Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sveikesnis šokoladinis pyragas su grikių miltais

Jeigu dairotės sveikesnių desertų, išmėginkite šį pyragą. Neabejojame, kad jis taps vienu jūsų mėgstamiausių!
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 125 g juodojo šokolado,
  • 75 g sviesto,
  • 1 st. rudojo cukraus,
  • 3/4 st. grikių miltų,
  • 1/4 st. kakavos miltelių,
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių,
  • 1 arb. š. miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • 1/4 st. šilto pieno,
  • 1/2 st. susmulkintų graikinių riešutų,
  • 2 valg. š. susmulkintų kakavos pupelių.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.

Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės. Nuolat maišykite ir kaitinkite ant mažiausios kaitros, kad neprisviltų.

Kitame inde išplakite kiaušinius. Suberkite cukrų ir dar plakite, kol cukrus ištirps.

Į išplaktus kiaušinius supilkite atvėsusį ištirpintą šokoladą, gerai išmaišykite.

Dalimis suberkite kakavos miltelius, grikių miltus ir kepimo miltelius.

Galiausiai suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir kakavos pupeles, šaukštelį miltų. Išmaišykite. Jeigu tešla jums atrodys per tiršta, įpilkite pieno.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite maždaug 20 minučių iki 150 įkaitintoje orkaitėje.

Pyragas viduryje turi būti minkštas.

Iškepusį pyragą atvėsinkite, paskui įdėkite į šaldytuvą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius