žuvies gabalėlius apsukite šoninės juostelėmis ir apie 10 min. kepkite ant grotelių vis apversdama. Užberkite  parmezano ir dar kepkite apie 5 min., kol sūris taps traškus. 
  4. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite. Tada sutrinkite sudėkite į lėkštę, ant viršaus užberkite citrinos žievelių, kapotų česnakų, druskos, pipirų, žalumynų, užspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
  5. Ant viršaus dėkite keptą žuvį. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).    

Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (baltos filė)
Ančiuviai: 4.00 vnt.
Rūkyta šoninė: 2.00 riekės
Bulvės: 6.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (smulkintų po 1 arbat. š. - mėtų, krapų, petražolių - žuviai ir 1 valg. š. - bulvėms skaninti)
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - nutarkuotos žievelės ir 0,5 vnt. - sultys)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.5 / 4
Kaip gaminti
  1. Pipirus sutrinkite, česnakus susmulkinkite, nuo citrinos nutarkuokite žievelę, baziliką susmulkinkite.
  2. Visus ingredientus sumaišykite, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
  3. Žuvį apipilkite gautu marinatu ir palikite bent valandai marinuotis.
  4. Užmarinuotą žuvį kepkite į kiekvienos žuvies vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto (ją galite kepti kur norite, arba keptuvėje, arba orkaitėje ar ant laužo).
  5. Salsa verde padažui viską sutriname elektriniu trintuvu po truputį pildami aliejų, kol gausis tinkama konsistencija.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com

Ingredientai
Žuvis: 4.00 vnt. (kuojos arba kita mėgstama)
Pipirai: 5.00 arbat. š. (mišinio - marinatui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (2 - marinatui ir 1 - salsa verde padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (jūros - marinatui ir žiupsnelis paprastos - salsa verde padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (marinatui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovinto arba šakelė šviežio - marinatui)
Bazilikai: 1.00 vnt. (šakelė šviežio - marinatui ir ryšulėlis - salsa verde padažui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (2 - 3 valg. š. - marinatui ir šlakelis - salsa verde padažui)
Sviestas: 25.00 g (marinatui)
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių - salsa verde padažui)
Raudonėliai: 2.00 g (šakelė šviežio - salsa verde padažui)
Mėtos: 1.00 vnt. (šakelė - salsa verde padažui)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š. (salsa verde padažui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (salsa verde padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvis su trupiniais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 10
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite trupinius: visus sausus produktus sumaišykite su pašildytu medumi, garstyčiomis ir tryniu.
  2. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei kameroje užšaldyta ir sutarkuota citrinos pusele.
  3. Keptuvėje išlydytame svieste paskrudinkite miltus. Maišydami šluotele, kad padažas būtų vientisas, supilkite žuvų sultinį. Ant labai mažos ugnies padažą virkite apie 10 min. Šliūkštelėkite grietinėlės, pagal skonį pasūdykite ir supilkite padažą į kepimo indą.
  4. Ten pat dėkite žuvies filė, ją aptepkite paruoštais trupiniais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite su grietinėlėje troškintomis šviežiomis morkytėmis.
Ingredientai
Žuvis: 800.00 g (mėgstamos baltos žuvies filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė citrinos su žievele)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sultinys: 400.00 ml (žuvų)
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (trupiniams)
Džiūvėsiai: 100.00 g (trupiniams)
Medus: 50.00 g (trupiniams)
Riešutai: 50.00 g (trupiniams)
Aliejus: 4.00 valg. š. (trupiniams)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtosios - trupiniams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - trupiniams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Orkaitėje kepta žuvis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 19
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo ugnies.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas ir žalumynus. Retkarčiais pamaišydami kepkite 10–12 min.

3. Į keptuvę su troškintomis daržovėmis supilkite vyną, citrinų sultis, sukrėskite padažą, sudėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą žuvį, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Viską sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min.

Ingredientai
Sviestas: 80.00 g
Miltai: 80.00 g
Pienas: 450.00 ml
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 30.00 g (ankštis)
Krapai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso baltojo)
Žuvis: 450.00 g (baltos žuvies filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų baltųjų pipirų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 11
Kaip gaminti

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite nesmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar apie 5 min. patroškinkite, tada sudėkite gabalėliais pjaustytą marinuotą žuvį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10 min., kol žuvis suminkštės. Į padažą sumeskite smulkintą aitriąją papriką, supilkite vyną ir dar šiek tiek pakaitinkite.

3. Žuvį su saulėje džiovintais pomidorais sluoksniuokite į lėkštes, užpilkite padažu ir pagardinkite džiovintais čiobreliais.

Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies filė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 5.00 g
Sviestas: 30.00 g
Vynas: 175.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu
1 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 16
Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, šiek tiek apšlakstykite sojų padažu ir palikite pasimarinuoti 15 minučių.

2. Išplakite kiaušinio baltymą iki putų, užpilkite ant žuvies, įdėkite porą šaukštų kukurūzų krakmolo, viską gerai išmaišykite ir dėkite į stipriai įkaitintą aliejų. Kepkite, kol žuvis gražiai apskrus.

3. Padažo gaminimas: į pusę stiklinės vandens supilkite kečupą, actą, cukrų, druską – viską gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta rūgštumo/saldumo. Smulkiai pjaustytą česnaką pakepinkite, supilkite padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.

4. Žuvį patiekite su virtais ryžiais, apšlakstykite padažu ir papuoškite šviežiai pjaustytais bazilikais.

Skanaus!

Ingredientai
Žuvis: 200.00 g (mėgiama jūrinės žuvies filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas (ir 1 valg. š. ištirpintas 1/3 stiklinėje vandens - padažui) 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Vanduo: 100.00 ml (padažui)
Kečupas (padažui) 70.00 g
Actas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvis su garstyčiomis
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 14
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite česnako skilteles, įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles, citrinų ir apelsinų sultis, gautu mišiniu tolygiai įtrinkite žuvį ir bent dviem valandoms palikite pasimarinuoti.

3. Marinuotus žuvų gabalėlius nuvarvinkite, suvyniokite į foliją, jos kraštelius užlankstykite ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.

4. Valgykite su mėgstamu padažu ir žaliomis salotomis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (menkės ar jūros lydekos filė)
Grūdėtos garstyčios 2.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys ir nutarkuotos žievelės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Vynuogių kauliukų aliejus 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį rytietiškų)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (kelios šakelės papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepta žuvis su aštriu padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Žuvies filė supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais, pagardinkite prieskoniais. Kiekvieną gabaliuką pavoliokite kiaušinių plakinyje, kokosų drožlėse. 

2. Paruoštus žuvies gabaliukus iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apskrudusius gabaliukus išgriebkite, sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą dubenį ir laikykite šiltai.

3. Kai visi žuvies gabaliukai bus iškepti, paruoškite padažą: į keptuvėje likusį aliejų sudėkite smulkiai sutarkuotus imbierus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas, sugrūstus česnakus ir kepkite 2 min.

4. Į keptuvę sudėkite kitus padažui skirtus produktus ir dar 3 min. patroškinkite.

5. Padažą ir žuvį patiekite atskiruose induose.

Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (baltos žuvies filė)
Žuvies prieskoniai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml (žuviai kepti)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežių tarkuotų padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis padažui)
Sugrūstos kalendų sėklos (padažui) 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Pomidorų pasta (padažui) 4.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių padažui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų pipirų padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštri žuvis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 10
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į tris gabalėlius ir sudėkite į plokščią lėkštę.

2. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus žalumynus, česnakus, pipirus ir įtrinkite mišiniu žuvų gabalėlius.

3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, susmulkinkite.

4. Imbierų šaknį sutarkuokite.

5. Aitriąją papriką ir imbierus sumaišykite su alyvuogių ir sezamų aliejais, supilkite citrinų sultis, marinatą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žiupsneliu cukraus.

6. Žuvį sudėkite į sandarų plokščią indą ir marinuokite per naktį.

7. Kepkite orkaitėje ant grotelių.

8. Tiekite su garuose troškintomis šparaginėmis pupelėmis ir laiškinių česnakų ryšulėliu.

Pagaminsite per 40 min.(neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko). 

Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (balta)
Šaldytos šparaginės pupelės: 300.00 g (šviežių)
Česnakai: 50.00 g (laiškinių ir marinatui 4 skiltelės)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui 1 valg. š. citrinos sulčių)
Imbieras: 1.00 vnt. (Marinatui; maždaug 3 cm dydžio gabalėlis šaknies)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (Marinatui; pusė ankšties)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; 3 rūšių pipirų mišinio pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; žiupsnelis)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; saujelė kapotų petražolių, krapų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvis su rudaisiais ryžiais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 25 min.
4.2 / 6
Kaip gaminti

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, suformuokite 3 kepsnelius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, įtrinkite Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

2. Svogūnus, česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką taip pat susmulkinkite. Tada viską pakepinkite svieste.

3. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų pastą, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais, suverskite ryžius, supilkite vyną, viską gerai išmaišykite, pakaitinkite, iki ryžiai sušils, ir nukelkite nuo ugnies.

4. Marinuotą žuvį iškepkite ant grotelių ir dėkite į lėkštes šalia ryžių.

5. Tiekite su mėgstamomis salotomis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko).

Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies filė)
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 20.00 g (pastos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Vynas: 125.00 ml (balto sauso)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Žuvį pabarstykite prieskoniais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir 15–20 minučių palikite pastovėti. Kiaušinį išplakite. Žuvies gabaliukus panardinkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvį po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Jei gabaliukai storesni, dėkite juos į skardą ir dar 10 minučių kepkite 160 laipsnių orkaitėje.

2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su sviestu, sudėkite pievagrybius ir kepkite dar 10 minučių. Įdėkite grietinės, paskaninkite druska, pipirais ir troškinkite 2–3 minutes. Tuomet suberkite fermentinį sūrį ir gerai išmaišykite.

3. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išskobkite vidų. Pomidorus prikimškite pievagrybių įdaro, ant viršaus uždėkite nupjautas viršūnėles ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (stebėkite, kad pomidorai neištižtų).

4. Į lėkštes dėkite po vieną ar du žuvies gabalėlius, ant viršaus uždėkite įdarytą pomidorą.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (4 didesni ar 8 mažesni gabaliukai mėgstamos žuvies filė (menkės, uoto ar sterko))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir pomidorų įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir pomidorų įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys, 2 valg. š.)
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pomidorai: 4.00 vnt. (vidutiniai)
Pievagrybiai: 150.00 g (100-150 g pomidorų įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pomidorų įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (pomidorų įdarui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š. pomidorų įdarui)
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis pomidorų įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepta žuvis su riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.3 / 3
Kaip gaminti

1. Žuvies filė pabarstykite žuvies prieskoniais, išvoliokite kiaušinio plakinyje, susmulkintuose lazdynų riešutuose ir kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies.  

Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (mėgstamos filė)
Žuvies prieskoniai: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Lazdynų riešutai: 50.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vaisių sultyse marinuota žuvis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Iš citrinos ir apelsino išspauskite sultis, sumaišykite ir užpilkite ant žuvies. Pabarstykite pipirais ir palikite1 val. marinuotis.

2. Į elektrinio maišiklio indą supilkite aliejų, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, skiltelėmis supjaustytus pomidorus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas, įberkite gvazdikėlių, cinamono, supilkite vandenį ir ištrinkite vienalytę masę. Ją perpilkite į puodą ir virkite ant labai mažos ugnies 15 min.

3. Du trečdalius košės nusemkite. Ant likusios išdėliokite žuvies gabalus ir sukrėskite nusemtą košę. Ugnį sumažinkite ir troškinkite maždaug 8 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Žuvis: 450.00 g (tinka bet kokia balta filė)
Citrinos: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorai: 4.00 vnt.
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st.
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Pasaulis kišenėje

Nešventos Šventosios paslaptys: švedų išdavystė, kontrabanda ir „šis bei tas“

Sportas

Sporto psichologija ir ne tik: patarimai, padėsiantys siekti pergalių ir tikslų

Verslas

„Garantuotas“ verslas nuo nulio: nuostoliai – naivuoliams, o sukčiams – komisiniai

Gyvenimas

Unikalų aksesuarą sukūrusi R.Piekurienė: „Vyrai tvirtina, kad dabar dėl grožio jiems nereikia kentėti“

Aktualu

Antanas Mockus Kolumbijos Kongrese inauguracinės sesijos metu parodė užpakalį

24sek

Kawhi Leonardo įsigijimas: ištaisyta praeities klaida ir šansas, kurio „Raptors“ negalėjo paleisti

Aktualu

Abortas – nesibaigiantis širdies skausmas ar gyvenimą gelbstintis pasirinkimas?

Sportas

Rusą įveikęs ukrainietis pasiglemžė visus svarbiausius bokso titulus

Aktualu

Vilniuje įžūliai apiplėšta prieglauda: paleisti gyvūnai, pavogti daiktai ir pinigai

Vardai

Išskirtinis Jono Valančiūno stilius: Palangos lenktynėms pasipuošė kailinėmis šlepetėmis už 940 eurų

Sportas

Japonija pristatė 2020 metų olimpinių žaidynių talismanus „Miraitowa“ ir „Someity“

Aktualu

Valdžia neskuba įpareigoti savininkų naikinti Sosnovskio barščius

Gyvenimas

Žmonių širdis užkariauja natūralios „miegančios“ gėlės – nevysta iki 8 metų

Gazas

Pamatykite tai, ko galbūt nespėjote pastebėti „Aurum 1006 km lenktynėse“

Vardai

Princui George'ui suėjo penkeri: mielas būsimo karaliaus albumas ir nauja, nuginkluojanti šypsena

Vardai

Aktorė R.Dominaitytė pasibaisėjo valstybinių darželių valdžia: „Senamadiškas požiūris ir pažintys“

Gyvenimas

200 kv. metrų name – modernaus minimalizmo atspindžiai ir jokių nereikalingų daiktų

Aktualu

Ankstyvas rytas Palangos tvarkytojams: konteineriai medžiuose ir rutulių žvejyba

24sek

Turino „Juventus“ planuoja burti krepšinio komandą ir derasi su Eurolyga

Vardai

Į „Misija Sibiras“ Kazachstane išvyko ir Lukas Pačkauskas: apie ekspediciją kurs filmą

Naujienos

Pasaulis kišenėje

Nešventos Šventosios paslaptys: švedų išdavystė, kontrabanda ir „šis bei tas“

Aktualu

Kauno rajone nukrito dvimotoris lėktuvas

Sportas

Sporto psichologija ir ne tik: patarimai, padėsiantys siekti pergalių ir tikslų

Verslas

„Garantuotas“ verslas nuo nulio: nuostoliai – naivuoliams, o sukčiams – komisiniai

Gyvenimas

Unikalų aksesuarą sukūrusi R.Piekurienė: „Vyrai tvirtina, kad dabar dėl grožio jiems nereikia kentėti“

Vardai

Karolina Meschino vėl džiaugiasi meile: nauja jos simpatija – reperis Remigijus

Aktualu

Antanas Mockus Kolumbijos Kongrese inauguracinės sesijos metu parodė užpakalį

Aktualu

Japonijoje karščio banga pareikalavo keliolikos gyvybių, 12 tūkst. žmonių prireikė gydymo

24sek

Kawhi Leonardo įsigijimas: ištaisyta praeities klaida ir šansas, kurio „Raptors“ negalėjo paleisti

Aktualu

Abortas – nesibaigiantis širdies skausmas ar gyvenimą gelbstintis pasirinkimas?

Sportas

Rusą įveikęs ukrainietis pasiglemžė visus svarbiausius bokso titulus

Aktualu

Vilniuje įžūliai apiplėšta prieglauda: paleisti gyvūnai, pavogti daiktai ir pinigai

Vardai

Išskirtinis Jono Valančiūno stilius: Palangos lenktynėms pasipuošė kailinėmis šlepetėmis už 940 eurų

Sportas

Japonija pristatė 2020 metų olimpinių žaidynių talismanus „Miraitowa“ ir „Someity“

Gyvenimas

Žmonių širdis užkariauja natūralios „miegančios“ gėlės – nevysta iki 8 metų

Gazas

Pamatykite tai, ko galbūt nespėjote pastebėti „Aurum 1006 km lenktynėse“

Vardai

Princui George'ui suėjo penkeri: mielas būsimo karaliaus albumas ir nauja, nuginkluojanti šypsena

Aktualu

Valdžia neskuba įpareigoti savininkų naikinti Sosnovskio barščius

Vardai

Aktorė R.Dominaitytė pasibaisėjo valstybinių darželių valdžia: „Senamadiškas požiūris ir pažintys“

Gyvenimas

200 kv. metrų name – modernaus minimalizmo atspindžiai ir jokių nereikalingų daiktų

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką