-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikuoliški naminiai suvožtiniai su tunu

Suvožtiniai gali būti ruošiami su pačiais įvairiausiais įdarais, ne tik su mėsa, egzistuoja net daugybė jų vegetariškų, veganiškų versijų. Šįkart jums siūlome išbandyti suvožtinius su tuno kepsneliais. Tokiu išradingu receptu pasidalijo Vilniuje vykusioje tuno fiestoje, kurioje gaminta iš prekės ženklo „Calvo“ produktų, dalyvavusi tinklaraštininkė Ramunė Tamušonytė.
Burgeriukai su tunu
Suvožtiniai su tunu / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Žuvis Tunas Maistas

Ingredientai:

Padažui:

  • 150 g graikiško jogurto;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 2 arbat. šaukšt. pomidorų padažo (arba kečupo);
  • 2 arbat. šaukšt. klevų sirupo;
  • 0,5 arbat šaukšt. smulkintų Chalapos paprikų (jalapeno);
  • 3 mažyčių marinuotų agurkėlių;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • šakelės šviežio peletrūno arba kalendros.

Suvožtiniams:

  • 2 skardinių smulkinto tuno savo sultyse, gardinto Chalapos paprikomis;
  • 1 arbat. šaukšt. ryžių acto arba ryžių vyno „Mirin“;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1 valgomojo šaukšto sezamo sėklų;
  • 100 g japoniškų Panko džiūvėsėlių (arba įprastų);
  • 1 svogūnų laiškų ūglio (3–4 svogūnų laiškai);
  • druskos;
  • smulkintų juodųjų pipirų;
  • 3 valgomųjų šaukštų rapsų aliejaus;
  • 4 pilno grūdo suvožtinių bandelės.

Pagardinimui:

  • Salotų lapai (geriau salotų vazonėlyje – ploni ir minkšti, sultingi lapai);
  • 1 avokadas.

Gaminimas:

1. Pirmiausia gaminame padažą, kad kol ruošime suvožtinius, jis šaldytuve spėtų įsigerti prieskoniais ir kiek sustingtų. Sudedame visus smulkintus padažui skirtus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišome, dedame į šaldytuvą.

2. Suvožtinių pagrindui naudojame smulkintą tuną savo sultyse, gardintą Chalapos paprikomis (jalapenu) – atidarę skardinę nupilame skysčio perteklių. Įmaišome ryžių acto ir sezamo aliejaus. Įmaišome ir lengvai suplaktą (ne iki putų) kiaušinį. Įmaišome kapotų prieskoninių žolelių, druskos ir pipirų.

3. Į nedidelį dubenėlį beriame Panko džiūvėsėlius.

4. Įkaitiname aliejų keptuvėje ir iš viso pasiruošto tuno rankomis formuojame keturis tuno kepsniukus, apvoliojame juos paruoštuose džiūvėsėliuose ir kepame iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos – kepti reikia tik tiek, kol viduje įmaišytas kiaušinis sutvirtins kepsnelį, pats koncervuotas tunas jau yra tinkamai apdorotas valgyti. Neperkaitinkite, nes kepsneliai išdžius.

5. Paskrudiname bandeles ir jas paruošus apatinį bandelių sluoksnį puošiame minkštais salotų lapais, ant jų gausiai patiekiame atvėsusio padažo, dedame tuno kepsnelį ir pjaustytą avokadą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius