Dabar populiaru
Publikuota: 2018 sausio 8d. 16:40

Sveikesnis šokoladinis pyragas su grikių miltais

Šokoladinis pyragas
123RF.com nuotr. / Šokoladinis pyragas

Jeigu dairotės sveikesnių desertų, išmėginkite šį pyragą. Neabejojame, kad jis taps vienu jūsų mėgstamiausių!

Reikės:

  • 125 g juodojo šokolado,
  • 75 g sviesto,
  • 1 st. rudojo cukraus,
  • 3/4 st. grikių miltų,
  • 1/4 st. kakavos miltelių,
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių,
  • 1 arb. š. miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • 1/4 st. šilto pieno,
  • 1/2 st. susmulkintų graikinių riešutų,
  • 2 valg. š. susmulkintų kakavos pupelių.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.

Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės. Nuolat maišykite ir kaitinkite ant mažiausios kaitros, kad neprisviltų.

Kitame inde išplakite kiaušinius. Suberkite cukrų ir dar plakite, kol cukrus ištirps.

Į išplaktus kiaušinius supilkite atvėsusį ištirpintą šokoladą, gerai išmaišykite.

Dalimis suberkite kakavos miltelius, grikių miltus ir kepimo miltelius.

Galiausiai suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir kakavos pupeles, šaukštelį miltų. Išmaišykite. Jeigu tešla jums atrodys per tiršta, įpilkite pieno.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite maždaug 20 minučių iki 150 įkaitintoje orkaitėje.

Pyragas viduryje turi būti minkštas.

Iškepusį pyragą atvėsinkite, paskui įdėkite į šaldytuvą.

Skanaus!

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Video

Pinigai mano ateičiai

30 geriausių restoranų

Sveikata

Svajonių virtuvė

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką